Connexion rapide:  

Forum: Greek Forum

Sujet ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
το μηχανημα τα σπαει !!
 

Posté Fri 28 Jul 23 @ 3:17 pm
Τα σπάει το mac αλλα στο πρώτο δύωρο παιξιμο πάγωσε για 10 δευτερόλεπτα με την ddj 1000 .
Σταματησε ο ήχος και παγωσε η οθόνη.
 

Posté Thu 17 Aug 23 @ 8:43 am
Φίλε μου καλησπέρα.. έχουμε σχεδόν τον ίδιο εξοπλισμό... Αλλά εγώ εγώ τον m1 επεξεργαστή.... Θα ήθελες να περιγράψεις λίγο ακριβώς τι έπαθες και τι εξοπλισμό έχεις ακριβώς? Καλώδια σκληροί δίσκοι και λοιπά....Εμένα δεν πάγωσε αλλά έκλεισε....
 

Posté Thu 17 Aug 23 @ 12:47 pm
Εγώ δουλέυω βασικά laptop windows και δεν το αλλάζω για κανένα λόγο όπως και το virtualdj.
Είμαι κατοχος δύο αδειών virtualdj.
Το mac το χρησιμοποιεί ο γιός μου τελείως αναλογικά χωρίς playlist με ελαχιστα cue για να του είναι ευκολο να παίζει με κάθε μέσο και πρόγραμμα. Έχει δίσκο 1 tera οπότε έχω κάνει παρτισιον ξεχωριστό 700 giga γιατί η μουσική του είναι 170 giga μόνο και παιζει ελάχιστα Ελληνικα.
Δεν έκλεισε απλα σταμάτησε ο ήχος πάγωσε και η οθόνη για κάποια δεύτερα 10 -12 δεύτερα απλα τον κοίταζαν όλοι.
Διάβασα διαφορα και κάποιοι αναφέρουν ότι το latency που έχει στις ρυθμίσεις στο 0 πρέπει να είναι από 256 έως 512 επίσης κάποιοι αναφέρουν ότι δεν είναι συμβατά όλα τα skin με mac και εμεις χρησιμοποιούμε του dennYo ver.3.4.2
Μιλάμε για μηχάνημα 3100 ευρώ με 12 πυρίνες cpu και 19 gpu αν δεν κάνω λάθος που τα stems 2 τα παει για πλάκα.
 

Posté Thu 17 Aug 23 @ 8:54 pm
Καλημέρα
Πάλι διακοπη ήχου με stems 1 χθες το βράδυ σε στιγμή πάλι που απλα έπαιζε.
Με το mac m2 DDJ 1000 και καλώδιο oyaide d+usb type -a to c class b 1m
Υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις όπως στα laptop η διαχείριση ενέργειας που πρέπει να κάνω για να παίξει με το virtualdj.
Η πάμε για αλλαγή προγράμματος
Το mac είναι το παραπάνω το οποίο ρωτούσα αν είναι κατάλληλο.
 

Posté Thu 21 Sep 23 @ 5:49 am
1) To quote reply της ερώτησης σου μέσα σε λιγότερο από μία ώρα, τι σκοπό εξυπηρετεί;
2) Δεν έχει σημασία αν το μηχάνημα είναι 12πύρηνο ή 120πύρηνο όταν έχουμε θέματα με το latency ούτε αν κοστίζει 1000 ή 15000 ευρώ.
3) Όταν ένα μηχάνημα έχει πρόβλημα με το latency δεν θα σε βοηθήσει καμία αλλαγή προγράμματος.


Επειδή είσαι "παλιός" (και θα έπρεπε να ξέρεις καλύτερα) και επειδή σου έχω λίγο παραπάνω θάρρος, μπαίνω στον πειρασμό να σου πω "είσαι για αλλαγή προγράμματος"
Ναι, άλλαξε πρόγραμμα και ξαφνικά το MAC θα σταματήσει ως δια μαγείας να έχει πρόβλημα με το latency.

