Connexion rapide:  

Forum: Greek Forum

Sujet Πρόβλημα με tags!!!
Καλησπέρα! Άνοιξα σήμερα το λαπτοπ και το virtual και δεν αναγνωρίζει τα περισσότερα απο αυτά που εχω κάνει πάνω στα τραγούδια (χρώματα, αξιολογήσεις, σχόλια κτλ.) Έχω κάνει επανεκκίνηση και το πρόγραμμα και τον υπολογιστή αλλά τίποτα. Μετά πέρασα και όλο το φάκελο του virtual που είχα back up αλλά και πάλι τίποτα. Με αυτό τον τρόπο ειναι σα να χάνω τη δουλειά που έχω κάνει πολλά χρόνια τώρα. Υπάρχει κάποια λύση; Γιατί έγινε αυτό στα καλά καθούμενα;
 

Posté Thu 12 May 22 @ 12:50 pm
 

Posté Thu 12 May 22 @ 3:17 pm
Αρχικά Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και την βοήθεια! Το διάβασα το άρθρο και ήταν αρκετά ξεκάθαρο. Τα tags που έχω χάσει είναι κυρίως όσον αφορά στην αξιολόγηση των κομματιών (αστέρια), στο χρωματισμό τους, στο πεδίο του genre και πολλά απο τα κομμάτια τα αναγνωρίζει ως καινούρια μέσα στο virtual (με το πράσινο σήμα). Ωστόσο Όχι στο 100% των κομματιών. Κάποια έχουν παραμείνει ως είχαν.

Ερώτηση:
Εχω ακριβώς την ίδια βάση Δεδομένων και ίδια ακριβώς μουσική σε άλλο λάπτοπ. Αν διαγράψω απο το σκληρό δίσκο που δεν αναγνωρίζει τα κομμάτια όπως τα είχα πριν και μετά τον συνδέσω στο άλλο λάπτοπ ώστε να αντιγράψω όλη τη μουσική ξανά μέσα από το virtual dj θα πάρει μαζί και τα tags όπως είναι σωστά στο άλλο λάπτοπ;

Ελπίζω να μπόρεσα να σου δώσω να καταλάβεις τι εννοώ.
 

Posté Thu 12 May 22 @ 6:22 pm
Υπάρχουν αρκετοί λόγοι, για τους οποίους μπορεί να έχει συμβεί αυτό. Και, προφανώς, δεν "φταίει" το Virtual Dj!

Από κει και πέρα...

Εάν τα 2 laptop είναι πανομοιότυπα (το τονίζω), τότε μία ιδέα είναι απλά να αντιγράψεις την βάση δεδομένων από το Laptop B (backup) στο Laptop A (main).

Επειδή, όμως, το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να ισχύει αυτό (αν και δεν χάνεις τίποτε στο να το δοκιμάσεις), τότε συνέδεσε το δίσκο του Laptop A (main) στο Laptop B (backup) και "τράβηξε" τα δεδομένα.

Εάν δεν ξέρεις ή δεν είσαι απόλυτα σίγουρος για το πώς να το κάνεις αυτό, ρώτα, πριν είναι "αργά"...
 

Posté Thu 12 May 22 @ 6:49 pm
Θεωρητικά είναι πανομοιότυπα. Εχω όλη τη μουσική μέσα σε ενα φάκελο χωρίς υποφακέλους. Τις κατηγορίες μου τις εχω φτιαγμένες μόνο στις playlists μέσα στο virtual dj. Οπότε Υποθέτω οτι βάζω το σκληρό δίσκο στο λάπτοπ που είναι το back up, μπαίνω στο virtual dj επιλέγω όλη τη μουσική που θέλω να μεταφέρω και την κάνω αντιγραφή στο σκληρό δίσκο. Σωστά;
 

Posté Thu 12 May 22 @ 7:02 pm
Κατ' αρχήν ας δούμε την απλή περίπτωση, μπας και την σκαπουλάρεις εύκολα...

1. Τσέκαρε στο Main Laptop το filepath των κομματιών σου. Λογικά θα είναι της μορφής: C:\Users\YourUserName\Folder\

2. Τσέκαρε στο Backup Laptop το filepath των κομματιών σου. Είναι της μορφής: C:\Users\SameUserName\Folder\, κοινώς ίδιο ακριβώς?

3. Εάν ναι, αντέγραψε μόνο τη βάση δεδομένων (π.χ. με USB Flash Disk) από το Backup Laptop στο Main Laptop και κάνε δοκιμές. Όλα Ok ή όχι?

4. Εάν όχι, πες μας...
 

Posté Fri 13 May 22 @ 10:04 am
Εν τέλη αντέγραψε όλη τη μουσική οπως ειχα γράψει και όλα περαστηκαν σωστά όπως ήταν. Ευχαριστώ για την βοήθεια!
 

Posté Sun 22 May 22 @ 6:11 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Αυτό που έπαθες.. μου θυμίζει μια δική μου περίπτωση... είχα πάθει κάτι παρόμοιο και το πάθαινα συνέχεια όταν έβαζα εξωτερικό στικακι που μέσα σε αυτό είχα έναν φάκελο back up vdj όπως το είχα μέσα στο λπατοπ... και για κάποιον λόγο, όταν έβαζα το στικακι με ανοιχτό το vdj ... διάβαζε την βάση δεδομένων του στικ... και όταν έβγαζα το στικ τότε πάθαινα αυτό που έπαθες και εσύ εχανα οτι ειχε αποθηκευμένα στην database αστεράκια χρώμα cue.. δεν ξέρω αν έγινε κάτι τέτοιο και σε εσένα απλός στο αναφέρω μήπως και .
 

Posté Mon 30 May 22 @ 6:20 pm