Connexion rapide:  

Forum: Greek Forum

Sujet Traktor Kontrol S4 MKII - Page: 1

Cette partie de ce topic est ancien et peut contenir des informations obselètes ou incorrectes

καλησπερα και καλη χρονια ειμαι στην επιλογη αναμεσα σε 2 κονσολες και αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης το μαπ για την Traktor Kontrol S4 MKII που εχετε δουλευει με το 7 pro full? και αν δουλευει δουλευουν ολα τα κουμπακια τα λεντ και γενικα ολη η κονσολα ειναι οκ με αυτο το μαπ στην 7 εκδοση?
διοτι εχω ενα ανεξηγητο κολλημα με την 7 θα αγορασω την 8 infinity αλλα την 7 θελω να δουλεψω τουλαχιστον μεχρι να αλλαξω γνωμη και η mkii ειναι μια πολυ ομορφη κονσολα με συν το τρακτορ το οποιο δεν συμπαθω αλλα δεν παυει να ειναι μια ακομη επιλογη να υπαρχει στο λαπτοπ εαν καποιο μελος εχει καποια ενσταση σε αυτα που σκευτομαι παρακαλω ας με φωτησει ευχαριστω και παλι
 

Posté Wed 06 Jan 16 @ 8:35 pm
επισης κατι αλλο η αλλη επιλογη ( φυγαμε απο την sx2 ) ειναι η Denon MC6000 MK II αν ξερει καποιος να βοηθησει ποια να διαλεξω οποια βοηθεια δεκτη η denon νομιζω υποστηριζεται απο την εκδοση 7 ε?
 

Posté Wed 06 Jan 16 @ 9:06 pm
ankosPRO InfinityMember since 2009
η denon υποστηρίζεται από την 7
 

Posté Wed 06 Jan 16 @ 9:37 pm
επειδη τελικα θα παω μαλλον στην traktor mkii που μαλλον δεν υποστηριζεται απο την 7 εκδοση ηθελα να ρωτησω οποιο μελος ξερει αν εχει καποιο προβλημα το μαπ για την συγκεκριμμενη κονσολα εαν τη εχει δουλεψει καποιος
λογικα για να την εχουν εδω σαν επιλογη θα ειναι ενταξει αλλα οποια γνωμη δεκτη ευχαριστω
η στην τελικη αν εχει καποιος να προτείνει καποια αλλα 4καναλη κονσολα στα 500-600 ευρω
η αποψη μου ειναι οτι στα 575 που εχει γερμανια μαζι με το τρακτορ εαν παιζει οκ εστω με την εκδοση 8 ειναι μαλλον μονοδρομος αλλα δεν ειμαι και ειδημων αν μπορει καποιος ας βοηθησει
 

Posté Thu 07 Jan 16 @ 3:06 pm
Για να τα πάρουμε απ' την αρχή:
Οι κονσόλες της NI δεν μπορούν να υποστηριχτούν επίσημα από το VirtualDj 7 επειδή "λείπουν" κομμάτια κώδικα που προστέθηκαν στο VirtualDj 8 ακριβώς για αυτό το λόγο.
Οι κονσόλες της NI μπορούν να γίνουν map στο VirtualDj 7 μέσω MIDI αλλά η απόδοση των Jogs είναι τραγική. Οι mappers που υπάρχουν για το VirtualDj 7 στο add-ons download section είναι φτιαγμένοι σε MIDI.
Στο VirtualDj 8 οι κονσόλες της NI έχουν γίνει map μέσω HID και προσφέρουν την ίδια απόδοση και ακρίβεια που προσφέρουν και με το Traktor.
Το μόνο "πρόβλημα" είναι στις S2/S4 οτι κάποιοι χρήστες ανέφεραν οτι έχουν πρόβλημα με το gain που είναι encoder.
Το πρόβλημα αυτό θα διερευνηθεί εντός της επόμενης εβδομάδας και θα λυθεί με το επόμενο update (Την λύση την ξέρουμε, αλλά θέλουμε να είμαστε 100% σίγουροι οτι έτσι είναι)

Γενικά θεωρώ τις κονσόλες της NI έντιμες κονσόλες με καλή ποιότητα κατασκευής κτλ. Αλλά προσωπικά δεν θα αγόραζα κονσόλα της NI για χρήση με το VirtualDj. Όμως αυτό είναι προσωπική επιλογή.

