Connexion rapide:  

Forum: Greek Forum

Sujet Επιλογη Dj controller DDJ-RR & MC7000

Ce topic est ancien et peut contenir des informations obselètes ou incorrectes.

Αναμεσα στις Pioneer DDJ-RR και Denon DJ MC7000
- Η πρωτη ειναι πιο portable, +
- Η Denon εχει τα decks mirrored , ++
- Η Denon εχει μεγαλη διαδρομη στα pich faders, +++
.....
για να πω την αληθεια, κλινω προς την Denon, Αλλα
2 ερωτησεις-ανησυχιες εχω...

1) Η ποιοτητα των Buttons στην Denon ειναι αυτη που πρεπει? (εφαμιλη με Pioneer DDJ models?)
Ανησυχω πολυ για τα buttons (play-cue-sync..) στα οποια η Pioneer εχει δειξει αξιοπιστια. Μακαρι να ειναι "Τουβλα" και της Denon.
Οποιος εχει προσωπικη εμπειρια θα μου ηταν πολυ χρησιμη η γνωμη του.

2) Οσο αφορα το δικο μας αγαπημενο προγραμμα Virtual Dj, υπαρχει κανενα Bug στο mapping των 2 κονσολων ?
π.χ. ευαισθησια και αποκριση στα πλατο?
ευαισθησια και αποκριση στα pich faders ?
3) Τυχον αλλα προβληματακια συμβατοτητας ?

Ευχαριστω εκ των προτερων,
 

Posté Fri 08 Sep 17 @ 3:51 pm
Η Pioneer και η Denon είναι 2 παντελώς διαφορετικές σχολές, ως προς το feeling των κουμπιών και των faders! Εγώ προσωπικά, αν και έχω αρκετή εμπειρία και από τις 2 εταιρίες, το smooth-push της Denon δεν το χώνεψα ποτέ...

Παρ' όλα αυτά, διαθέτω τον Denon MC6000 MkII, διότι (τότε που τον αγόρασα) ήταν ο πιο "ολοκληρωμένος" και ο πλέον portable controller. Πλέον, όμως, εάν έβρισκα να τον πουλήσω (σε καλή τιμή, διότι η μεταχείρισή του είναι κυρίως "οικιακή"), αναμφισβήτητα θα αγόραζα τον DDJ-RR...
 

Posté Fri 08 Sep 17 @ 6:22 pm
Διαβασα πολλα παραπονα για την ποιοτητα των κουμπιων στην mc6000, αλλα δεν βρηκα τιποτα για την mc7000 ακομα.
Κατα τα αλλα η DDJ-RR συμπεριφερεται αψογα με το virtual dj?
 

Posté Fri 08 Sep 17 @ 9:55 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Τα τελευταία μοντέλα της Denon έχουν έρθει πιο κοντά στο feeling και ποιότητα της Numark, με πλαστικά κουμπιά μικρής διαδρομής. Θα έλεγα οτι οι MC7000, MCX8000 klp δεν έχουν καμμία σχέση με την παλιά σχολή feeling και ποιότητας της Denon.

Άρα την όποια "κακή" προιστορία ξέρουμε όλοι σχετικά με τα κουνπιά της MC6000 την βάζουμε στην άκρη. Στο ερώτημα, αν είναι καλύτερα ή εφάμμιλα της Pioneer, σε αυτό θα απαντήσει ο χρόνος. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί κάποια παράπονα.

Οσον αφορά την σύγκριση, νομίζω πάντως ότι είναι λίγο ατυχής. Συγκρινεις 2 controllers που ανήκουν δικαιωματικά σε 2 διαφορετικές κατηγορίες (λόγω μεγέθους, αριθμό καναλιών μίκτη κλπ). Η διαφορά τιμής δεν είναι μεγάλη λόγω της γνωστής υπερτίμησης από πλευράς Pioneer.

Τέλος δεν υπάρχουν κάποια γνωστά προβληματα με την λειτουργία τους με το VirtualDJ.


