Connexion rapide:  

Forum: Greek Forum

Sujet Επιλογή Dj Controller

Ce topic est ancien et peut contenir des informations obselètes ou incorrectes.

Καλησπέρα σας,

Bravo σε όλους για το forum. Πολύ βοηθητικές πληροφορίες.

Ξέρω οτι το θέμα έχει συζητηθεί και πάλι σε έναν βαθμό, όμως αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν νέα μοντέλα στην αγορά, επομένως νομίζω οτι αξίζει να συζητηθεί εκ νέου.

Έπαιζα επαγγελματικά μουσική για περίπου 10 χρόνια σε cafe (όταν ακόμα ήταν της μόδας να παίζεις house/deep σε καφετέριες), ξενοδοχεία και clubs. Familiar με Cdjs και μείκτες pioneer/allen & heath.

Εδώ και περίπου 5 χρόνια έχω σταματήσει από την ενεργό δράση ενώ δεν έχω εξοπλισμό στο σπίτι μου. Οπότε απλά συγκεντρώνω μουσική. Μια εσωτερική παρόρμηση με πιέζει να ξεκινήσω και πάλι την ενεργό δράση. Λίγο οτι η πρωινή δουλειά δεν έχει την χάρη της νύχτας, λίγο οτι η μουσική είναι σημαντικός λόγος για να υπάρχεις....κλπ

Δεν έχω σκοπό να κάνω σημαντική επένδυση για αρχή. Θέλω απλά να έχω τη δυνατότητα να κάνω Mixtapes στο σπίτι μου για να "ζεσταθώ", να μάθω καλύτερα τη μουσική μου και να μπορέσω να φτιάξω sets τα οποία μετά θα μπορώ να παίξω σε bars/clubs αυτή τη φορά. Σε επόμενη φάση ίσως χρειαστεί να παίξω σε κάποιο μαγαζί με τον συγκεκριμένο εξοπλισμό, αλλά σίγουρα το spot δεν θα είναι club. Ίσως σε κάποιο bar ή bar/restaurant.

Έχω κάνει μια αρχική έρευνα για dj controllers και είμαι ανάμεσα στα παρακάτω 2 - μάλλον τα πιο standard - για τα οποία σημειώνω τα θετικά και τις ανησυχίες μου:

A. Pioneer DDJ 400

Θετικά:
+ Έχει πολύ κοντινό Layout με τα Cdjs οπότε και γρήγορη προσαρμογή για μένα στην αρχή, αλλά και ευκολία προσαρμογής στα Ελληνικά bars/clubs που συνήθως έχουν CDjs για εξοπλισμό

Ανησυχία:
- Δεν είμαι σίγουρος αν μπορείς από τον controller να έχεις 100% έλεγχο στο software, όπως γίνεται με το Traktor controller το οποίο δίνει τη δυνατότητα να επιλέγεις κομμάτια για κάθε deck με τη ροδελίτσα, κάτι το οποίο θεωρώ σημαντικό feature σε σχέση με το να επιλέγεις κομμάτια με το ποντίκι. Χαλάει το experience νομίζω.

- To λογισμικό Rekordbox που έρχεται μαζί με την συσκευή δεν είναι τόσο Popular Και αναρωτιέμαι αν γι αυτο φταίει μόνο το γεγονός οτι είναι πιο πρόσφατο σε σχέση με το Traktor.

- Μου φαίνεται πιο "φτηνή" κατασκευή σε σχέση με Traktor

B. Traktor Kontrol S2 Mk3

Θετικά:
+ Το γεγονός οτι από τον controller έχεις 100% έλεγχο του software.
+ Έρχεται με λογισμικό traktor το οποίο, αν έχω καταλάβει καλά, είναι το πιο popular αυτήν τη στιγμή παγκοσμίως και στην Ελλάδα, γεγονός που ίσως σημαίνει οτι είναι και το πιο αξιόπιστο, user friendly κλπ

Ανησυχία
- Σε Skroutz και Amazon βλέπω αρνητικά σχόλια που έχουν σχέση με την αξιοπιστία της συσκευής, καθώς και οτι δεν έρχεται με το τροφοδοτικό.

Για κάποιον λόγο - μάλλον επειδή νομίζω οτι το έχουν πιο πολλοί στην Ελλάδα - σκέφτομαι να επιλέξω Traktor S2 MK3, αλλά χρειάζομαι τα φώτα σας γιατί ως πιο παλιός και με δεδομένα τα σχόλια στο internet ο DDJ 400 είναι επίσης πολύ καλή επιλογή.

Ευχαριστώ πολύ και χρόνια πολλά σε όλους!

 

Posté Thu 26 Dec 19 @ 1:32 pm
Κατ' αρχήν ξεκινάς με το software...

Το να σου αναλύσω τα πλεονεκτήματα του VDj έναντι των υπολοίπων προγραμμάτων, δεν έχει ουσία. Είναι σαν να σου αναλύω ότι δεν είσαι ελέφαντας! Αυτό που έχει ουσία και δεδομένου ότι πλέον θα ξανα-ασχοληθείς με το αντικείμενο, είναι να σε συμβουλέψω να αγοράσεις απ' ευθείας άδεια Pro και όχι Per Controller.

Κατόπιν πας στο hardware...

Εφόσον θες να κινηθείς στην "μεσαία κατηγορία", θα σου πρότεινα γενικά (και ανεξαρτήτως διαθεσιμότητας):

1. Native Instruments Traktor Kontrol S3
2. Denon MC6000 MK2
3. Native Instruments Traktor Kontrol S4 MK3
4. Pioneer DDJ-SR2

Πιο "κάτω", δεν αξίζει, πίστεψέ με...
 

Posté Thu 26 Dec 19 @ 7:28 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
ξεκινα με το sw...οπως σου πε και ο θειος...
τωρα σχετικα με το popularity κλπ... πιτσες μπλε!
 

Posté Thu 26 Dec 19 @ 8:24 pm
Ευχαριστώ παιδια! Να είστε καλά!
 

Posté Fri 27 Dec 19 @ 7:28 pm
Και μία μικρή διόρθωση από εμένα:
Το Traktor ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το πιο δημοφιλές πρόγραμμα παγκοσμίως by far...
Επίσης το πόσο δημοφιλές είναι ένα πρόγραμμα δεν λέει σχεδόν τίποτα για την αξιοπιστία του.
Αυτά!
 

Posté Mon 30 Dec 19 @ 10:54 am


(Les anciens sujets et forums sont automatiquement fermés)