Prvo pozdrav svim i nadam se da ste dobro... :)
E ovako,imam problemčić..tj.problem......
Kako god da spojim zvučnike i slušalice uvijek dobivam zvuk istovremeno ili na zvučnike ili na slušalice...inače nisam baš neka majstorica u tome i VDJ mi je nov.....probala sam svašta i prespajati i ovo i ono,i čitala po forumima ali nikako da skontam....
imam zvučnu : Realtek ALC888,HD audio, 2/4/5.1/7.1 -channel,support for S/PDIF In/Out..
da li je problem u zvučnoj??
Molim vas ljudi da mi pomognete,više ne znam stvarno šta da radim..očajna sam.....
Hvala puno i želim vam sretan Božić i uspješnu i sretnu Novu godinu! Pozz ekipi ;)
E ovako,imam problemčić..tj.problem......
Kako god da spojim zvučnike i slušalice uvijek dobivam zvuk istovremeno ili na zvučnike ili na slušalice...inače nisam baš neka majstorica u tome i VDJ mi je nov.....probala sam svašta i prespajati i ovo i ono,i čitala po forumima ali nikako da skontam....
imam zvučnu : Realtek ALC888,HD audio, 2/4/5.1/7.1 -channel,support for S/PDIF In/Out..
da li je problem u zvučnoj??
Molim vas ljudi da mi pomognete,više ne znam stvarno šta da radim..očajna sam.....
Hvala puno i želim vam sretan Božić i uspješnu i sretnu Novu godinu! Pozz ekipi ;)
Posté Thu 24 Dec 09 @ 3:42 am
Veliki pozdrav i dobro dosla na forum, uvek je lepo videti zensko u DJ vodama ;)
Na problem, prvo sto trebas podesis je zvuk u samom sistemu, to jes Windowsu da radi u 5.1 modu. Vezaces dve male 3,5 banane jack, jednu u zeleni ulaz (front speaker out) a drugi u plavi ulaz (rear speaker out). Ides u kontrole Realtek kartice i setujes 4 ili 5.1 mod. Otvoris VDJ i izaberes Realtek karticu i izaberes "External mixer" opciju i to ti je to. Dole mozes da izaberes koji ce izlaz da bude koji deck i to je to. Ako zelis da miksujes interno u samom VDJ-u onda izaberi "Headphones" i na plavi ulaz vezi slusalice i tamo ces cuti selektovani deck (1 i 2 pored deckova).
Nadam se da ce ti ovo pomoci ;)
i takodje svima Srecni Praznici!!
Na problem, prvo sto trebas podesis je zvuk u samom sistemu, to jes Windowsu da radi u 5.1 modu. Vezaces dve male 3,5 banane jack, jednu u zeleni ulaz (front speaker out) a drugi u plavi ulaz (rear speaker out). Ides u kontrole Realtek kartice i setujes 4 ili 5.1 mod. Otvoris VDJ i izaberes Realtek karticu i izaberes "External mixer" opciju i to ti je to. Dole mozes da izaberes koji ce izlaz da bude koji deck i to je to. Ako zelis da miksujes interno u samom VDJ-u onda izaberi "Headphones" i na plavi ulaz vezi slusalice i tamo ces cuti selektovani deck (1 i 2 pored deckova).
Posté Thu 24 Dec 09 @ 1:03 pm
Veliki pozdrav i dobro dosla na forum, uvek je lepo videti zensko u DJ vodama ;)
Dragi Alf, nisam uspjela..ne znam u čemu je problem..sve sam podesila ali i dalje neće..kažeš zeleni i plavi ulaz..iza imam 6 ulaza a na prednjoj strani kučišta dva ulaza,rozi i zeleni... ali kad uključim u prednji zeleni ništa neće mi realtek manager ga očitati i onda nemam nikakav zvuk niti kad uključim zvučnike niti slušalice..stavila sam na 4 ali taj front panel kao da je mrtav..a kad oboje iza uključim isti qurac da moram biti prosta :D,stalno dobivam istovremeno,nikakav preview nemam... :( što da radimmmmmmm????
Dragi Alf, nisam uspjela..ne znam u čemu je problem..sve sam podesila ali i dalje neće..kažeš zeleni i plavi ulaz..iza imam 6 ulaza a na prednjoj strani kučišta dva ulaza,rozi i zeleni... ali kad uključim u prednji zeleni ništa neće mi realtek manager ga očitati i onda nemam nikakav zvuk niti kad uključim zvučnike niti slušalice..stavila sam na 4 ali taj front panel kao da je mrtav..a kad oboje iza uključim isti qurac da moram biti prosta :D,stalno dobivam istovremeno,nikakav preview nemam... :( što da radimmmmmmm????
Posté Sat 09 Jan 10 @ 3:49 am
Ubaci me na MSN, poslao sam ti PM.
Posté Sun 10 Jan 10 @ 8:11 am
a di su poruke? ne mogu ih naći.
