Se Connecter:     

Forum: Greek Forum

Sujet: Chill out room ... (mpla mpla) !!! - Page: 67

Cette partie de ce topic est ancien et peut contenir des informations obselètes ou incorrectes

Achileas7 wrote :
Παιδιά ωραία και σωστά είναι αυτά που λέτε αλλά θέλω σε αυτή την κουβέντα θα υποστηρίξω τη γνώμη του ότι δε φταίει η κρίση και οι νέοι αλλά τα αφεντικά για την κατάντια του επαγγέλματος. Δεν θα κουράσω, και θα αναφερθώ στο τζίρο του κάθε μαγαζιού. Ένα ποτό σε οποιαδήποτε καφετέρια- μπαρ – club στην Ελλάδα κοστίζει από 6 euro στην καλύτερη περίπτωση και για ένα cocktail φτάνει τα 10! Γνωρίζω ότι οι τιμές στην επαρχία ίσως να είναι λίγο χαμηλότερες αλλά η διαφορά είναι πολύ μικτή. Το κόστος για ένα μπουκάλι οποιουδήποτε ποτού για ένα κατάστημα που αγοράζει χοντρική είναι 8 με 9 euro. Μόνο απ΄ αυτό το στοιχείο το οποίο το γνωρίζω διότι έχουν έρθει στα χέρια μου τιμολόγια μαγαζιού, μπορεί κανείς να καταλάβει ότι δεν έχουμε εργοδότες αλλά αφεντικά όπως λέει και ο Phantom. Και να θυμίσω και λίγο την πραγματικότητα να πώ πως στα περισσότερα μαγαζιά τα ποτά είναι νοθευμένα ή πολύ κακής ποιότητας!

Μπορεί να είδες κάτι, αλλά η πραγματικότητα είναι πως "σωστή" φιάλη κάτω από 14 ευρώ δεν βρίσκεις.
Αλλά και έτσι να είναι...
Κάθε "φιάλη" βγάζει 12 "σωστά" με 14 "πειραγμένα" ποτά.
Κάθε φιάλη λοιπόν "αποδίδει" στο μαγαζί 72 με 84 ευρώ που μετά την αποφορολόγηση (απόδοση Φ.Π.Α.) γίνεται 58 με 68 ευρώ.
Αν αφαιρέσεις και το κόστος αγοράς έχουμε 44 με 54 ευρώ.

Σκέψου τώρα τι πρέπει να "πληρώσει" αυτή η φιάλη:
Νοίκι, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, δημοτικούς φόρους και την ΑΕΠΙ της επιχείρησης, το προσωπικό, τα "παρελκόμενα" του ποτού (πατατάκια, ξηροί καρποί, τοστάκια, παγάκια, αναψυκτικά, φρούτα) τα παρελκόμενα της λειτουργίας του μαγαζιού (καθαριστικά, χαρτικά, κτλ), τις φθορές του μαγαζιού (σπασμένα ποτήρια, τα ποτά του προσωπικού, τα κερασμένα σφηνάκια κ.τ.λ)

Βλέπεις λοιπόν οτι μια φιάλη ποτού δεν είναι μόνο "κέρδος". Ανοίγεις ένα άλλο κεφάλαιο το οποίο και μεγάλο είναι και δεν μας αφορά άμεσα σαν dj's
Παρόλα αυτά επειδή κόσμος νομίζει οτι τα μαγαζιά δουλεύουν με μεγάλο ποσοστό κέρδους σου έκανα μια ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ανάλυση του τι πρέπει να πληρώσει μία φιάλη ποτού σε ένα μαγαζί.

djadamx wrote :
Τέλος, ας μου πει κάποιος πως βάζω την γκρι μπάρα με το κομμάτι του άλλου μηνύματος που απαντώ γιατί δεν μπορώ να το βρω....γκρρρρρρρρ

Δεν μπορείς να το κάνεις εσύ αυτό γιατί είσαι "No License User". Περιορισμοί του Forum...

djadamx wrote :

Τι εννοείς??? οτι δεν ήμουν καλός dj ή οτι δεν είχα μεράκι ???? Πλάκα κάνω, καμμιά φορά όντως κουβαλάγαμε μερικά δικά μας βινύλια, σπάνια όμως και μόνο σε μαγαζιά που δεν είχαν και την πιό καλή δισκοθήκη.. Άσε που κάποιοι δεν ήθελαν να φέρνουν οι dj's μην τυχόν και φεύγοντας έπαιρναν και κανένα δικό τους δίσκο.

