Se Connecter:     

Forum: Greek Forum

Sujet: μεταφορά λιστες απο Win σε Mac
Θέλω να δώσω σε ένα φίλο τη μουσική μου και τις λίστες μου. Ο φίλος μου έχει Mac
Δεν έχω ιδέα από mac.
Λογικά αν κάνω copy τον δίσκο μου στον δίσκο του, το Virtual Dj στο mac θα τον δει και θα δει και την database σωστά;

Τις λίστες ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τις πάω από τα win στο Mac ;

Posté 12 hours ago
The Party Engineer wrote :
Λογικά αν κάνω copy τον δίσκο μου στον δίσκο του, το Virtual Dj στο mac θα τον δει και θα δει και την database σωστά;

Όχι

Και ξεκινάμε από το γεγονός οτι MAC και Windows σε γενικές γραμμές ΔΕΝ χρησιμοποιούν τους ίδιους δίσκους.
Τα Windows δεν μπορούν να διαβάσουν και να γράψουν δίσκο από MAC και τα MAC δεν μπορούν να γράψουν σε δίσκο Windows.
Όποιος πεταχτεί εδώ και πει για ExFAT προφανώς είναι από τους τυχερούς που δεν του κράσαρε (ακόμα) το σύστημα αρχείων του ExFAT και γι αυτό το λέει αυτό.

Τώρα τρόπος να πάνε τα αρχεία από τον ένα υπολογιστή στον άλλο υπάρχει, αλλά απαιτεί λίγο παραπάνω προσπάθεια.

Πρώτα αντιγράφουμε (μέσω VirtualDJ) τα αρχεία στο MAC ή σε εξωτερικό δίσκο κουμπωμένο πάνω στο MAC. Μιας και το MAC διαβάζει δίσκους από Windows (αλλά δεν γράφει) την δουλειά αυτή την κάνουμε στο MAC

Αφού κάνουμε copy όλα τα αρχεία (μέσα σπό το VirtualDJ) τότε στον υπολογιστή Windows κάνουμε backup της database
Μετά παίρνουμε το backup αυτό σε ένα φλασάκι, το βάζουμε στο MAC και κάνουμε restore database.
Επιλέγουμε να κάνει restore ΚΑΙ τις Playlists και αφήνουμε το πρόγραμμα να κάνει τα μαγικά του.

Αν τα κάναμε όλα σωστά, στο τέλος το πρόγραμμα θα βλέπει όλες τις λίστες με τα τραγούδια στο νέο δίσκο (του MAC)

Ευχαριστώ Γιώργο ... ευτυχώς που ρώτησα πριν κάνω την πατάτα ....

Αν κάνω copy τα αρχεία από στον Mac αλλά εκτός VDJ, μαζί και τον φάκελο VirtualDJ που έχει την DB θα παίξει; ... ρωτάω για να μην κάνω copy φάκελο φάκελο μέσα από το VDJ ....

The Party Engineer wrote :

Αν κάνω copy τα αρχεία από στον Mac αλλά εκτός VDJ, μαζί και τον φάκελο VirtualDJ που έχει την DB θα παίξει; ... ρωτάω για να μην κάνω copy φάκελο φάκελο μέσα από το VDJ ....

καλά, χαζή ερώτηση, αν γινότανε θα μου το έλεγες ... και πάλι ευχαριστώ

Γίνεται "υπό προϋποθέσεις"

Οπότε για να έχεις το κεφάλι σου (κι εσύ κι εγώ) όσο πιο ήσυχο γίνεται, κάν'το μέσα από το πρόγραμμα!