Προσωπική απόψη (έίχα την ευκαρία να έχω την RR για λίγες εβδομάδες όταν την μαππάρισα - δεν έπαιξα live - αλλά και την MC7000 - που ακόμα την έχω),νομίζω ότι η Denon MC7000 είναι αυτό που λέμε μια "επαγγελματική" κονσόλα με το βάρος, μέγεθος και την "ανετη" διάταξη να σου δίνει το feeling της "σιγουριάς"
Αν θέλεις (και μπορείς) και για λόγους καθαρής και "τίμιας" σύγκρισης, ρίξε μια ματιά στις DDJ-SX2/DDJ-RX. Για αυτές θά έλεγα ναι δαγκωτό (ειδικά για την SX2 που ειναι και δοκιμασμένη )
 

Posté Sat 09 Sep 17 @ 5:09 am
Σχετικά με τα όσα ανέφερα - υποστήριξα και σε συνδυασμό με τα όσα ανέφερε ο Μπάμπης, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξείς:

1. Η επιλογή μεγέθους, δεν παίζει ρόλο μόνο στο κουβάλημα, αλλά και στο στήσιμο. Συνεπώς, εάν ο εκάστοτε controller χρησιμοποιείται μόνο π.χ. σε γάμους ή clubs (resident), τότε θεωρητικά δεν υφίσταται πρόβλημα. Εάν, όμως, θα υφίσταται χρήση και σε cafe / bars (guest), τότε όλοι ξέρουμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις δεν υφίσταται καν booth! Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, ο DDJ-RR θεωρώ πως είναι η πλέον ορθή - "ολοκληρωμένη" επιλογή..

2. Στην αναφορά μου περί κουμπιών, δεν αναφέρθηκα καθόλου σε θέματα αντοχής. Αναφέρθηκα στο feeling, όπου (τουλάχιστον για εμένα προσωπικά) η αίσθηση μίας short & smooth διαδρομής - πατήματος (Numark, Denon, κ.α.) δεν με ενθουσιάζει, δεν μου δημιουργεί "σιγουριά". Για παράδειγμα, έχει τύχει να παίξω (guest) σε Numark, με φθαρμένα - (κακο)μεταχειρισμένα buttons (σιλικόνης), όπου πλέον είτε έπρεπε να "βλέπω" / ακούω εάν πατήθηκε π.χ. το Play, είτε θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω σφυρί (!) για να είμαι σίγουρος...
 

Posté Sat 09 Sep 17 @ 7:07 am
Πολυ κατατοπιστικοι και οι δυο, ευχαριστω!
Μπαμπη ειχα δυσαρεστη εμπειρια με την πρωτη μου προσεγγιση στην pioneer με την RX. Μου ετυχε ελλατωματικο μοντελο και δεν δεχονταν το D.O.A. Ηθελαν να μου επισκευασουνε-αντικαταστησουν καμμενη πλακετα και να μου την επιστρεψουνε μετα απο ενα μηνα!
Τρελα!!!

Θα ηθελα πολυ να παρω την denon γιατι εκτος απο τα λεγομενα σας, εχει και mirrored decks που ειμαι λατρης!
Αλλα οπως ανεφερε και ο Γιωργος για απο δω και απο κει και μαλιστα μεταφορα πολλες φορες με σκουτερακι, η RR ειναι πιο ορθη επιλογη!!
Θα πρεπει να κοιταξω και θηκη μεταφορας αναγκαστικα, και αν υπαρχει διαθεσιμοτητα....
Ανοιξα δυσκολο δρομο :)
 

Posté Sat 09 Sep 17 @ 9:54 pm
djdad wrote :
......

Προσωπική απόψη (έίχα την ευκαρία να έχω την RR για λίγες εβδομάδες όταν την μαππάρισα - δεν έπαιξα live - αλλά και την MC7000 - που ακόμα την έχω),νομίζω ότι η Denon MC7000 είναι αυτό που λέμε μια "επαγγελματική" κονσόλα με το βάρος, μέγεθος και την "ανετη" διάταξη να σου δίνει το feeling της "σιγουριάς"
Αν θέλεις (και μπορείς) και για λόγους καθαρής και "τίμιας" σύγκρισης, ρίξε μια ματιά στις DDJ-SX2/DDJ-RX. Για αυτές θά έλεγα ναι δαγκωτό (ειδικά για την SX2 που ειναι και δοκιμασμένη )


Μια διευκρινηση κανε μου σε παρακαλω,
Εννοεις οτι SX2 vs RX κερδιζει η SX2 ? (Παντα μιλαμε για χρηση με το virtual dj)
Αυτο το "ειδικα" ηθελα να μου αναπτυξεις.