Προφανώς μιλάς για cafe - cafe/bar πάλι. Που είχαν δισκοθήκη επειδή ήταν ανοιχτά και παίζανε και μουσική ώρες που δεν υπήρχε dj. Γιατί όσες ντισκοτεκ π.χ. ξέρω εκείνη την εποχή είχαν μια "συλλογή" από 15-20 βινύλια ίσα-ίσα μέχρι να έρθει ο dj...

djadamx wrote :

Μην γελιέσαι, από την στιγμή που μπαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας στη μέση, το σωστό - κατάλληλο - αποδοτικό άτομο θα είναι περισσότερο ή λιγότερο ικανό από έναν άλλο. Άρα θα έχει μεγαλύτερη ή μικρότερη αξία για την επιχείρηση.
Φίλε Γιώργο ο dj, barman, σερβιτόρος δεν είναι αναντικατάστατος, ο καλός (όπου καλός για μένα σημαίνει επαγγελματισμός + μεράκι) dj, barman, σερβιτόρος είναι δύσκολο να αντικατασταθεί και θα είναι πάντα προστιθέμενη αξία στην επιχείρηση. Επίσης κάποιες θέσεις σε μια επιχείρηση επηρεάζουν τα έσοδά της και κάποιες άλλες όχι. Αυτές που επηρεάζουν θα είναι πάντα καλύτερα αμοιβόμενες.

Άρα έρχεσαι στα λόγια μου. Άλλο πράγμα το "πόστο" και άλλο πράγμα το άτομο που καλύπτει το "πόστο".
Ναι οι καλοί επαγγελματίες αποτελούν "πρόσθετο" κέρδος για την επιχείρηση. Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι εαν ένα πόστο δεν καλύπτεται από κάλο επαγγελματία κρίνεται "άχριστο" και κλείνει. Αυτή ήταν η ένσταση μου εξ' αρχής. Και για να το συνοψίσω: Το πόστο του dj δεν είναι "προστιθέμενη" αξία για την επιχείρηση. Ο καλός dj είναι. Για μένα το "πόστο" του dj εφόσον μιλάμε για οτιδήποτε μαγαζί εκτός από "ποτάδικο" που θα πας να πιεις ένα ποτό στα χαλάρα με χαμηλή μουσική και να φύγεις, είναι αναγκαιότητα.

aledjo wrote :

και επαναλαμβανω για χιλιοστη (οταν τυχενω σε επιχειρηματικη συζητηση), ΑΝ εχω τα @@ και μπορω να γεμιζω το μαγαζι είτε επειδη ειμαι καλος dj, ειτε επειδη εχω 100,000 φιλους στο facebook, ειτε επειδη εχω ωραια ματια, ΓΙΑΤΙ να μην ανοιξω μια δικη μου επιχειρηση αλλα να τα προσφερω ολα αυτα για λιγα ευρω??

ΚΑΠΟΙΟΣ μπορει να μου εξηγησει το γιατι οχι?

(μην αναφερει κανεις τη δικαιολογια του κεφαλαιου γιατι θα γελασω)

Αλέξη ένα μαγαζί είναι πολύ περισσότερα από τα "500 άτομα" που θέλει να γεμίσει...
Δεν θα αναφερθώ καν στην "βρωμιά" της νύχτας και θα προσποιηθώ οτι ζούμε σε ένα κόσμο "αγγελικά πλασμένο" που όλα λειτουργούν σωστά.

