Connexion rapide:  

Forum: Greek Forum

Sujet Οργανωση μουσικης - playlists

Ce topic est ancien et peut contenir des informations obselètes ou incorrectes.

Γεια σας παιδια
εδω και καιρο παλευω με την οργανωση και τις κατηγοριες της μουσικης αλλα δεν βρισκω κατι να πω οτι αυτο το μοντελο ειναι εκει θα δουλεψω
και χανω πολυ χρονο χαλοντας κ ξαναφτιαχνοντας τις λιστες
αν μπορειτε πειτε καμοια ιδεα
για ελληνικη μουσικη αναφερομαι
ευχαριστω
 

Posté Thu 14 Feb 19 @ 1:27 am
Είναι καθαρά θέμα υποκειμενικό το πως θα οργανώσεις την μουσική σου. Στα ελληνικά πάντως (αυτά που παίζουν στα Ελληνάδικα τουλάχιστον) είναι πολύ ''στάνταρ'' τα είδη της μουσικής που θα παίξεις. Συγκεκριμένα θα πρότεινα να ξεχωρίσεις τα καινούρια (των τελευταίων 2-3 χρόνων) από τα παλιά τραγούδια για αρχή. Έπειτα ανά είδος σε 1) ρούμπες, 2)τσιφτετέλια, 3)ζειμπέκικα, 4)χασάπικα, 5)μπαλάντες (καψούρα), 6)ποπ, 7) rnb(λίγα). Γνώμη μου είναι να κάνεις όσα πιο λίγες ''γενικές'' κατηγορίες μπορείς και να φτιάξεις φακέλους με πολλά αρχεία μέσα. Αυτά στον σκληρό σου δίσκο. Τώρα μέσα από το πρόγραμμα μπορείς να φτιάξεις playlist πιο συγκεκριμένες αν θες αλλά αυτό που θα σου πρότεινα είναι αυτό που κάνω εγώ και το έχω ακούσει από πολύ μεγάλους Dj στην Ελλάδα δηλαδή να πας στο Ιστορικό σε μια μέρα που έπαιξες πολύ ''γαμάτα'' και να χτίζεις κάθε φορά πάνω σε αυτό. Έτσι αν έχεις και τα hotcue σου φτιαγμένα θα μπορείς να παίζεις γρήγορα και να κάνεις κάθε φορά απρόβλεπτο το πρόγραμμά σου αφού θα έχεις μπροστά σου φακέλους με τραγούδια που ταιριάζουν και θα είναι πολλά. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα τα παίξεις ούτε αυτό που σου πρότεινα είναι ''πανάκεια''. Έχω ακούσει και μαγαζιά που παίζανε μόνο ρεφρέν ή παίζανε πραγματικά ό,τι βρίσκανε μπροστά τους, αλλαγές από τσιφτετέλι σε όπερα που λέει ο λόγος και γινότανε χαμός.. Δεν θα σου πω αν είναι σωστό αυτό ή λάθος γιατί δεν είναι του παρόντος. Πάντως και η βαρύτητα του κάθε είδους είναι σημαντική πχ άλλη η βαρύτητα του Καρρά και άλλη του Σταν. Επίσης και η ενέργεια του τραγουδιού (λιανικά το πόσο ''ανεβαστικό'' είναι ένα κομμάτι) παίζει ρόλο. Αυτά μπορείς να τα ξεχωρίσεις είτε με colour coding είτε στα σχόλια κτλ. Αυτά από εμένα σαν γνώμη για τρόπο σκέψης στην οργάνωση. Επίσης θα πρότεινα αν έχεις κάποια νόμιμη άδεια πέρασε την στο προφίλ σου.
 