Κι αυτο το ρωταω γιατι,
Ειδα απο κοντα softcase backpack για SX2-RX-MC7000 και πιστευω οτι τελικα μπορω να την μεταφερω. Σαφος και μια μεγαλυτερη και πιο στιβαρη επιλογη ειναι οι παραπανω 3.
Με μονη εννοια το tactile feeling της Denon που αν θυμιζει numark...φοβαμαι...

Αρα αν παω προς pioneer, η αληθεια ειναι οτι η πρωτη μου "αγαπη" ηταν η RX. (Κι ας εχουμε ασχημο παρελθον)
περισσοτερο για τον γαλαζιο φωτισμο της εναντι του κοκκινου στην SX2.Κατα τα αλλα ιδιες τις βλεπω, χωρις βεβαια να εχω δει απο κοντα την SX2.
Αλλα αν εχει να κανει με σταθεροτητα-mapping-ποιοτητα ηχου ... κτλ σε λειτουργια ΠΑΝΤΑ με το virtual dj 8 θα ηθελα να το ξερω.
Οι συγκεκριμενες κονσολες της pioneer ειναι αρκετο καιρο στην αγορα, οποτε πιστευω πως υπαρχουν τεκμηριωμενες αποψεις :)
 

Posté Mon 18 Sep 17 @ 1:01 am
Οι SX2 και RX είναι σχεδόν ίδιες σαν κονσόλες.
Η RX έχει μικρότερη συμβατότητα σε σχέση με το αδερφάκι της από την άποψη οτι δεν παίζει με Serato.
Κατά τα άλλα η ποιότητα κατασκευής, η ποιότητα ήχου κτλ είναι ίδιες για τις δύο κονσόλες.
Τα μερικά έξτρα κουμπιά που έχει η RX είναι ένα μπόνους για τους χρήστες του VirtualDj καθώς μπορείς να τα κάνεις map σε οτι μπορεί να χρειάζεσαι. Εδώ να σημειώσω οτι τα κουμπιά αυτά έχουν κενό mapping καθώς ή δεν υπάρχει αντίστοιχη λειτουργία στο VirtualDJ (πχ. SEQ Rec/Play) ή επειδή είναι "αχρείαστα" (π.χ SAMPLER SYNC)

Μεταξύ των 2 αν έπρεπε να διαλέξω μόνο με βάση το VirtualDj και τίποτα άλλο θα έπαιρνα την RX. Αν όμως έπρεπε να συμβουλέψω ένα μαγαζί (όπως μου έτυχε πρόσφατα) τότε θα πρότεινα την SX2.
 

Posté Mon 18 Sep 17 @ 6:57 am
Απολυτα κατανοητος !!!
Ευχαριστω πολυ
 

Posté Mon 18 Sep 17 @ 1:03 pm
djnet71PRO InfinityMember since 2007
Μιας και μιλάτε για pioneer...υπάρχει γνώση για την νέα SR2?
 

Posté Sat 07 Oct 17 @ 12:12 pm
εχει δοκιμασει κανεις στο φορουμ τελικα την Denon MC7000?
παιζω με sx2 ειμαι πολυ ευχαριστημενος αλλα ψηνομαι να σκοτωσω την buck κονσολα μου και να παρω την Denon MC7000 περισσοτερο επειδη παιρνει πανω της 2 λαπτοπ και βλεπω οτι δινει επιλογη πχ σε ενα ντεκ να παιζεις απο το ενα λαπτοπ και στο αλλο απο το αλλο
αυτο ειναι χρησιμο πρωτον επειδη πλεον εχεις φορτωμενα 2 λαπτοπ με πολυ πιο απλο και ομορφο συνολο και με την σιγουρια ( περισσοτερο ψυχολογικη ) που σου δινουν τα 2 λαπτοπ ενω μπορεις το δευτερο να το εχεις και μονιμα ιντερνετ πχ
βεβαια με αυτες τις παραμετρους μαλον η sx2 θα γινει κονσολα buck αλλα θα δουμε'
κατ αρχην την εχει δοκιμασει κανεις? φανταζομαι δεν εχει θεμα με το virtual απο κουμπια και διαφορες με την sx2?
ξερει κανεις τις διαφορες απο τις καρτες ηχου?
 

Posté Wed 29 Nov 17 @ 7:14 pm


(Les anciens sujets et forums sont automatiquement fermés)