Ξεκινάμε λοιπόν:

Εάν εγώ έχω ένα fan base (σαν dj) και μπορώ να γεμίσω το "W", πόσες φορές μπορώ να το κάνω; Μπορώ να έχω διάρκεια; Μπορώ να το κάνω κάθε Π/Σ π.χ;;; Και το fan base μου, πόσο καταναλώνει μέσα στο μαγαζί;;; Τι τζίρο κάνει;;;

Όταν είσαι απο την "άλλη πλευρά" έχεις να υπολογίσεις ταμεία και να κλείσεις λογαριασμούς ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Μπορείς λοιπόν εσύ να γεμίζεις το μαγαζί σου κάθε μέρα και να έχεις ικανοποιητικά ταμεία; (Να μην μπαίνεις μέσα)
Μπορείς να ζήσεις με το άγχος αυτό; Δηλαδή μπορείς να ζεις με το "άγχος" οτι πρέπει να φέρνεις κάθε μέρα στο μαγαζί σου τουλάχιστον 60 άτομα π.χ. που θα σου αφήσουν τουλάχιστον 800 ευρώ τζίρο για να μην μπεις μέσα;;;
Μπορείς να διαχειριστείς το προσωπικό σου που πάνω απ' όλα είναι άνθρωποι;;; Ακόμα κι αν τους φέρεσαι σαν ζώα, μπορείς να ελέγχεις από 4 άτομα μέχρι 15 άτομα προσωπικό με τα καλά και τα στραβά του καθενός;;;
Μπορείς να ελέγχεις το προσωπικό σου για να μην σε κλέβει ή να μην σου καταναλώνει την μισή κάβα μόνο για πάρτη του;
Μπορείς να ελέγχεις τον κόσμο όταν πάει να γίνει κάποια φασαρία ή παρεξήγηση; Και να το κάνεις πάντα με ευγένεια για να σου ξανάρθουν;
Μπορείς να αφήνεις τα "προσωπικά" σου θέματα κάθε μέρα στην πόρτα;
Μπορείς να είσαι κάθε νύχτα σε ένα χώρο, να ζεις πρακτικά εκεί, και ταυτόχρονα να έχεις και ζωή έξω από εκεί ώστε να μπορείς να ανακυκλώνεις και προσωπικό και δημόσιες σχέσεις και πελάτες στο μαγαζί σου;

Είναι κι άλλα πολλά, αλλά εαν μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά και αν θέλεις να τα κάνεις όλα αυτά τότε ναι κακώς δεν ανοίγεις το δικό σου μαγαζί.

Για παράδειγμα εγώ μπορώ να τα κάνω όλα αυτά (είχα "δικό μου" μαγαζί για 8 μήνες) αλλά ΔΕΝ ΘΕΛΩ
Δεν θέλω κάθε νύχτα να με τρώει το άγχος του αν θα βγει το ταμείο ή όχι και πόσος κόσμος θα έρθει στο μαγαζί. Μου αρκεί το άγχος που έχω να κάνω τον κόσμο να περάσει καλά ώστε να νοιώσει ότι τα 10 ευρώ π.χ. που ξόδεψε στο μαγαζί που δουλεύω δεν πήγαν χαμένα... και ώστε έτσι όταν θα ξαναέχει 10 ευρώ για 2 ποτά να έρθει σε μένα (που θα ξέρει οτι θα περάσει καλά) ;)

@PhantomDeejay μπορω και παραμπορω αλλα ΔΕΝ εχω αυτο που λεμε το fun club, 100.000 φιλους στο facebook, τα μεγαλα βυζια, το pr και οτιδηποτε δηλαδη που να εχει κοσμο που αυτο ζητανε (εδω στην Αθηνα τουλαχιστον) απο εναν dj.

Γι'αυτο λεω ΑΝ το ειχα αυτο, γιατι να μην το ανοιγα....
οσο για τα υπολοιπα που λες.... ναι υπαρχει αγχος αλλα δεν ειναι και τοσο τραγικα

σε ολες τις δουλειες υπαρχει αγχος.
εχω δει αναισθητους ανθρωπους αφεντικα και το μαγαζι τους να πηγαινει μια χαρα ;)
ειναι να το'χεις κι'ολας...

