Connexion rapide:  

Forum: Greek Forum

Sujet Ακουστικά VFM (Value For Money)

Ce topic est ancien et peut contenir des informations obselètes ou incorrectes.

Κατ’ αρχήν, εάν το θέμα δεν πρέπει να υφίσταται σε ξεχωριστό thread, ενσωματώστε το στο Chill Out ή διαγράψτε το, εάν κρίνεται παντελώς off topic για το συγκεκριμένο forum.


Ενδιαφέρομαι για αγορά ακουστικών (διπλό, over ear) για χρήση Djing (και μόνον). Διέθετα ένα Stanton 101 Series (μουσειακό πλέον) και κατόπιν ένα custom made (του Morales ήταν “γατάκι” μπροστά του) :-)

Γνωρίζω ότι τα Sennheiser και τα AKG είναι από τις κορυφαίες επιλογές, αλλά δεν διαθέτω αυτό το budget. Συνεπώς, θα ήθελα γνώμες – προτάσεις, ώστε να “φιλτράρω” (κατά κάποιον τρόπο) το πλήθος επιλογών και να προβώ στην όποια ακρόαση πιο στοχευμένα - συγκεκριμένα. Εάν κάποιος έχει ιδιαίτερη εμπειρία από Denon, με ενδιαφέρει η γνώμη – άποψη – κριτική του!

Ευχαριστώ προκαταβολικά, όσους μου απαντήσουν…
 

Posté Tue 08 Mar 16 @ 7:47 am
Για τι κοστολόγιο μιλάμε;
Και το έχω γράψει πολλές φορές οτι με τα ακουστικά "δεν παίζουμε" καθώς επηρεάζουν άμεσα την υγεία των αυτιών μας και δυστυχώς πιθανές παρενέργειες από την κακή χρήση ακουστικών (ή την χρήση κακών ακουστικών) στην ακοή μας δεν επανέρχονται...
Επίσης τα ακουστικά αποτελούν το κομμάτι εκείνο του εξοπλισμού μας που κάνει πιο γρήγορα απόσβεση από οτιδήποτε άλλο.
Δεν σου λέω να πας να δώσεις 200-300-400 ευρώ για ακουστικά.
Αλλά σίγουρα αν κοιτάς ακουστικά κάτω των 50 ευρώ τότε είσαι λάθος.

Προσωπικά θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στα Senhheiser HD 239 ή αν το σηκώνει η τσέπη σου τα HD 25 SII (Περίπου 80 και 110 ευρώ αντίστοιχα)

Είχα αγοράσει το 2007 ένα ζευγάρι HD212Pro (δεν βγαίνουν πλέον) γύρω στα 80-90 ευρώ και τα χρησιμοποιούσα μέχρι και πέρυσι. Δηλαδή μου "στοίχισαν" 10 ευρώ το χρόνο! Τα έχω ακόμα, απλά λόγω αυχενικού αναγκάστηκα να αγοράσω τα in-ear headphones ώστε να αποφεύγω να στραβώνω το λαιμό μου πάνω από τον ώμο κάθε τρεις και λίγο.
Αν σε ενδιαφέρει και μια τέτοια λύση (θα σε δυσκολέψει τις πρώτες φορές που θα παίξεις αλλά μετά δεν θα μπορείς να ξαναχρησιμοποιήσεις "απλά" ακουστικά, τότε η τιμή των Pioneer που έχω εγώ για παράδειγμα έχει πέσει δραματικά. Με επίσημη τιμή καταλόγου γύρω στα 160 ευρώ τα βρίσκεις σε διάφορα καταστήματα από 80 έως 100 ευρώ.
Το καλό με τα in-ear είναι οτι λειτουργούν και σαν ωτοασπίδες. Οπότε γλυτώνεις την ακουστική πίεση που θα δεχόσουν αν βρίσκεσαι κοντά σε ηχείο, ενώ από άποψη monitoring ρυθμίζεις την ένταση όσο ακριβώς την θες εσύ...
 

Posté Tue 08 Mar 16 @ 8:30 am
Γιώργο, κατ' αρχήν σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση...

Επειδή δεν είμαι "επαγγελματίας", δεν θα προσανατολιζόμουν σε in-ear headphones. Όσο για το budget, θα μπορούσα να διαθέσω έως 150€.

