Connexion rapide:  

Forum: Greek Forum

Sujet Διαγραφή database
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Πριν λίγες μέρες είχα ανεβάσει ένα ποστ που έγραφα ότι ότι ειχα κάνει update στον μακ 2017 και μου είχε σβήσει την data ... τωρα πήρα μια playlist το αρχείο από τον μακ του 2017 και το μετέφερα στον μακ του 2012 που έχω... και δεν ξέρω το γιατί μόλις έβαλα αυτό το αρχείο μου διέγραψε την database του 2012.... υπάρχει περίπτωση να κόλλησα κανέναν ιό στον 2017 και να δημιουργεί πρόβλημα? Γιατί να το κανει αυτο ? Ευτυχώς κρατάω backup και το επαναφέρα
 

Posté Fri 20 Aug 21 @ 6:56 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Ξεχασα να γράψω ότι του 2017 έχει το 2021 τελευταία αναβάθμιση που την έκανα μάλιστα σήμερα πριν λίγο χωρίς να μου κάνει αυτήν την φορά κάποιο πρόβλημα....και του 2012 έχω τον 2020.... αλλα έχω ξανα πάρει playlist από του 17 για τον 12 χωρίς να έχω πρόβλημα... αυτό έγινε τώρα πρώτη φορά μετά που διέγραψε την database του 17 το updated πριν κάνα 15 ήμερο
 

Posté Fri 20 Aug 21 @ 7:09 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Ήρθα πριν λίγο για δουλειά άνοιξα τον υπολογιστή των μακ 2012 που ειχα περάσει την playlist απο τον 2017 και ενώ όλα ήταν μια χαρά ξαφνικά χάθηκε πάλι η database χωρίς να περάσω τίποτα απολύτως... εβαλα πάλι την back up και ήταν οκ γιατί?
 

Posté Sun 22 Aug 21 @ 4:31 pm
Μήπως κάποιο άλλο πρόγραμμα (π.χ. συγχρονισμός iTunes ή το TimeMachine κτλ) δεν είναι ρυθμισμένο σωστά και σου σβήνει τις database ?
Επίσης μπορείς να κοιτάξεις μέσα στο φάκελο των database να δεις αν έχει κρατήσει "broken database" πουθενά;
 

Posté Mon 23 Aug 21 @ 1:30 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Αυτά να τα δω στον 2017 η στον 2012? Το πρόβλημα ξεκίνησε από του 2017 ... και πέρασε στον 12 από το αρχείο της playlist. Γίνετε με το αρχείο της playlist να πέρασε μαζί και τίποτα άλλο που να είναι ενσωματωμένο στο αρχείο? Θα το δοκιμασω μερικές φορές ακόμα και αν δω ότι δημιουργεί το ίδιο πρόβλημα... θα σβήσω όλο τον φάκελο και θα βάλω το backup το παλιό να δω αν θα στρώσει... έναν μακ είχα σκύλο μαύρο το 2012 θα τον χαλάσουμε και αυτόν τον ματιάσουμε
 

Posté Mon 23 Aug 21 @ 1:41 pm
Τοι αρχείο της playlist δεν φταίει σε κάτι. Εκτός κι αν κάνεις κάτι λάθος.
Τα αρχεία playlist είναι απλά αρχεία κειμένου (μπορείς να τα ανοίξεις με το TextEdit) με κατάληξη M3U
Και το να έχει ρυθμιστεί λάθος κάποιο πρόγραμμα που σου είπα να κοιτάξεις πιο πάνω, αναφέρομαι στον υπολογιστή που χάνει τις database.
Το VirtualDJ από μόνο του ΔΕΝ σβήνει την database.

To VirtualDJ για να σβήσει την database θα πρέπει είτε να τρέξεις τον uninstaller (στα Windows μόνο) και να επιλέξεις να σβηστούν ΚΑΙ οι ρυθμίσεις του προγράμματος κατά την απεγκατάσταση, είτε να βρει χαλασμένη database όπου αφού σε ρωτήσει πρώτα αν θες να κάνει επιδιόρθωση, κράταει αντίγραφο ασφαλεία της χαλασμένης database και στη συνέχεια επιδιορθώνει την database.
Τεχνικά στην δεύτερη περίπτωση ΔΕΝ σβήνει την database αλλά με την επιδιόρθωση μπορεί να λήψει ένας αριθμός κομματιών από τη νέα διορθωμένη database.

