Connexion rapide:  

Forum: Greek Forum

Sujet Ερωτήσεις περί “Node” (βάσης δεδομένων)

Ce topic est ancien et peut contenir des informations obselètes ou incorrectes.

Ο κώδικας Xml, ομοιάζει αρκετά με τον Html. Παρ’ όλα αυτά, κάποια πραγματάκια είναι “άγνωστα” και χρήζουν ερώτησης. Οπότε, εάν δεν γίνομαι κουραστικός…

1. Η τιμή του FileSize αντιστοιχεί σε bytes?

2. Τι είναι ακριβώς οι κάτωθι πληροφορίες και οι αντίστοιχες τιμές τους:
2.1. Flag=“1”
2.2. Cover="2"
2.3. Scan Version="801"

3. Ποια η διαφορά της πληροφορίας Bpm και AltBpm? Ο εκάστοτε αριθμός - τιμή, πώς “μεταφράζεται”?

4. Ποια η διαφορά της πληροφορίας Color και UserColor?

5. Στην πληροφορία Volume, ο εκάστοτε αριθμός - τιμή, πώς “μεταφράζεται”?

6. Όπου υφίσταται τιμή χρονικής στιγμής ή διάρκειας, αυτή σε τι μονάδα μέτρησης είναι?

7. Πότε εγγράφονται (και πότε όχι) σε ένα κομμάτι οι πληροφορίες: "realStart", "realEnd", “fadeStart”, “fadeEnd”, “tempoStart”, “tempoEnd”, κ.τ.λ.?

8. Όταν επιλέγουμε “καθαρισμό” της βάσης δεδομένων, διαγράφονται μόνον τα nodes των ανύπαρκτων αρχείων ή εκτελούνται και επιπλέον ενέργειες?

9. Εάν η βάση δεδομένων είναι Corrupted (και όντως υπάρχει πρόβλημα στην βάση), μία πιθανότατη περίπτωση είναι η ύπαρξη “μη επιθυμητών” χαρακτήρων και ιδίως στο πεδίο Comments. Πλέον αυτού του λόγου, τι άλλο είναι πιθανό να έχει συμβεί, άρα και θα πρέπει να ψάξουμε (“αυτόματα” ή χειροκίνητα, μέσω π.χ. NotePad++)?

10. Ας υποθέσουμε ότι διαθέτουμε περί τα 10.000 μουσικά (μόνο) κομμάτια, των οποίων όλα τα πεδία (tags) είναι συμπληρωμένα, πλην του "Cover":
10.1. Τι μέγεθος (θεωρητικά) οφείλει να έχει η βάση αυτή?
10.2. Εάν το πραγματικό της μέγεθος είναι 2πλάσιο ή και παραπάνω (και έχει υλοποιηθεί clean), τι μπορεί να συμβαίνει?
10.3. Έχει ουσία το να διαγραφούν (χειροκίνητα) κάποιες πληροφορίες ("realStart", "realEnd", “fadeStart”, “fadeEnd”, “tempoStart”, “tempoEnd”) από την βάση δεδομένων, ώστε να "ελαφρύνει"?
 

Posté Fri 29 Dec 17 @ 5:52 pm
1) Ναι

2.1) Flag
Παίρνει διάφορες τιμές ανάλογα με τον τύπο του αρχείου και αν το αρχείο εμφανίζεται ή όχι στο search. Πχ η τιμή 1 σημαίνει αρχείο ήχου ορατό στην αναήτηση

2.2) Cover
Δείχνει αν υπάρχει cover (εξώφυλλο) για το αρχείο και που βρίσκεται αυτό (στο tag, στην cache κτλ)

2.3.)Scan Version
Δείχνει με ποια έκδοση η "μηχανή ανάλυσης BPM" ανέλυσε το αρχείο. Σε κάθε βελτίωση της μηχανής ανάλυσης αυτός ο αριθμός αλλάζει κι έτσι το πρόγραμμα ξέρει αν πρέπει να κάνει reanalyze ή οχι το αρχείο (ανάλογα και με την αντίστοιχη ρύθμιση)

3) BPM, AltBPM
Το πρώτο νομίζω είναι προφανές. Το δεύτερο είναι το "δεύτερο" αποτέλεσμα της ανάλυσης της μηχανής BPM (σε περίπτωση που το πρώτο είναι λάθος) Το βρίσκεις στον TAG Editor στο πεδίο BPM όταν υπάρχει. Η τιμή αφορά δευτερόλεπτα μεταξύ δύο διαδοχικών χτύπων.

4) Color, UserColor
Το πρώτο είναι το χρώμα του "cover" όταν δεν υπάρχει εξώφυλλο. Το δεύτερο είναι το χρώμα που έχει το αρχείο στον browser του προγράμματος.