Posté Mon 11 Jan 10 @ 4:15 pm
evo ovako.....nije mi radio front panel pa zato nisam ništa čula kada bi uključila jack odnaprijed...sad sam to sredila pa sada radi.
podesila sam kako ste mi rekli na 5.1 u windowsima,u postavkama tj.realtek audio manageru imam ove opcije :
Headphone
2 channel speaker
4 channel speaker
6 channel speaker
8 channel speaker. ja sam stavila na 4,je li to u redu ili da stavim na 2?
za rear panel imam ove mogućnosti : narančasti,crni, sivi (bijeli),plavi,zeleni i rozi ulaz.
e onda imam mogućnosti birati koji ulaz da mi bude šta : line in,mic in,headphone,front speaker out,rear speaker out,center(subwoofer) i side speaker out.
za front panel imam rozi i zeleni ulaz i nude mi se iste opcije kao i za stražnji ulaz. e sada...
u vdj-u sam podesila ovako :
INPUTS : none
OUTPUTS : headphones
SOUND CARD(s): 4.1 CARD, SOUND CARD : REALTEK HD AUDIO OUTPUT
OUTPUT CHANNELS :
MASTER: REAR OUTPUT/HEADPHONES: FRONT OUTPUT
MASTER: FRONT OUTPUT / HEADPHONES : REAR OUTPUT
MASTER: FRONT OUTPUT / HEADPHONES : CENTER OUTPUT
I sada me zbunjuje ovo (pokušala sam sve da ne mislite :) ) ako recimo podesim na M: front output i HEAdphones : center output ,
znači master uključim u prednji ulaz,zeleni jack (front panel) i u opcijama od realtek managera podesim da mi bude front speaker out. ??
a slušalice uključim odostraga u crni ili zeleni ulaz ili je svejedno?
ja sam razumijela da je crni ulaz center output ili je to zeleni??
i uglavnom kada uključim slušalice u postavkama podesim da mi to bude headphones.
i sve ja to tako složim,ako je dobro,hahahaaa :D :D i sada...
može li mi itko malo pobliže objasniti kako bi ja zapravo trebala čuti zvuk iz zvučnika i iz slušalica??
jer kada to sve složim,čini mi se kao da radi,ali onaj deck koji je na slušalicama kao da i čujem lagano na zvučnike,a kada pojačam volume tada se normalno čuje,glasno,tj.kada ju miksam s ovom koja već svira...
ljudi dajte pomagajte mi,već mjesec dana to pokušavam skontat ne mogu više počupat ću si kosu :)
da li ja to krivu tehniku imam ili šta?
svaki savjet je dobrodošao.
podesila sam kako ste mi rekli na 5.1 u windowsima,u postavkama tj.realtek audio manageru imam ove opcije :
Headphone
2 channel speaker
4 channel speaker
6 channel speaker
8 channel speaker. ja sam stavila na 4,je li to u redu ili da stavim na 2?
za rear panel imam ove mogućnosti : narančasti,crni, sivi (bijeli),plavi,zeleni i rozi ulaz.
e onda imam mogućnosti birati koji ulaz da mi bude šta : line in,mic in,headphone,front speaker out,rear speaker out,center(subwoofer) i side speaker out.
za front panel imam rozi i zeleni ulaz i nude mi se iste opcije kao i za stražnji ulaz. e sada...
u vdj-u sam podesila ovako :
INPUTS : none
OUTPUTS : headphones
SOUND CARD(s): 4.1 CARD, SOUND CARD : REALTEK HD AUDIO OUTPUT
OUTPUT CHANNELS :
MASTER: REAR OUTPUT/HEADPHONES: FRONT OUTPUT
MASTER: FRONT OUTPUT / HEADPHONES : REAR OUTPUT
MASTER: FRONT OUTPUT / HEADPHONES : CENTER OUTPUT
I sada me zbunjuje ovo (pokušala sam sve da ne mislite :) ) ako recimo podesim na M: front output i HEAdphones : center output ,
znači master uključim u prednji ulaz,zeleni jack (front panel) i u opcijama od realtek managera podesim da mi bude front speaker out. ??
a slušalice uključim odostraga u crni ili zeleni ulaz ili je svejedno?
ja sam razumijela da je crni ulaz center output ili je to zeleni??
i uglavnom kada uključim slušalice u postavkama podesim da mi to bude headphones.
i sve ja to tako složim,ako je dobro,hahahaaa :D :D i sada...
može li mi itko malo pobliže objasniti kako bi ja zapravo trebala čuti zvuk iz zvučnika i iz slušalica??
jer kada to sve složim,čini mi se kao da radi,ali onaj deck koji je na slušalicama kao da i čujem lagano na zvučnike,a kada pojačam volume tada se normalno čuje,glasno,tj.kada ju miksam s ovom koja već svira...
ljudi dajte pomagajte mi,već mjesec dana to pokušavam skontat ne mogu više počupat ću si kosu :)
da li ja to krivu tehniku imam ili šta?
svaki savjet je dobrodošao.
Posté Sat 16 Jan 10 @ 7:26 am
Trebao bi savjet sta je dobro za nabaviti od opreme za pustanje glazbe u night baru cca 80 m2? Inace sam do sada glazbu pustao pomocu virtual dj-a...dakle, molim za savjet sta je najbolje sada nabaviti od opreme (mixeta, pojacalo, ozvucenje, mikrofon, itd...) za pustanje glazbe...unaprijed zahvalan...
Posté Wed 20 Jan 10 @ 12:11 am
To je manji prostor i tu i moze lepo raditi 2x 15 inca za basove, dva jaca ili 4 manja satelital, mikrofon bilo koji, mikseta zavisi od toga da li ces imati neka gostovanja da bi imao vise ulaza-izlaza i to je to. Koristi VDJ i uzmi neku jeftiniju kontrolu tipa Numark Total Control ili Hercules RMX.
Posté Sat 23 Jan 10 @ 1:38 pm
Pozdrav svima, zanima me moze li mi neko objasniti kako da napravim cistu akapelu (samo glas) pjesme, znaci da izdvojim glas, to mi je potrebno za mix :) . . . odg molim Vas
Posté Tue 16 Feb 10 @ 2:58 pm
kvaltitetno... nikako ;)
Posté Wed 17 Feb 10 @ 10:55 am