Connexion rapide:  

Forum: Greek Forum

Sujet Laptop+Controller ή XDJ-RX

Ce topic est ancien et peut contenir des informations obselètes ou incorrectes.

Οτι ακριβως λεει ο τιτλος. Το budget ειναι στα 1500ευρα. Ειτε παρω laptop μαζι με controller, ειτε παρω την rx ιδια χρηματα θα μου βγουν.

Τι προτινετε; Απο την μια με το laptop ειναι (πολυ) καλυτερο το searching τραγουδιων, απο την αλλη με την rx βαζεις στικακι, συνδεεις rca και εισαι good to go...:/
 

Posté Fri 04 Dec 15 @ 2:04 pm
Το θέμα είναι τι δουλειά κάνεις και τι είναι σημαντικότερο για σένα.
Π.χ. αν παίζεις με 2-3-5 λίστες που χωράνε σε ένα στικάκι, οκ. Αν όμως π.χ. παίζεις κουβαλώντας 50.000 τραγούδια, τότε κανένα στικάκι δεν θα σε σώσει.
Επίσης σε επίπεδο performance, άλλες δυνατότητες σου δείνει η μία επιλογή, άλλες η άλλη.
Όλα εξαρτώνται από το τι ζητάς.

Για παράδειγμα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου το κομμάτι του αν πρέπει να κουβαλάω ένα μηχάνημα ή ένα φορτηγό μηχανήματα. Μ' ενδιαφέρει τι μπορώ να κάνω μ' αυτό το ένα (μηχάνημα ή φορτηγό) καθώς θεωρώ το performance πολύ πιο σοβαρό κομμάτι της δουλειάς μου απ' το κουβάλιμα. Αλλά αυτό είναι μια προσωπική οπτική / επιλογή.

Οπότε στην ουσία πρέπει να κάνεις μια λίστα με τα υπέρ και τα κατά κάθε λύσης και να δεις τι απο αυτά είναι σημαντικό για σένα. Έτσι μόνο θα πάρεις την σωστή απόφαση.

Υ.Γ.:
Αν δεν το ξέρεις και για την XDJ-RX θα χρειαστείς υπολογιστή να ετοιμάζεις τα στικάκια. Κι όταν λέω ετοιμάζεις, δεν εννοώ copy/paste τα αρχεία από τον υπολογιστή στο στικάκι, αλλά ανάλυση, υπολογισμός BPM, Key, ορισμός ΗΟΤCUE, δημιουργία playlist κτλ και export στο στικάκι μέσω του Rekordbox. Με άλλα λόγια πάλι θα χρειαστεί να αφιρώσεις χρόνο προετοιμασίας μπροστά σε ένα υπολογιστή.
 

Posté Fri 04 Dec 15 @ 6:08 pm
Ευχαριστω για την απαντηση. Ναι το ξερω οτι χρειαζεται προετοιμασια μεσω του rekordbox
Οσον αφορα για τις λιστες με τα τραγουδια, καλιστα καποιος θα μπορουσε να παρει 2 32αρια stickακια, και να ειναι τζετ.
Το μονο βασικα που με ανησυχει στην rx, ειναι η μικρη οθονη. Δεν εχω δοκιμασει να παιξω σε μικρη οθονη (οπως πχ διαφορα cdjs) και δεν ξερω κατα ποσο θα με βολεψει αυτο. Αν και οπως λενε ολα θεμα συνηθειας ειναι :D
 

Posté Fri 04 Dec 15 @ 7:12 pm
Καλησπέρα , να σε ημερώνω επειδή την έχω την xdj-rx , ότι μπορείς να βάλεις και σκληρό δίσκο πάνω στην θύρα usb , εγώ για παράδειγμα έχω τον samsung ssd 500gb, το πρόβλημα είναι το search, επίσης κάθε φάκελος δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 1000 τραγούδια και άλλο ένα θέμα είναι όταν έχεις σε κάποιο τραγούδι hot cues αργεί πολύ να το φορτώσει .
 

Posté Mon 07 Dec 15 @ 9:59 pm
aledjoPRO InfinityMember since 2005
θα ελεγα να παρεις την XDJ-RX και μελλοντικα να παρεις και ενα οικονομικο laptop ~300 ευρω και ετσι θα μπορεις να εχεις τα παντα γιατι η κονσολα αυτη ειναι και controler.
 

Posté Mon 07 Dec 15 @ 10:32 pm
aledjo wrote :
θα ελεγα να παρεις την XDJ-RX και μελλοντικα να παρεις και ενα οικονομικο laptop ~300 ευρω και ετσι θα μπορεις να εχεις τα παντα γιατι η κονσολα αυτη ειναι και controler.


Πετσοκομμένος controller αφού λόγω περιορισμού του firmware τα leds (και φυσικά η οθόνη) δεν δουλεύουν με Η/Υ
 

Posté Tue 08 Dec 15 @ 3:13 pm


(Les anciens sujets et forums sont automatiquement fermés)