H Denon MC6000MK2 υποστηρίζεται και από το VirtualDj 7 και από το VirtualDj 8. Έχει κι αυτή αξιόπιστη και στιβαρή κατασκευή, αλλά μετά από αρκετό καιρό χρήσης θα χρειαστείς να αλλάξεις τα button play/pause και cue. Το κοστολόγιο δεν είναι μεγάλο, αλλά σαφώς και είναι "ταλαιπωρία" καθώς μπορεί να χρειαστεί να μείνεις χωρίς κονσόλα από 3 μέχρι 10 εργάσιμες μέρες ανάλογα με τον φόρτο στο service της Denon.
Να σημειώσω εδώ οτι δεν ξέρω πόσο συχνά και τι φθορές βγάζουν οι S2/S4. Ξέρω οτι σε μερικούς γνωστούς μου παρουσίασε πρόβλημα η υποδοχή του καλωδίου USB αλλά δεν ξέρω αν είναι συστηματικό ή τυχαίο πρόβλημα.
Στα υπέρ της DENON είναι επίσης το γεγονός οτι μπορεί να λειτουργήσει και σαν αναλογικός μίκτης (με cd players κτλ) αν χρειαστεί, κάτι που δεν ισχύει για τις S2/S4.

Ελπίζω να σε διαφώτισα λιγάκι
 

Posté Thu 07 Jan 16 @ 7:12 pm
με διαφωτισες αρκετα και σε ευχαριστω για τον χρονο που διεθεσες για τις αποριες μου
μαλλον θα παρω την κονσολα της NI γιατι προσωπικά μου αρεσει πολυ περισσότερο απο την dennon
μια απορια μονο εχω με αυτη την κονσολα αν ξερει καποιος εχει πισω υποδοχες για 2 cd αλλα την κοιταζω και δεν μπορω να καταλαβω πως γυρνανε τα ποντεσιομετρα για τις συνκεκριμμενες εισοδους και αν αυτο μπορω να το κανω πανω στην δουλεια
δηλαδη με την N4 που εχω παιζω κανονικα το LE 4 καναλια οταν θελω να παιξω καποιο κομματι απο cd απλα παταω το αναλογο κουμπι και γυριζει το ποντεσιομετρο και το Cue ( η το 3 η το 4 η και τα 2 ) για οσο θελω και μετα παλι vdj
ayto na isxyei sthn ΝΙ ΜΚΙΙ??
αυτο θελω να μαθω ευχαριστω πολυ
 

Posté Thu 07 Jan 16 @ 7:43 pm
και κατι ακομα που δεν καταλαβαινω παω να αγορασω τον pro αδεια με 299$ και ενω βαση ισοτιμίας επρεπε να πληρωσω 275 ευρω με παει στα 305 !
τελος παντων λεω μπορει να ειναι φοροι κτλ οκ προχωραμε οταν ομως φτανω στο παυπαλ το ποσο παει στα 376,36 ευρω!!
γιατι αυτο? απο τα 275 στα 376 δεν καταλαβαινω μηπως ειναι θεμα του παυπαλ οποτε αν πληρωσω με καρτα να εχει λιγοτερο?
 

Posté Thu 07 Jan 16 @ 9:53 pm
Κώστα ωραίο ψευδώνυμο kokkinoskoufitsos χα χα χα.
Με τους φόρους εκεί καταλήγει το virtualdj. Αλλά το traktor που θα έχεις μάλλον στο ράφι θα πάει δεν βλέπω να το δουλεύεις όπως το έχω κι εγώ
Το virtualdj 8 μπορείς να το φτιάξεις όπως είναι το 7 απλός θα υποστείς το κόστος της αλλαγής να διορθώσεις κάποια πράγματα που το 8 μετράει καλύτερα ακριβέστερα από το 7.
Καλορίζικο!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=M-ZBAq0cnJk
 

Posté Thu 07 Jan 16 @ 10:45 pm
ναι ρε αδερφε βαγγελη αλλα οταν πληρωνω 80+ ευρω για φπα δεν πρεπει να παρω ενα παραστατικο να το βαλω και εγω στα εξοδα μου οπως κανω με ολα τα αλλα πραγματα στην εταιρια?
και ακομη δεν εχω καταλαβει αυτο πως δηλαδη πας στα aux της κονσολας δεν βλεπω καποιο κουμπι καπως θα πηγαινει αλλα δεν το εχω ακομα καταλαβει
Υ.Γ ( το μειλ μου ειναι καλος λυκος χαχαχα παιζουμε σαν παιδακια που ειμαστε )
 

