Connexion rapide:  

Forum: Greek Forum

Sujet Beat & bead grid

Ce topic est ancien et peut contenir des informations obselètes ou incorrectes.

1. Παρατήρησα σε ελληνικά τραγούδια που ως συνήθως ο ρυθμός χάνει ένα παράδειγμα του Γονιδη - έλα μη μ αφήνεις μόνο μου μετά από κάποιο σημείο το πρόγραμμα βγαίνει εκτός.Δηλαδή αλλού πρέπει να είναι τα grid και αλλού είναι .Έκανα ένα τσεκάρισμα με το traktor pro 2 και το traktor καταφέρνει να έχει σωστά τα beat και beat grid στο συγκεκριμένο τραγούδι όπως και σε κάποια άλλα που το vdj δεν μετράει σωστά.Μάλλον κάτι έχουν βάλει παραπάνω στην μηχανή ανάλυσης των τραγουδιών.
2.Άλλη μία παρατήρηση είναι η εξής: Όταν γυρνάς το jog τη ρόδα του κοντρόλερ στο traktor παράγεται ήχος σαν αυτόν του πικάπ δηλαδή με σταθερή ταχύτητα παίζει κανονικά το τραγούδι ενώ στο vdj ακούγεται σαν κασέτα που τρέχει γρήγορα μήπως εγώ δεν έχω βάλει την ανάλυση σε κάτι σωστά.
Παρακαλώ κάντε και εσείς τα παραπάνω τεστ και προωθήστε τα στους προγραμματιστές.
 

Posté Mon 18 Apr 16 @ 2:05 pm
Καταθετοντας κι εγω την εμπειρια μου στο συγκεκριμενο θεμα να αναφερω οτι ο συναδελφος εχει απόλυτο δίκιο. Εχω δει παρα πολλα σφαλματα σε Ελληνικά τραγουδια, στο μετρημα, σε όποια δεν ειναι beat. Μην παρεξηγηθω. Με vdj παιζω και το θεωρω ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!!
 

Posté Thu 21 Apr 16 @ 2:33 pm
Σφάλματα στο phase μπορεί να βλέπω αραιά και που. Σφάλματα στο BPM όμως όχι. Και αν κάπου το τραγούδι "χάνει" θα χάσει και το CBG αναγκαστικά.
Αντίθετα πολύ συχνά βλέπω "άλλα ντ' άλλων" αποτελέσματα στο Grid του Traktor.
Δεν έκανα συγκεκριμένο τεστ αλλά με ένα παλιό CD του Κιάμου που "πέρασα" στο Traktor όταν έκανα κάποιες δοκιμές με την S8 τα περισσότερα κομμάτια ήταν "αλλού γι' αλλού" όταν για το ίδιο CD το VirtualDj είχε λανθασμένο phase μόνο σε ένα.

Ανεξάρτητα όμως με τα παραπάνω, τέλειος αλγόριθμος αναγνώρισης BPM και Phase δεν υπάρχει.
Χρησιμοποιώ στο studio και κάνω διάφορες δοκιμές με όλα τα γνωστά προγράμματα. Serato, Traktor, Rekordbox Dj και VirtualDj. Σε κάθε πρόγραμμα υπάρχουν κομμάτια που το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα κάνει λάθος υπολογισμό ενώ τα "άλλα" θα το υπολογίζουν σωστά.

Για το VirtualDj πάντως παίζοντας σχεδόν αποκλειστικά Ελληνική μουσική τα τελευταία 3,5 χρόνια δεν βρίσκω πολλά κομμάτια που να θέλουν διόρθωση στο CBG, εκτός από τα live και τα διάφορα "remixes" / "edits" κάποιων συναδέλφων που αν όμως τα βάλεις σε μετρονόμο χάνουν κι εκεί, οπότε είναι αναμενόμενο. (Χαρακτηριστικό είναι δημοφιλές edit συναδέλφου που παίζεται συνέχεια το τελευταίο εξάμηνο σε διάφορα μαγαζιά και ξεκινάει με 110 BPM, ανεβαίνει στα 112 και κατεβαίνει στα 109 :P )
 

Posté Thu 21 Apr 16 @ 4:15 pm
Υπαρχουν "σημεία προσοχης" στις ρυθμισεις που πιθανον να εχω κανει λαθος???
Ευχαριστω για τον χρονο σου Γιώργο.
 

Posté Thu 21 Apr 16 @ 4:32 pm
Αναφέρω τα παραπάνω γνωρίζοντας όντος ότι το συγκεκριμένο κομμάτι χάνει στην πορεία γι αυτό ξεφεύγουν τα grid απλός μου έκανε εντύπωση στο traktor που ενώ τα κομμάτια χάνουν είναι σαν να τοποθετεί με κάποιο τρόπο τα grid στο σωστό σημείο.Να επιβεβαιώσω κι εγώ ότι όλα τα προγράμματα κάνουν λάθη στην τοποθέτηση των beat grid και ειδικότερα σε πολλά παλιά disco και ελληνικά remix.Επίσης έχω δει πολλά στο vdj να είναι μετρημένα σωστά με σωστά grid ενώ στο traktor όχι.
Ερώτηση στα τελευταία updates έγινε βελτίωση στον ήχο γιατί έχω την εντύπωση ότι ο ήχος είναι πολύ καλύτερος.
 

Posté Thu 21 Apr 16 @ 8:27 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
djkappas wrote :
Ερώτηση στα τελευταία updates έγινε βελτίωση στον ήχο γιατί έχω την εντύπωση ότι ο ήχος είναι πολύ καλύτερος.

Oxi den exei ginei kapoia allagi sto sound engine
 

Posté Fri 22 Apr 16 @ 12:12 am


(Les anciens sujets et forums sont automatiquement fermés)