Οπότε αν στο MAC σου (του 12 ή του 17 το ξέρεις εσύ) η ddatabase σβήνεται "μόνη της" κάθε 3 και λίγο τότε φταίει είτε κάτι που κάνεις εσύ, είτε κάποιο άλλο πρόγραμμα.

Σημείωση:
Δεν ξέρω πόσο καιρό δουλεύεις με MAC αλλά επειδή εγώ δουλεύω κυρίως με Windows την έχω πατήσει μερικές φορές ως εξής
Στα Windows όταν κάνεις copy/paste ένα φάκελο που έχει κοινά αρχεία με τον φάκελο προορισμού και το λειτουργικό σε ρωτήσει αν θες να κάνει αντικατάσταση των αρχείων, αυτό που εννοεί είναι αντικατάσταση ΜΟΝΟ των κοινών αρχειών. Δηλαδή αντιγράφει τα αρχεία που δεν υπάρχουν στον φάκελο και αντικαθηστά και όσο έχουν το ίδιο όνομα.
Στα MAC ΔΕΝ είναι έτσι. Στα MAC όταν σε ρωτάει αν θες να κάνεις αντικατάσταση, εννοεί όλο το φάκελο. Όπως και στα Windows θα σου αντιγράψει τα αρχεία που δεν υπάρχουν στον φάκελο και θα αντικαταστήσει και όσο έχουν το ίδιο όνομα, αλλά ταυτόχρονα θα σου διαγράψει και όσα αρχεία υπήρχαν στο φάκελο προορισμού και δεν υπάρχουν στον φάκελο προέλευσης.
Με λίγα λόγια η αντικατάσταση αφορά ΟΛΟΚΛΗΡΟ το φάκελο, και όχι μόνο τα κοινά αρχεία.

Οπότε, επειδή δεν ξέρω πως κάνεις τις αντιγραφές από το ένα MAC στο άλλο, δοκίμασε να κάνεις αντιγραφή/επικόληση ΜΟΝΟ του αρχείου της playlist και όχι ολόκληρου του φακέλου που μπορεί να τις περιέχει.
 

Posté Mon 23 Aug 21 @ 2:01 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Λογικα κάτι παίζει σε αυτό που λες με αντιγραφή επικόλληση... και εγώ κάτι πρόσεξα κάνα δυο φορές ότι κάτι δεν πήγε καλά...

Για την ακρίβεια αυτό που έκανα ήταν... να πετάξω το αρχείο της playlist στο usb σκέτο μόνο του ούτε με άλλο φάκελο ούτε το έβαλα σε φάκελο απλός το πέταξα μέσα στο usb... μετά το έβαλα στον 2012 και πέταξα πάλι το αρχείο μέσα στης playlist δεν έκανα αντιγραφή επικόλληση απλά το πέταξα μέσα.

Άνοιξα μετά τον μακ και πρόσεξα ότι η playlist είχε και το αναλαιζ κάτι που με μου φάνηκε παράξενο γιατί δεν είχα πάρει και το database που έχει μέσα το αναλαιζ... μόλις έκλεισα και ξανά Άνοιξα τον υπολογιστή τότε εξαφάνισε τα πάντα... όλα τα τραγούδια ήταν μ πράσινο φωτάκι σαν να τα έβαλα πρώτη φορά στον υπολογιστή και είχαν χαθεί τα πάντα, χρώμα αστεράκια cue κτλ.. μετά έβαλα την database που ρθχα backup και επανήλθαν Όλα κανονικά και χθες στο γάμο Άνοιξε τον υπολογιστή φαίνονταν όλα κανονικότατα και ξαφνικά χωρίς να κάνω επανεκκίνηση τον υπολογιστή δεν πείραξα τίποτα ξανά εξαφανίστηκαν έβαλα πάλι το αρχείο της database που είχα backup και ξανά επανήλθαν
 