Επειδή όμως είμαι και άνθρωπος που μου αρέσει να δίνω λύσεις, δοκίμασε στο MAC να κλείσεις το Wi-Fi. Ναι, εν έτη 2023 και εκεί που είχαμε "ησυχάσει" από τέτοια προβλήματα, φαίνεται οτι η Apple τα κατάφερε να μας τα φέρει πίσω. Τα Μ2 (όχι τα M1) φαίνεται οτι έχουν θέμα όταν σκανάρουν για διαθέσιμα δίκτυα ή όταν συνδέονται/αποσυνδέονται σε αυτά. Οπότε και χωρίς ενεργή σύνδεση να παίζεις, δοκίμασε να κλείσεις τελείως το Wi-Fi.
Αν με κλειστό το Wi-Fi το πρόβλημα σου λυθεί, τότε μπορείς να αλλάξεις άφοβα και πρόγραμμα..

Και θα το επαναλάβω για τελευταία φορά, για όποιον τρίτο διαβάζει αυτό το νήμα, ένας δυνατός υπολογιστής (Windows ή MAC) από μόνος του δεν σημαίνει αυτόματα και χαμηλό ή καθόλου latency (και αυτόματα ότι προβλήματα προκύπτουν από αυτό)
 

Posté Thu 21 Sep 23 @ 7:46 am
1) To quote reply της ερώτησης σου μέσα σε λιγότερο από μία ώρα, τι σκοπό εξυπηρετεί;
Κατι θα πάτησα κατα λάθος γιατί κάνω 10 δουλειές ταυτόχρονα γράφω το μισό post το ξανασυμπληρώνω εξυπηρετώ πελάτες και είμαι από το χθεσινό ξενύχτι.
Οι καθημερινοί ρυθμοί μου.
Ωραία θα κλείσω το wifi και όλα όσα έχει κάτι συγχρονισμούς με iphone κλπ και βλέπουμε.
 

Posté Thu 21 Sep 23 @ 9:12 am
Μπορείς να μας πεις τι ακριβως σου έκανε; Μπας και αλληλοβοηθιούμε;
 

Posté Thu 21 Sep 23 @ 1:08 pm
Παγώνει ήχος και εικόνα για κάποια δεύτερα και επανέρχεται.Αυτό μπορεί να το κάνει σε άσχετο χρόνο δηλαδή δεν το κανει καθε μέρα ούτε σε στιγμή πίεσης γρήγορες αλλαγές εφε κλπ.
 

Posté Thu 21 Sep 23 @ 2:39 pm
Μου το εκανε κι εμενα μια φορα (στις 6-7 που το εχω χρησιμοποιησει) το νεο MAC (M1 16gb), και το εχει κανει αρκετες φορες και στον @Chalikopoulo Spyro. O Σπυρος εκανε format και τα περασε ολα απο την αρχη εκτος απο την D/B του δισκου με την μουσικη. Ταυτοχρονα αλλαξε και ανταπτορα για το καλωδιο usb που συνδεει το κοντρολερ. Εκτοτε δεν του το εχει ξανακανει...Παιζει με wifi ανοιχτο και μαλιστα το χρησιμοποιει κιολας. Ας τοποθετηθει κι αυτος να τα πει καλυτερα...
 