βεβαια για να μη λεω μεγαλα λογια, αν δε το δοκιμασω δε μπορω να εχω πληρη αποψη, αλλα απο αυτα που εχω δει.... λεω
αλλα τουλαχιστον θα το δοκιμαζα αν ειχα "αυτο"

klonos poianou? to options menu pantos moiazei poly me to traktor...

to ypoloipo einai athlio gia mena. to dokimasa

Phantom μου φαίνεται τα ίδια λέμε με άλλα λόγια. Μάλλον συμφωνούμε στα περισσότερα. By the way τα μαγαζιά που δούλεψα εγώ την δεκαετία του 80 και αρχές 90 είχαν full δισκοθήκη και μιλάω για disco και την αρχή των clubs, μόνο σε 2-3 ποιό συνοικιακά μαγαζιά χρειάστηκε να κουβαλήσω δικούς μου δίσκους.
Aledjo λες οτι δεν έχεις τα λεφτά, δεν έχεις 100.000 fan στο facebook, δεν έχεις φοβερό pr και απορείς γιατί δεν μπορείς να ανοίξεις μαγαζί ? Να'χες τουλάχιστον μεγάλο στήθος .....:)

djadamx wrote :

Aledjo λες οτι δεν έχεις τα λεφτά, δεν έχεις 100.000 fan στο facebook, δεν έχεις φοβερό pr και απορείς γιατί δεν μπορείς να ανοίξεις μαγαζί ? Να'χες τουλάχιστον μεγάλο στήθος .....:)

δεν εγραψα πουθενα οτι δεν εχω λεφτα.... και δεν ειπα οτι απορω γιατι δε μπορω..... ΞΕΡΩ γιατι δε μπορω... και δεν αναφερες το σημαντικοτερο της συζητησης μας..... DJ....
δηλαδη ολα τ'αλλα παιζουν ρολο εκτος απο τον DJ?

επιβεβαιωνεις τη σκεψη μου οτι σκεφτομαι σωστα

1ον. Μου αρέσει που επιβεβαιώνεσαι...συνέχεια !
2ον. Μπορεί να μην είπες οτι δεν έχεις τα λεφτά ...αλλά δεν είπες αν θέλεις να γίνουμε φίλοι !
3ον. Μάλλον δεν πρόσεξες οτι τελείωσα την φράση μου με :) που σημαίνει γελάω, αστειεύομαι, κλπ.

Τη γκαντεμιά μου μέσα.
Μιση γουλιά έφυγε απο το σφηνοπότηρο στο jog του cdj 200.
Πάνε και οι δυο οι πλακέτες.
Άρχισε να τρελαίνεται να βάζει απο μόνο του loops, τα cue-play-search-skip δε δούλευαν σωστά, πάνω στο άγχος μου το άνοιξα να το καθαρίσω χωρίς να προσέξω τις καλοδιοταινίες.
Το έκλεισα, το έβαλα στο ρεύμα, άναβε το cdj αλλα όχι η οθόνη του, το ξανάνοιξα το ξανάκλεισα και ενώ ήταν στο ρεύμα δεν άναβε καν.
Άντε τώρα δίνε 350 ευρώ το 2013 για cdj200.
Δυστηχώς δεν ήταν δικό μου...

Ουπς!!!!
Χαχαχα... το ίδιο έπαθε και ένας γνωστός μου πέριση με CDJ 200.
Για να σε "μπριζώσω" τη ζημιά δεν σου την έκανε το σφινάκι αλλά η καλωδιοταινία που λογικά δεν "πάτησε" σωστά και έκαψε την κεντρική πλακέτα... Δυστυχώς το CDJ200 είχε τα πιο ευαίσθητα ηλεκτρονικά μέρη απ' όλα τα Pioneer που κυκλοφόρησαν μέχρι σήμερα...

PhantomDeejay wrote :
Ουπς!!!!
Χαχαχα... το ίδιο έπαθε και ένας γνωστός μου πέριση με CDJ 200.
Για να σε "μπριζώσω" τη ζημιά δεν σου την έκανε το σφινάκι αλλά η καλωδιοταινία που λογικά δεν "πάτησε" σωστά και έκαψε την κεντρική πλακέτα... Δυστυχώς το CDJ200 είχε τα πιο ευαίσθητα ηλεκτρονικά μέρη απ' όλα τα Pioneer που κυκλοφόρησαν μέχρι σήμερα...

