Connexion rapide:  

Forum: Greek Forum

Sujet Cardio aerobic

Ce topic est ancien et peut contenir des informations obselètes ou incorrectes.

Καλησπέρα,
μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως μπορούμε να επεξεργαστούμε τραγούδια για μαθήματα αεροβικής; ξέρω ότι θέλει κάποιες ειδικές γνώσεις, που εγώ δεν έχω...
αυτό που ξέρω είναι οτι το μουσικό μέτρο πρέπει να είναι 4/4, δηλαδή η εναλλαγή Downbeat και Upbeat τα οποία δείχνουν και τα βήματα δεξί αριστερό. Επίσης είναι 32 count, 4 x 8 μετρήματα όπου το 8άρι είναι 2 x 4.
Στα τραγούδια γενικά τις περισσότερες φορές δεν ακούγεται συνέχεια αυτή η εναλλαγή με τους χτύπους downbeat/upbeat γιατί είτε έχει σιγή είτε είναι μόνο λόγια. Άλλες φορές ενώ υπάρχει ο ρυθμός δεν ακούγεται το upbeat συνεπώς δεν φαίνεται στο τραγούδι πότε πατάει το αριστερό πόδι.
Ξέρει κανένας πως μπορώ να προσθέσω αυτό το ρυθμό στο τραγούδι, δηλαδή απο την αρχή μέχρι το τέλος του να έχει ενα σταθερό ρυθμό με χτυπήματα(downbeat/upbeat) ώστε να μπορεί να μην χάνεται το βήμα; ή το πως θα κάνω δυνατότερο το upbeat σε ένα τραγούδι που δεν ακούγεται;

 

Posté Sat 09 Nov 13 @ 12:41 pm
Αν κατάλαβα καλά δεν είσαι ούτε DJ ούτε μουσικός παραγωγός, απλά κάποιος που θέλει να κάνει κάτι με κάποια τραγούδια. Αυτό ακριβώς που ζητάς δεν γίνεται έτσι όπως το εννοείς. Μπορείς να κάνεις διάφορα “κολπάκια” όπως να βάλεις ένα loop από πάνω καθ’ όλη την διάρκεια του τραγουδιού ή στα μέρη που θέλεις να δεν ακούγεται ιδιαίτερα από το κομμάτι. Κάτι τέτοιο όμως χρειάζεται κάποιες ελάχιστες γνώσεις. Θα σου πρότεινα να δώσεις κάποια χρήματα σε κάποιον που κάνει αυτή την δουλεία ώστε να κάνεις αυτό που θέλεις. Τέλος αν σε ενδιαφέρει να κάνεις mix με τα τραγούδια, τότε αυτό είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία, αν σκεφτείς πως κάτι τέτοιο κάνεις ένας DJ και το εξασκεί σε όλη του την ζωή για να γίνει καλύτερος ;)
Τέλος το Virtual DJ δεν είναι και το πιο κατάλληλο πρόγραμμα για να προσθέσεις την loop-α έτσι όπως την θέλεις. Δοκίμασε κάποιο software τύπου DAW όπως το Audacity ( είναι δωρεάν)
 

Posté Sat 09 Nov 13 @ 1:51 pm
η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις αλλα δεν νομίζω να είναι δύσκολο. το να ενώσω τα τραγούδια είναι εύκολο, υπάρχουν προγράμματα που τα κάνουν και μόνα τους.
όσο για την Loop-a το δοκίμασα αλλα αυτό που κάνει είναι να επαναλαμβάνει κομμάτι του τραγουδιού, πράγμα που δεν ψάχνω εγώ. θα δοκιμάσω το πρόγραμμα που μου είπες... αν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος εύκολος θα το εκτιμούσα να μου πει κάποιος.
Ευχαριστώ
 

Posté Sat 09 Nov 13 @ 2:03 pm
Κι όμως ο Αχιλλέας σου απάντησε σωστά. Ο μόνος τρόπος είναι να βάλεις μια λούπα πάνω από το τραγούδι που θες. Φυσικά δεν μιλάμε να κάνεις loop σε κάποιο σημείο του τραγουδιού, αλλά να πάρεις από κάποιο κομμάτι μία "καθαρή" λούπα (δηλαδή μια λούπα που θα έχει μόνο το kick bass - μπότα) και να την βάλεις να παίζει "μαζί" (συγχρωνισμένα) με το τραγούδι που θες.
Αυτό για ένα DJ δεν είναι δύσκολο, αλλά για κάποιον που δεν έχει 3 βασικές γνώσεις πάνω στην μίξη κομματιών δεν είναι και εύκολο...
 

Posté Sun 10 Nov 13 @ 10:36 pm


(Les anciens sujets et forums sont automatiquement fermés)