Οπότε σε αυτό το budget, προτείνεις τελικά Sennheiser-HD-25-SP-II ή έχεις και άλλη πρόταση?
 

Posté Tue 08 Mar 16 @ 9:05 am
Μετά από μία μικρή έρευνα αγοράς, είδα τα Sennheiser HD6 Mix @ 159€ (νέα σειρά της Sennheiser). Σε γενικές γραμμές οι κριτικές είναι αρκετά καλές, αν και στις περισσότερες ιστοσελίδες περιγράφονται ως studio headphones.

Αυτό που με προβληματίζει, εν σχέσει με τα HD 25 SP II, είναι ότι έχουν πάνω από διπλάσια ωμική αντίσταση (150Ω). Μήπως τελικά δεν κάνουν για DJing???
 

Posté Wed 09 Mar 16 @ 6:08 am
Για την ιστορία...

Μετά από αρκετά e-mails - τηλέφωνα - συνομιλίες με πωλητές / τεχνικούς γνωστών καταστημάτων Djing, η "κατάληξη" της πλειοψηφίας των ερωτηθέντων ήταν το: Sennheiser HD 25-SP II @115€.
Αλλά επειδή έχει διπλό καλώδιο (άρα μη βολικό), τελικά έβαλα το χέρι λίγο πιο βαθειά στην τσέπη και παρήγγειλα τα: Sennheiser HD 25 II @ 183€.

Δυστυχώς, δεν είχα χρόνο να κατέβω Αθήνα να τα ακούσω κάπου και ελπίζω να μην το "μετανιώσω"...
 

Posté Thu 10 Mar 16 @ 7:16 am
apopsisdjPRO InfinitySenior staffMember since 2003
Δεν θα το μετανιώσεις για τα HD-25! και καλώς δεν πήρες τα SP II που λόγω διπλού καλωδίου δεν θα ήταν βολικά για dj'ing.

+ Η υψηλή αντίσταση είναι προσόν γιατί τα ακουστικά αποτελούν ευκολότερο 'φορτίο' για όλες τις συσκευές που τα οδηγούν, μίκτες, controllers, φορητά mp3 players κλπ.
Επιπλέον τα ακουστικά έχουν μεγάλη ευαισθησία και καλή απομόνωση δηλαδή τα ακούς δυνατά χωρίς να καταστρέφεις τα αυτιά σου.και να ζορίσεις τον μίκτη σου να βγάλει παραπάνω ένταση και άρα παραμόρφωση.
+ Αν θελήσεις να τα φορέσεις στο αεροπλάνο, στο λεωφορείο, ακόμα και στον δρόμο, δεν θα σε κοιτάνε σαν εξωγήινο!!, όπως αν φορούσες άλλα "dj" ακουστικά.
Και θα θελήσεις να το κάνες γιατί είναι τόσο ελαφριά και άνετα που δεν τα αισθάνεσαι.
+ Απλά δεν χαλάνε. Αγόρασα τα 'πρώτα' μου HD 25 το 2005, (μέχρι τότε άλλαζα ακουστικά συνέχεια και είπα να ανέβω κατηγορία).
Το καλώδιο είναι ατσάλι και αντέχει. Με σκληρή χρήση άντεξαν τόσα χρόνια που ήθελα να χαλάσουν για να τα ξαναπάρω! Τελικά πριν λίγο καιρό μου έσπασε το ένα καλώδιο κοντά στο αποσπώμενο βύσμα του ενός ακουστικού, το ακύρωσα και έβγαλα το ακουστικό αυτό (απλά βγάζεις το φις, το τραβάς και βγαίνει) και τώρα είναι ακόμα πιο πρακτικό σαν μονό ακουστικό. Πήρα καινούργια HD25 τελικά αλλά στο μαγαζί παίζω ακόμα με το παλιό -μονό- ακουστικό.
 

Posté Tue 15 Mar 16 @ 11:20 pm
Τα χρησιμοποιώ 5 μέρες τώρα και όντως αυτά που μου έγραψες ισχύουν στο έπακρον! Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση δε, είναι ότι παρ' ότι είναι on-ear και όχι over, έχουν πάρα πολύ καλή "απομόνωση" εξωτερικών ήχων...
 

Posté Wed 16 Mar 16 @ 5:42 am


(Les anciens sujets et forums sont automatiquement fermés)