Αφού είχε τρελαθεί πριν το ανοίξω, πως φταίει η καλωδιοταινία?

Απορία:

Έχω έναν φίλο που επισκευάζει λαπτοπ.
Ξεκολλάει χαλασμένα chipset απο μητρικές και τα αντικαθιστά με καινούρια.
Όταν όλοι σου λένε πως πας για αλλαγή μητρικής κ πως είναι καμμένη, ακόμα και οι επίσημες αντιπροσωπείες, αυτός σου τη φτιάχνει.
Υπάρχει περίπτωση να καταφέρει κάτι εδώ?
Αν υπάρχει ελπίδα να το κυνηγήσω γιατί είναι κρίμα να δώσω τόσα λεφτά...

snik3 wrote :

Αφού είχε τρελαθεί πριν το ανοίξω, πως φταίει η καλωδιοταινία?

Όταν θα στέγνωνε με το καλό μπορεί να σταματούσε τα τρελά. Αλλά και αν συνέχιζε, με ένα καλό και προσεκτικό καθαρισμό θα έστρωνε. Έχω επισκευάσει 3 CDJ 200 (και μερικά ακόμα διαφορετικά μοντέλα) από τέτοια ατυχήματα...
snik3 wrote :
Απορία:

Έχω έναν φίλο που επισκευάζει λαπτοπ.
Ξεκολλάει χαλασμένα chipset απο μητρικές και τα αντικαθιστά με καινούρια.
Όταν όλοι σου λένε πως πας για αλλαγή μητρικής κ πως είναι καμμένη, ακόμα και οι επίσημες αντιπροσωπείες, αυτός σου τη φτιάχνει.
Υπάρχει περίπτωση να καταφέρει κάτι εδώ?
Αν υπάρχει ελπίδα να το κυνηγήσω γιατί είναι κρίμα να δώσω τόσα λεφτά...

Το θέμα είναι που θα βρει ανταλλακτικά ο φίλος σου. Προφανώς για τα laptop βρίσκει από παρόμοιο εξοπλισμό (άλλα laptop, η/υ κτλ)
Όταν λέμε οτι κάηκε η πλακέτα σαφώς και δεν εννοούμε όλη η πλακέτα. Συνήθως καίγεται η "CPU" του μηχανήματος. Για να σου το επισκευάσει πρέπει να βρει άλλη "CPU" από άλλο κατεστραμμένο CDJ200 του οποίου όμως το εν λόγω κομμάτι δουλεύει!

djadamx wrote :
1ον. Μου αρέσει που επιβεβαιώνεσαι...συνέχεια !
2ον. Μπορεί να μην είπες οτι δεν έχεις τα λεφτά ...αλλά δεν είπες αν θέλεις να γίνουμε φίλοι !
3ον. Μάλλον δεν πρόσεξες οτι τελείωσα την φράση μου με :) που σημαίνει γελάω, αστειεύομαι, κλπ.

δεν ειπα οτι ΔΕΝ εχω λεφτα, ουτε ειπα οτι εχω λεφτα ;)

εννοουσα οτι δεν χρειαζεται να εχεις λεφτα :P

τεσπα

snik3 wrote :
Τη γκαντεμιά μου μέσα.

Λυπάμαι για τη ζημιά και ελπίζω να το σώσεις! Κανόνας Νο. 1: Κανενός είδους υγρό σε ακτίνα μισού μέτρου απ' τον εξοπλισμό μας!!!

Dee P wrote :
snik3 wrote :
Τη γκαντεμιά μου μέσα.

Λυπάμαι για τη ζημιά και ελπίζω να το σώσεις! Κανόνας Νο. 1: Κανενός είδους υγρό σε ακτίνα μισού μέτρου απ' τον εξοπλισμό μας!!!

Mono ygra mantilakia kai ygra mwra :P

Είμαι απαράδεκτος, ξέχασα τα πιο σημαντικά! Τέτοιες λεπτομέρειες κανουν τη διαφορά... Δεν τα χεις τσάμπα τα γαλόνια, Μπάμπη :-)

67%