Posté Fri 08 Jan 16 @ 7:06 am
Για να λύνουμε τις απορίες 1-1

1) Όχι δεν υπάρχει κουμπί πάνω στην κονσόλα που να κάνει assign την είσοδο στα fader. Σου έγραψα και πριν οτι η S4 δεν λειτουργεί σαν αυτόνομος hardware μίκτης. Για να παίξει κάτι από την είσοδο θα πρέπει να το κάνεις μέσω προγράμματος. Δηλαδή μέσω VirtualDj να ενεργοποιήσεις ένα κουμπί που θα διαβάζει τον ήχο του line-in και θα τον βγάζει στο master.

2) Η τιμή του VirtualDj είναι σε δολάρια. Η μετατροπή σε ευρώ γίνεται με βάση την μεσοσταθμισμένη ισοτιμία ευρώ/δολαρίου των τελευταίων 15 ημερών και προστίθεται και ένα πολύ μικρό ποσό (συνήθως βγαίνει λιγότερο από ένα ευρώ) για την μετατροπή του συναλλάγματος. Το ποσό που προκύπτει από την μετατροπή υπόκειται επιπλέον σε ΦΠΑ 23% (δώρο του Ελληνικού κράτους :P ) το οποίο δεν μπορείς να γλυτώσεις. Μπορείς όμως να ζητήσεις απόδειξη ή τιμολόγιο και να το περάσεις στα έξοδα της εταιρείας σου κανονικά. Επίσης αν έχεις "διεθνές" ΑΦΜ (αν δεν ξέρεις τι είναι, δεν έχεις και δεν χρειάζεται να το ψάξεις περισσότερο) μπορείς να το δηλώσεις κατά την αγορά για να "γλυτώσεις" το ΦΠΑ.
 

Posté Fri 08 Jan 16 @ 7:40 am
οκ φιλε με φω τισες αρκετα εχω διεθνες αφμ οποτε θα το κανω ετσι
το θεμα με την κονσολα τωρα εστω και μεσω προγραμματος ειναι εφικτο να ορισω καποιο κουμπι και να εχω τα aux της κονσολας?
και αν ναι θα μπορω να τα περναω απο τα ποτενσιομετρα ωστε να εχω προακουσμα?
ευχαριστω για την αμεση απαντηση φιλε
 

Posté Fri 08 Jan 16 @ 8:01 am
Ναι. Αλλά μόνο εφόσον το πρόγραμμα είναι ανοιχτό. Και φυσικά την μίξη θα την κάνει το πρόγραμμα.
 

Posté Fri 08 Jan 16 @ 8:54 am
δηλαδη και συγνωμη αν σε κουραζω θα μπορω να ορισω ενα ντεκ πχ το 3 η το 4 ας πουμε και μια δεδομεη στιγμη το γυρναω εκει παιζω 1 τραγουδι απο το cd και μετα γυρναω στο 4καναλο vdj? αν ειναι ετσι ειμαστε οκ απλα δεν θελω να εχω και μικτη μαζι για οποτε χρειαστει ενα cd player ( ισως και ποτε )
και κατι ακομη πως γλυτωνω το φπα με το vat? εχει μια λιστα να συμπηρωσεις στοιχεια για τιμολογιο μαλλον αλλα δεν βλεπω να μειωνεται η τιμη οταν το βαζω κανω κατι λαθος?
 

Posté Fri 08 Jan 16 @ 9:05 am
1) Ναι

2) Συμπληρώνεις το VAT number όταν κάνεις την αγορά (δεν θυμάμαι σε ποιο βήμα το ζητάει) Όπως είπα όμως πρέπει το ΑΦΜ σου να είναι διεθνές (θα το επαληθεύσει σε κάποια βάση δεδομένων). Αν και πάλι δεν σου αφαιρέσει το ΦΠΑ μην σκας. Προχώρα κανονικά, ζήτα το τιμολόγιο από το CardQuery (θα καταλάβεις όταν ολοκληρώσεις την αγορά) και βάλτο στην δήλωση σου. Θα πάρεις το ΦΠΑ σαν επιστροφή από την εφορία (συμψηφισμός).
 