Posté Mon 23 Aug 21 @ 2:13 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Πριν καιρό 6 μήνες 1 χρόνο... οταν εβαζα νέα τραγούδια στου 17, μαζί έπαιρνα και την database και έκανα αντικατάσταση στου 12 για να έχω χρώματα cue bpm κτλ... να μην κάθομαι και κάνω ένα ένα τραγούδι ξεχωριστά αναλάβω και βάζω χρώματα κτλ ... αυτά επηρεάζει? Να ξανά θυμίσω ότι ο 17 έχει το 2021 και ο 12 το 2020.
Αυτήν όμως την φορά πήρα μόνο το αρχείο της playlist χωρίς κάτι άλλο.
 

Posté Mon 23 Aug 21 @ 2:22 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Σήμερα άνοιξα τον μακ του 2012 για να περάσω τραγούδια του γάμου εισόδου τούρτας και χορού... τα έβαλα στην επιφάνεια εργασίας όπως πάντα... έφτιαξα την λίστα μου όλα καλά και ξαφνικά χωρίς να κάνω τίποτα ξανα έσβησε την database... έψαξα στον φάκελο μήπως βρω αυτό που έγραψες broken database αλλα δεν έχει πουθενά μέσα σε κανένα υποφακελο κάτι τέτοιο... τι γίνεται δεν μπορώ να καταλάβω... iTunes και τέτοια δεν δουλεύω και γενικά δεν τον συνδέω στο ίντερνετ..έχει τον 2020 και δε το πηραζω μέχρι πρόσφατα πριν γίνει αυτό ήταν όλα τέλεια... τωρα τι στο διαόλου είναι αυτό δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνει
 

Posté Wed 01 Sep 21 @ 11:33 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Να διευκρινίσω κάτι που πρόσεξα... οταν λέω σβήνει την database, το αρχείο υπάρχει δε το σβήνει, σβήνει ότι έχω κάνει, αναλαιζ, χρώματα, αστεράκια κτλ και έχει όλα τα τραγούδια με πράσινο φως σαν να τα πέρασα πρώτη φορά στον υπολογιστή... το αρχείο της database υπάρχει και το κάνω αντικατάσταση και ξανά γίνονται όλα όπως Πριν
 

Posté Wed 01 Sep 21 @ 11:55 pm
Πες το ρε χριστιανέ μου οτι ΔΕΝ σβήνει την database..
:P
Κοίτα τις ρυθμίσεις ασφάλειας του MAC και σιγουρέψου οτι το VirtualDJ έχει πρόσβαση στο φάκελο Documents και σε όλους τους δίσκους!
 

Posté Thu 02 Sep 21 @ 6:40 am
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Μπορείς να με βοηθήσεις που πάω και το βλέπω αυτό γιατί δεν έχω ιδέα πολλά πολλά από μακ μόνο τα βασικά... άνοιξα ρυθμίσεις αλλα δεν βρήκα κάτι που να το δω αυτό... έλεγε ασφάλεια και απόρρητο αλλα δεν βρήκα εκεί κάτι... αλλού πάω?

Αν βοηθάει είναι Mac book pro 2012 και πρέπει να έχω Sierra
 

Posté Thu 02 Sep 21 @ 8:02 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Σήμερα έσβησε από του 2017... οταν λέω έσβησε όχι το αρχείο αυτό που έγραψα πιο πάνω ότι παθαίνει... παρατήρησα ότι συνέβη όταν έβαλα το στικακι usb γθα να περάσω τραγούδια... έχω μέσα περασμένη backup έναν φάκελο του vdj... μήπως όταν βάζω το στικακι διαβάσει ταυτόχρονα και της δυο η μόνο του στικ και όταν βγάζω το στικ μετά νομίζει ότι δεν έχει βάσει δεδομένων?
 

Posté Sun 05 Sep 21 @ 1:32 am
lakis69 wrote :
Σήμερα έσβησε από του 2017... οταν λέω έσβησε όχι το αρχείο αυτό που έγραψα πιο πάνω ότι παθαίνει... παρατήρησα ότι συνέβη όταν έβαλα το στικακι usb γθα να περάσω τραγούδια... έχω μέσα περασμένη backup έναν φάκελο του vdj... μήπως όταν βάζω το στικακι διαβάσει ταυτόχρονα και της δυο η μόνο του στικ και όταν βγάζω το στικ μετά νομίζει ότι δεν έχει βάσει δεδομένων?