Posté Thu 14 Feb 19 @ 3:43 am
Ευχαριστω για την απαντηση
Αυτες τις κατηγοριες τις εχω ετσι κι αλλιως
Το θεμα ειναι οτι παιζοντας απο νωρις 8-9 το βραδυ η ακομα κ απο απογευμα χρειαζομαι ολες τις κατηγοριες της μουσικης απο ρεγγε μεχρι γρηγορα μπητ και απο καθε ειδους μπαλαντα μεχρι εντεχνα τσιφτετελια κτλ
Κ χανεται η μπαλα
Απ οτι καταλαβα απλα χρειαζεται πολυ μελετη
Θα καταληξω σε δυο συστηματα ενα με κατηγοριες κ ενα με ολους τους καλλιτεχνες για ταχυτητα
 

Posté Thu 14 Feb 19 @ 6:44 pm
Αυτό με τους καλλιτέχνες δεν νομίζω να βοηθήσει.
Τα είδη χώρισε και ανά είδος αν είναι πολλά τα τραγούδια χώρισέ τα και σε bpm.
Χρησιμοποίησε και Colour coding πχ γαλάζιο τα χαλαρά κομμάτια (warm up), πράσινο το κυρίως πρόγραμμα και κίτρινο αυτά που ''βαράνε''.
Γενικά το Ιστορικό θα βοηθήσει να μην χαθεί η μπάλα αλλά κάνε και ένα ξεσκαρτάρισμα στα τραγούδια που δεν παίζεις.
 

Posté Fri 15 Feb 19 @ 3:11 am
Καλησπερα σε ολα τα μελη της ομαδας.. αξιζουν συγχαρητηρια σε ολα τα παιδια οσοι βοηθανε και λυνουν αρκετες αποριες εδω.. διαβαζοντας καθε μερα που αφιερωνω χρονο εδω μεσα σχεδον ολα τα τοπικ αν οχι ολα τα περισσοτερα, μου εχουν λυθει αρκετες αποριες και εχω επιβεβαιωση καποιες γνωσης σχετικα με το προγραμμα αυτο... προς το παρον εχω την free εκδοση.. ο λογος αυτος ειναι επειδη θελω ακομα να κανω καποιες δοκιμες να τσεκαρω πρωτα αν εμενα με καλυπτει σε καποια θεματα και αναγκες γι αυτα που θελω... προς το παρον με καλυπτει απ ολες τις μεριες... το μονο ομως προβλημα που αντιμετωπιζω εδω και μηνες και δεν βγαζω ακρη ειναι αυτο με τις εξυπνες λιστες... αναφερομαι στα ελληνικα τραγουδια.. τα οποια η γνωμη μου ειναι και πιο δυσκολα να τα σεταρεις οπως πρεπει και οπως σε βολευει... εχω ψαχτει αρκετα με τα ειδη μουσικης στα ελληνικα.. ακομα και προγραμμα ψαχνω που να βρισκει/αυτοματοποιημενα το ειδος ενος κομματιου, σ ενα ξενο φορουμ το ειχα διαβασει πως υπαρχει αυτο το προγραμμα.. αλλα δε ξερω αν θα λειτουργησει στην ελληνικη μουσικη το οποιο μ ενδιαφερει..!!
ας μπω κατευθειαν στο θεμα μου...στο λαπτοπ μου στη μουσικη μου στο φακελο μου μεσα εχει ανα φακελους ολους τους ελληνες διασημους τραγουδιστες με υποφακελους μεσα ολα τα αλμπουμ τους απ την αρχη της καριερας μεχρι και σημερα ανανεωμενη... καταλαβαινεται εκει μεσα κρυβονται πολλα ειδη μουσικης.. και για να μην καθομαι καθε φορα που θα παιξω σε μια εκδηλωση να φτιαχνω φακελους στην επιφανεια εργασιας μου ωστε να ξεχωριζω τα ειδη μουσικης τους με copy-paste και να επιβαρυνω τη μνημη του σκληρου και την database του προγραμματος, σκεφτηκα ποσο πολυ θα μου λυσουν τα χερια οι virtual folder και filter folder... ξερω επιβαλλει να εχεις διαθεσης χρονο και ορεξη, να τονισω πως εχω και διαθεση και χρονο να κατσω να ασχοληθω για την σωστη οργανωση μουσικης, το θεμα μου ομως ειναι να το κανω σωστα, που με αυτον τον χρονο που θα διαθεσω να γινει σωστα η δουλεια και οχι να παει ολο χαμενο και να ειναι ολα λαθος.. γι αυτο και ζηταω την καθοδηγηση σας για την σωστη επιλογη!! προς το παρον σκεφτηκα να κατεβασω το προγραμμα mp3tag και να σεταρω απο κει ενα-ενα τραγουδι για το ειδος του..ωστε να τα ξεχωρισω μετα στο προγραμμα με filter folder ανα ειδος.. δεν ξερω ποσο χρονοβορο και σωστο θα ειναι ολο αυτο, αν υπαρχει κατι πιο ενδιαμεσο και πιο σωστο περαν απο αυτο ας μου πει καποιος..
να εξηγησω επισης πως στους φακελους filter το κυριοτερο που μ ενδιαφερει ειναι να χωριζονται τα ειδη με την ιδια φόρα της μουσικης... δηλαδη για καθε φακελο filter να περιεχει μεσα σχεδον τον ιδιο ρυθμο της μουσικης..η να τον προσεγγιζει με κατα καποιο τροπο... εχω ακουσει 2 τραγουδια που εχουν διαφορετικο ειδος μουσικης αλλα ο ρυθμος τους ειναι σχεδον ιδιος. αυτο ειναι που με προβληματιζει. και δε ξερω απο που ν αρχισω και που να τελειωσω.
ζητω συγνωμη για το κατεβατω. αν καποιος μπορει να με καθοδηγηση θα του ειμαι ευγνωμων!!
 