Posté Fri 08 Jan 16 @ 11:02 am
DrJekylPRO InfinityMember since 2008
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά μπορούμε να αναθέσουμε σε οποιαδήποτε κανάλια τα 2 line in (π.χ. μπορώ να έχω στα Α & Β τα δύο decks του virtual dj και στα C & D δύο cd players? Αν ναι, με ποια εντολή γίνεται η εναλλαγή σε line in και ξανά σε virtual dj?
 

Posté Tue 15 Mar 16 @ 8:17 pm
deck 3 linein 1
και
deck 4 linein 2

Με αυτές τις δύο εντολές ανοιγοκλείνεις τις δύο εισόδους στα αντίστοιχα decks
 

Posté Tue 15 Mar 16 @ 10:28 pm
DrJekylPRO InfinityMember since 2008
PhantomDeejay wrote :
deck 3 linein 1
και
deck 4 linein 2

Με αυτές τις δύο εντολές ανοιγοκλείνεις τις δύο εισόδους στα αντίστοιχα decks


Άψογα!!!!!
 

Posté Wed 16 Mar 16 @ 11:31 am
DrJekylPRO InfinityMember since 2008
Γιώργο πήρα την s4 και όλα είναι μια χαρά αλλά το θέμα analog δε δουλεύει όπως είπες. Εγώ θέλω στα decks 3 & 4 να παίζουν οι εξωτερικές συσκευές που συνδέω στις 2 αναλογικές εισόδους (π.χ. 2 cd players). Έδωσα σε ένα πλήκτρο την εντολή deck 3 linein 1 όπως έγραψες. Το πατάω αλλά το deck c δεν αλλάζει mode. Συνεχίζει δηλαδή να παίζει το deck c του VDJ. Χρειάζεται και κάτι άλλο μήπως?

Και ένα άλλο ερώτημα είναι αν μπορούμε να αλλάξουμε την ευαισθησία του jogwheel? Ρωτάω επείδη ''τρέχει'' πολύ και θα προτιμούσα να πάει πιο αργά..
 

Posté Thu 12 May 16 @ 6:08 pm
djsadimPRO InfinityMember since 2006
DrJekyl wrote :
Γιώργο πήρα την s4 και όλα είναι μια χαρά αλλά το θέμα analog δε δουλεύει όπως είπες. Εγώ θέλω στα decks 3 & 4 να παίζουν οι εξωτερικές συσκευές που συνδέω στις 2 αναλογικές εισόδους (π.χ. 2 cd players). Έδωσα σε ένα πλήκτρο την εντολή deck 3 linein 1 όπως έγραψες. Το πατάω αλλά το deck c δεν αλλάζει mode. Συνεχίζει δηλαδή να παίζει το deck c του VDJ. Χρειάζεται και κάτι άλλο μήπως?

Και ένα άλλο ερώτημα είναι αν μπορούμε να αλλάξουμε την ευαισθησία του jogwheel? Ρωτάω επείδη ''τρέχει'' πολύ και θα προτιμούσα να πάει πιο αργά..


έχεις ορίσει στις ρυθμίσεις του ήχου της εισόδους της s4 ?
για το δεύτερο ερώτημα παίξε με το jogSensitivityBend στις Επιλογές & Ρυθμίσεις
 

Posté Thu 12 May 16 @ 6:54 pm
DrJekylPRO InfinityMember since 2008
djsadim wrote :
DrJekyl wrote :
Γιώργο πήρα την s4 και όλα είναι μια χαρά αλλά το θέμα analog δε δουλεύει όπως είπες. Εγώ θέλω στα decks 3 & 4 να παίζουν οι εξωτερικές συσκευές που συνδέω στις 2 αναλογικές εισόδους (π.χ. 2 cd players). Έδωσα σε ένα πλήκτρο την εντολή deck 3 linein 1 όπως έγραψες. Το πατάω αλλά το deck c δεν αλλάζει mode. Συνεχίζει δηλαδή να παίζει το deck c του VDJ. Χρειάζεται και κάτι άλλο μήπως?

Και ένα άλλο ερώτημα είναι αν μπορούμε να αλλάξουμε την ευαισθησία του jogwheel? Ρωτάω επείδη ''τρέχει'' πολύ και θα προτιμούσα να πάει πιο αργά..


έχεις ορίσει στις ρυθμίσεις του ήχου της εισόδους της s4 ?
για το δεύτερο ερώτημα παίξε με το jogSensitivityBend στις Επιλογές & Ρυθμίσεις


Πως τις ορίζω Θανάση?

Το control panel της S4 είναι αυτό :

 

Posté Thu 12 May 16 @ 7:29 pm
51%