Posté Thu 21 Sep 23 @ 3:04 pm
Να χαιρετήσω κι εγώ και να πω τα εξής..... Έκανε και σε μένα διακοπές και όσα είπε από πάνω ο Δημήτρης.... Διέγραψα τα πάντα... σαν να ξεκινάω να παίζω dj σήμερα... από mappers, settings και ότι έχει να κάνει με οτιδήποτε μπορεί να σκάλισε ένα ανθρώπινο χέρι στο vdj τόσο καιρό... αγόρασα και ένα καινούριο καλώδιο το γνήσιο της Αpple για να ξέρω τουλάχιστον ότι έχω αυτή την στιγμή τα πάντα καινούρια και από πρώτο χέρι..... Και δουλεύουν όλα τέλεια..... Δεν έμαθα ποτέ τι έγινε η τι έφταιγε.... Συνεχίζω να δουλεύω κανονικά.... Κάτι που δεν γνώριζα μέχρι τώρα είναι ότι ο KAPPASDJ έχει m2 επεξεργαστή.... εγώ θα πω για μένα ότι πριν πάρω αυτό που πήρα ρώτησα ένα σωρό ανθρώπους από dj μέχρι παραγωγούς όχι τις πλάκας...και όλοι πρότειναν m1 pro 14 αρι από 16 gb ram και πάνω. τίποτε άλλο.. Και εγώ για m2 έψαχνα αλλά για κάποιο λογο με απέτρεψαν.... πότε δεν πήρα απάντηση από djs γιατι να πάρω m1 αντί για m2. Πήρα όμως απαντησεις από ανθρώπους που κάνουν πολλά παραπάνω στο θέμα της μουσικής.... (Αυτό το ανέφερα μόνο και μόνο επειδή είδα και τον Phantom να αναφέρει ένα θεματακι στα m2..) Και κάτι από προσωπική εμπειρία.. Τις προάλλες πάτησα καταλάθος μόνος μου παύση την ώρα που χόρευαν.... Σε βάπτιση... Γύρισαν με κοίταξαν τους κοίταξα γελάσαμε και συνέχισαν να χορεύουν..... Οπότε έβαλα στο μυαλό μου ότι όλα είναι μηχανήματα και τρώνε σκαλωματα..... Δεν έγινε και τίποτα..... Και γενικά παίζω με τις ρυθμίσεις που έχει τι κάθε τι που δουλεύω..... μέχρι να δω το επόμενο πρόβλημα.. Και να μάθω τι φταίει....
 

Posté Tue 26 Sep 23 @ 9:26 pm
Όπως εχω αναφέρει ξανά σε άλλο post το Mac το χρησιμοποιεί ο γιός μου και όχι εγώ.Είναι τελείος καινούργιο και έχουν στηθεί τα πάντα από την αρχή όπως γνωρίζω εγω με βαση την εμπειρία μου μέχρι τώρα. Παίζει με ddj 1000 καλώδιο OYAIDE D+ USB. Αν είναι θέμα το wifi πιστεύω κάποια στιγμή θα το φτιάξουν σε κάποιο update.
Προσωπικά με αυτα που ακούω καθημερινα δεν θα έπαιρνα ποτέ mac.
 

Posté Wed 27 Sep 23 @ 6:12 am
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ:
Το πρόβλημα με τα MAC είναι οτι ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου προκύψει.
Στα Windows έχουμε ένα σωρό εργαλεία να μετρήσουμε επιδόσεις, latency, και ένα σωρό άλλες παραμέτρους και να βγάλουμε μια εκτίμηση / μια άκρη του τι μπορεί να φταίει, του αν ένα μηχάνημα είναι καλό ή όχι, κτλ.

Στα χαρτιά, όλα τα laptops (MAC ή Windows) είναι καλά. Και τονίζω οτι ειδικά το latency δεν είναι θέμα ισχυρής CPU / GPU και RAM.

Ναι, τα MAC έχουν πολύ μικρότερο οικοσύστημα και αυτό λειτουργούσε κατά κανόνα υπέρ τους.
Αλλά αυτή είναι και η αδυναμία τους. Με τα MAC πέρνεις ένα "μαύρο κουτί". Και με τον τρόπο που λειτουργούν τα MAC δεν μπορείς να ξέρεις αν τα προβλήματα τους οφείλονται σε κακούς drivers (ναι έχουν και τα MAC drivers για όλες τους τις συσκευές) ή σε κακώς σχεδιασμένο hardware.
Στηρίζεσαι στο οτι η Apple έκανε καλά τη δουλειά της και οτι έκανε όλους τους σωστούς ελέγχους πριν βγάλει ένα προϊόν ή ένα OS update στην αγορά.
Όμως shit happens και η Apple έχει βγάλει κι αυτή ελατωμματικά updates ή προϊόντα που δεν αποδίδουν τα μέγιστα (τουλάχιστον στο δικό μας τομέα)

Όλα αυτά δεν σημαίνουν οτι η Apple είναι "κακή" εταιρεία. Απλά σημαίνουν οτι τα προϊόντα της δεν είναι και τα fool proof μηχανήματα που κάποιοι νομίζουν οτι είναι..