5) To Volume είναι η τιμή του autogain. Το πως μεταφράζεται δεν είναι καθόλου απλό για να το εξηγήσουμε. (Θέλει ανάλυση όλου του αλγόριθμου του autogain)

6) Οι ημερομηνίες είναι "epochs" δηλαδή Unix Time. Οι διάρκειες είναι σε δευτερόλεπτα

7) Αυτές οι πληροφορίες αφορούν το automix και υπολογίζονται αυτόματα κατά την ανάλυση των κομματιών. Δεν υπάρχουν πάντα όλες γιατί η ύπαρξη τους εξαρτάται από τη δομή των κομματιών

8) Διαγράφονται τα ανύπαρκτα links

9) Πραγματικό corrupt κατά την αποθήκευση του αρχείου στο δίσκο (τώρα τελευταία το βλέπω να συμβαίνει συχνά σε MAC με εξωτερικό δίσκο)

10)
Το αν υπάρχουν ή όχι covers δεν παίζει ρόλο για το μέγεθος της βάσης

10.1) Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας. Κι αυτό γιατί δεν μπορείς να ορίσεις "μέσο αρχείο" ώστε να μετρήσεις το μέγεθος των πληροφοριών που εγγράφονται στη βάση. Πάντως κατά κανόνα οι "μεγάλες βάσεις" δεδομένων έχουν πολλά αχρείαστα ή πολύ μεγάλα comments ή γενικότερα πολλές άχρηστες πληροφορίες (πχ το website απ' όπου κατέβηκε το αρχείο γραμμένο σε 4-5 πεδία για χιλιάδες αρχεία)

10.2) Καθαρίζεις τις περριτές πληροφορίες

10.3) ΟΧΙ. Κατηγοριματικά ΟΧΙ
 

Posté Tue 02 Jan 18 @ 3:54 pm
Γιώργο σ’ ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Κάποιες διευκρινήσεις επ’ αυτών, όταν βρεις τον χρόνο…

2.3. Όταν έχουμε πραγματοποιήσει BPM edit (variable BPM) σε διάφορα κομμάτια, κατόπιν αλλάξει η Scan Version, αλλά δεν επιθυμούμε να γίνει Reanalyze των κομματιών αυτών, τι μπορούμε να κάνουμε? Νομίζω ότι σε κάποιο thread έχει ήδη αναφερθεί το θέμα, αλλά δεν θυμάμαι εάν όντως και σε ποιο ακριβώς…

9. Το θέμα των “ανεπιθύμητων” χαρακτήρων ή των “άχρηστων” πληροφοριών το είχα διαβάσει και κατ’ επέκταση το πρόσεχα εξ αρχής. Γι αυτό πάντα, πριν περάσω ένα οποιοδήποτε κομμάτι στο δίσκο της μουσικής, διέγραφα (μέσω Windows) τις όποιες “Λεπτομέριές” του. Σε κάποια ελάχιστα κομμάτια, όμως, όταν ακολούθως χρησιμοποιούσα το Tag&Rename, ώστε να tagάρω τα βασικά και να δημιουργήσω αυτόματα την μορφή του filename, παρατηρούσα ότι κάποιες πληροφορίες δεν είχαν διαγραφεί (μέσω Windows), ενώ με το Tag&Rename διαγράφονταν κανονικά! Μήπως γνωρίζεις το γιατί?

Τέλος, μία ακόμη ερώτηση…

Δεδομένου ότι στην βάση δεδομένων αναγράφονται – αποθηκεύονται με ακρίβεια, τόσο το μέγεθος, όσο και η χρονική διάρκεια των κομματιών, υπάρχει τρόπος να αξιοποιηθούν αυτές οι πληροφορίες, ώστε να εμφανίζονται όλες οι καταχωρήσεις που έχουν αυτές τις δύο πληροφορίες ακριβώς ίδιες?
Το ρωτάω αυτό, διότι π.χ. μου έχει τύχει να περάσω κάποια κομμάτια τα οποία είναι ακριβώς τα ίδια, απλά στο filename (του ενός εκ των δύο) να έχω ξεχάσει μια απόστροφο ή να έχω πληκτρολογήσει κάποιο γράμμα λάθος, οπότε και να μου τα βγάζει ως διαφορετικά…
 

Posté Wed 03 Jan 18 @ 7:49 am
Το πρόγραμμα από μόνο του ΔΕΝ κάνει reanalyze σε οποιοδήποτε αρχείο έχουμε παρέμβει χειροκίνητα. Οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς για αυτό.
Επίσης έχει προστεθει στις επιλογές και μία επιλογή ώστε να μην γίνεται αυτόματο reanalyze ούτε για τα υπόλοιπα κομμάτια όταν αναβαθμίζεται η scan engine.

Σχετικά με τα Tags:
Τα Windows δεν δείχνουν όλα τα υποστηρίζομενα tag fields. Δείχνουν μόνο τα πιο διαδεδομένα. Έτσι τα "καλόπαιδα" μπορεί να αποθηκεύουν πληροφορίες σε tag fields που δεν είναι διαδεδομένα και αυτές οι πληροφορίες να ακολουθούν πάντα τα αρχεία σου. Επίσης εξ' ορισμού τα ID3 Tags επιτρέπουν την αποθήκευση "custom" πεδίων, κάτι που φυσικά τα windows δεν ενδιαφέρονται να δείξουν. Μόνο πρόγραμματα taggers δείχνουν συνήθως τα πεδία αυτά.

Σχετικά με την τεέυταία σου ερώτηση:
Όχι. Αλλά και να υπήρχε το αποτέλεσμα θα σε εξέπλειτε. Δοκίμασα στο παρελθόν να κάνω με ένα πρόγραμμα ακριβώς αυτό που λες και τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά: Ένα ζεύγος μπορεί να είχε δεκάδες ή και εκατοντάδες αποτελέσματα (φυσικά άσχετα μεταξύ τους) και ειδικά στην περιοχή των 3-4 λεπτών διάρκεια.
 

Posté Wed 03 Jan 18 @ 4:19 pm
Επεξηγηματικός και σαφής, όπως πάντα… Thnx!
 

Posté Thu 04 Jan 18 @ 5:21 pm


(Les anciens sujets et forums sont automatiquement fermés)