Connexion rapide:  

Forum: Greek Forum

Sujet ΣΥΝΔΕΣΗ 4 ΗΧΕΙΩΝ (ΙΔΙΑ Ohm)

Ce topic est ancien et peut contenir des informations obselètes ou incorrectes.

Θελω να συνδεσω 4 ηχεια μαζι σε εναν τελικο, παραλληλα.
Το ενα ζευγαρι ειναι 2 x 350 watt rms, 15". Το αλλο ζευγαρι ειναι 2 x 400 watt rms 12".ΟΛΑ τα ηχεια ειναι 8 Ohm, ενω ο τελικος στα 4 Ohm δινει 2 x 750 watt rms.Υπαρχει προβλημα επειδη ειναι λιγο παραπανω watt τα δευτερα ηχεια, η επειδη ειναι διαφορετικες καμπινες σε ιντσες?Και πως ειναι ο πιο σωστος τροπος συνδεσης?Εννοω, απο τον τελικο ===> στα "περισσοτερα Watt" και υστερα στα αλλα και ας ειναι μεγαλυτερα σε ογκο, η το αντιθετο? Θα εκτιμουσα παρα πολυ αν απαντουσε ο Phantom μιας και ολα του τα αρθρα τα εχω "Ευαγγελιο"!!!
 

Posté Fri 07 Aug 15 @ 5:01 pm
Edit - ΔΙΟΡΘΩΣΗ : Ο τελικος ενισχυτης δινει στα 4 Ohm 2 x 950 Watt Rms!
 

Posté Sat 08 Aug 15 @ 10:00 am
Δεν παίζει κανένα ρόλο η "σειρά" καθώς στην ουσία τα ηχεία συνδέονται παράλληλα. Τέλος το ρεύμα δεν βλέπει ούτε όγκο ούτε χρώμα ούτε σχήμα... :P Το ρεύμα βλέπει ωμική αντίσταση.
 

Posté Mon 10 Aug 15 @ 5:20 pm
Επικοινωνησα με ενα site που ασχολειται με επαγγελματικο ηχο και μου ειπαν πως καλο ειναι να αποφυγω διαφορετικα ηχεια σε Watt να τα βαλω παραλληλα, αλλα προτιμοτερο ειναι να συνδεσω τα "ιδια" ηχεια σε καθε καναλι του ενισχυτη ανεξαρτητα, γιατι υπαρχει κινδυνος να καψω τα ηχεια. Τωρα και αν μπερδευτηκα περισσοτερο! Και πανω που ειχα "καταληξει" στο να τα συνδεσω παραλληλα.Εν τελει, δεν ξερω γιατι, εμπιστευομαι εσενα, κοιτα λιγο τα νουμερα παραπανω με τα 2x950 Watt Rms στα 4ωμ και πες μου αν εχω προβλημα.Ειναι λαθος η σκεψη που εχω οτι 950Watt ανα καναλι σημαινει 475Watt σε καθε ηχειο του καναλιου?
 

Posté Tue 11 Aug 15 @ 7:30 pm


(Les anciens sujets et forums sont automatiquement fermés)