Γι αυτό και όσοι ξέρουμε 5 πράγματα από τεχνολογία (και ακόμα και τεράστιες εταιρείες όπως η Pioneer) συνιστούμε στους χρήστες να "περιμένουν" λίγο κάθε φορά που η Apple βγάζει ένα καινούργιο προϊόν (MacBook) ή ένα καινούργιο λειτουργικό. Γιατί πρέπει να γίνουν δοκιμές για να φανεί η αξιοπίστία ή όχι του μηχανήματος, μιας και δεν υπάρχουν εργαλεία "μέτρησης" / "εκτίμησης" εκ των πρωτέρων όπως συνήθως μπορέι να γίνει με ένα υπολογιστή Windows.
 

Posté Wed 27 Sep 23 @ 9:47 am
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
ερωτηση... η atomix δε μπορει να φτιαξει ενα εργαλειο που να κανει log τα παντα που τρεχουν? τι εννοω ...εστω οτι εχεις ενα θεμα που προκυπτει οποτε να ναι..., να μπορεις να το τρεχεις αυτο παραλληλα και να καταγραφει τι τρεχει συνεχεια " καπου" ωστε αν σου προκυψει θεμα να χεις ενα μπουσουλα τουλαχιστον... προφανως και δεν ειναι η δουλεια της αυτη ομως (αν ) ηταν κατι που θα μπορουσε να υλοποιηθει σχετικα ευκολα, θα βοηθουσε παραπολυ τους παντες...
 

Posté Wed 27 Sep 23 @ 10:02 am
Θεωρητικά θα μπορούσε, αλλά κυρίως για περιβάλλον Windows (που δεν χρειάζεται)
Το MAC OS είναι ένα λειτουργικό που περιορίζει δραστικά το τι μπορούν να κάνουν οι εφαρμογές που τρέχουν σ' αυτό.
Με πρόσχημα την σταθερότητα και την ασφάλεια, η Apple έχει περιορίσει την πρόσβαση των εφαρμογών στα περισσότερα τμήματα του λειτουργικού.
Γι αυτό δεν έχουμε εργαλεία μέτρησης σε περιβάλλον MAC OS.
Δεν είναι ότι δεν σκέφτηκε κανείς να φτιάξει...
Είναι ότι είναι σχεδόν αδύνατο να φτιάξει κάτι που να δουλεύει, και να δουλεύει σωστά.
 

Posté Wed 27 Sep 23 @ 2:34 pm
Προς ενημέρωση σχεδόν εναμιση μήνα το mac m2 δεν εμφανίζει κανένα θέμα με ανοιχτό το wifi και τα stems 2 τα παει σφαίρα.
Λογικα έγινε κάποιο update .
 

Posté Thu 15 Feb 24 @ 5:01 am
Τέλεια!!! :)
 

Posté Thu 15 Feb 24 @ 10:47 am
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
KAPPASDJ wrote :
Προς ενημέρωση σχεδόν εναμιση μήνα το mac m2 δεν εμφανίζει κανένα θέμα με ανοιχτό το wifi και τα stems 2 τα παει σφαίρα.
Λογικα έγινε κάποιο update .
εγω παντως το θεμα που χα με το wifi & broadcast τελικα το ελυσα βαζωντας καλυτερο μοντεμ... του χω δωσει και high priority sto wifi του μακ και ολα κομπλε

 

Posté Fri 16 Feb 24 @ 9:45 am
Συνεχίζω να έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα . Διακοπή ήχου σε laptop M1 MacBook . Δέν έχει αλλάξει κάτι με τα update
 

Posté Sat 17 Feb 24 @ 9:36 pm