Posté Sun 03 Mar 19 @ 2:07 am
Δεν ξέρω τι εννοείς με τη λέξη / έκφραση "φόρα"

Πάντως επειδή δουλεύω τα Ελληνικά με παρόμοιο τρόπο, η συμβουλή μου είναι η εξής:

1) Σωστά tags παντού! Και όσο περισσότερα σωστά tags τόσο καλύτερα.

2) Φτιάξε 4-5 βασικές "κατηγορίες" και κατηγοριοποίησε τα πάντα με βάση αυτές.

3) Αφού κατηγοριοποιήσεις τα πάντα, τότε μπορείς όπου χρειάζεται να φτιάξεις υπο-κατηγορίες. Αυτό θα έρθει "δουλεύοντας" με τις λίστες που θα έχεις ήδη και τις "μεγάλες" κατηγορίες.

TIP:
Δεν χρειάζεσαι πολλές υποκατηγορίες τύπου "Ζεϊμπέκικα Παλιά, Ζεϊμπέκικα Μοντέρνα, Ζεϊμπέκικα Λαϊκά" κτλ αν δουλέψεις έξυπνα και τα tags σου είναι σωστά και συμπληρωμένα.
Πχ: Κατηγορία=Ζεϊμπέκικα και Έτος >2012
 

Posté Mon 04 Mar 19 @ 11:51 am
Σ ευχαριστω για την απαντηση σου!! με την λεξη "φόρα" εννοω για καθε λιστα να εχουν το ιδιο ύφος και η προσεγγιζει στον ρυθμο του κομματιου να ειναι σχεδον ιδια..
αρα η λύση μου ειναι να συνεχισω με το προγραμμα mp3tag και να σεταρω εκει ενα-ενα καθε τραγουδι το genre του; θα μπορουσες να μου αναφερεις ποιες κατηγορίες/genre βασικες να ορισω ωστε να μην εχω προβλημα μετα..
στις λιστες δε θελω να φτιαξω υποκατηγοριες, εχω σκεφτει για καθε φακελο να χωριζονται ανα 6ετιες.
 

Posté Mon 04 Mar 19 @ 5:29 pm


(Les anciens sujets et forums sont automatiquement fermés)