Το έχουμε γράψει άπειρες φορές:
Το πρόγραμμα φτιάχνει μία βάση δεδομένων για κάθε δίσκο που έχει τραγούδια. Άρα και το στικάκι έχει την δική του βάση δεδομέων. Αυτή η βάση δεδομένων σε καμία περίπτωση δεν είναι ίδια με αυτή του κεντρικού σου δίσκου (δηλαδή του δίσκου που αποθηκεύεις όλη τη μουσική σου)
Η βάση που υπάρχει στο στικάκι αφορά ΜΟΝΟ τα κομμάτια που είναι στο στικάκι.
Όταν το VirtualDJ "βλέπει" πολλούς δίσκους με πολλές βάσεις συνδεδεμένες τότε τις "ενώνει" όλες μαζί και τις διαβάζει σαν μία. Δεν δημιουργεί ένα ενιαίο αρχείο με όλες τις βάσεις όμως. Η ένωση γίνεται μόνο στη μνήμη του προγράμματος.
Είναι τεράστιο λάθος να κάνεις copy/paste τις βάσεις του προγράμματος από ένα δίσκο σε ένα άλλο αν δεν ξέρεις τι ακριβώς κάνεις.

Τώρα θέλω από εσένα το εξής:
Περιέγραψε μου αναλυτικά βήμα-βήμα σαν να ήμουν 5 χρονών παιδί τα βήματα που κάνεις για να αντιγράψεις την playlist από τον ένα υπολογιστή στον άλλο.
Επαναλαμβάνω: Αναλυτικά και βήμα - βήμα σαν να λες σε 5 χρονών παιδί πως να το κάνει.
 

Posté Sun 05 Sep 21 @ 4:41 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Δημιούργησα μία playlist στον υπολογιστή του 2017 με ονομασία ελληνικά τσιφτετέλια μετά Έβαλα το USB πέταξα την playlist στο USB χωρίς να κάνω αντιγραφή επικόλληση απλά έσυρα τη playlist στο USB έκλεισα το πρόγραμμα έβγαλα το USB και άνοιξα τον Mac του 2012... Έβαλα το USB άνοιξα το φάκελο του virtualdj άνοιξα το φάκελο με τις playlist και πέταξα τι playlist Μέσα στο φάκελο χωρίς να κάνω copy paste..στη συνέχεια Άνοιξε το virtualdj δούλεψε η playlist για λίγο κανονικά και μετά εξαφανίστηκε η database (όχι το αρχείο)στον υπολογιστή του 2012 όλα αυτά όμως ξεκίνησαν μετά το update που είχα κάνει στον υπολογιστή του 2017... .μέχρι πριν δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και στους δύο μου υπολογιστές.
 

Posté Sun 05 Sep 21 @ 7:26 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Αυτήν την φορά όμως που έσβησε πάλι από το 2017 ... το μόνο πράγμα που έκανα ήταν να συνδέσω το USB για να προσθέσω ένα τραγούδι στην επιφάνεια εργασίας... το vdj το είχα ανοικτό και ήταν στην ελάχιστο ποίηση.... έβγαλα το USB ξανα μεγέθυνα το πρόγραμμα και ξαφνικά διαγραφή κι η database.

Από Δευτέρα που θα είμαι ξεκούραστος και θα έχω χρόνο θα το δοκιμασω να βάλω το USB χωρίς να έχω ανοίξει το πρόγραμμα και θα το δοκιμασω με ανοικτό να δω αν το κάνει... αν το κάνει θα κάνω φορματ το USB και θα ξανα δοκιμασω να δω τι θα κάνει
 

Posté Mon 06 Sep 21 @ 3:01 am
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Λοιπόν... το πρόβλημα και στους δύο μακ του 2017 και του 12 το δημιουργεί το usb στικ.... μόλις αφαιρώ το στικακι εξαφανίζεται όλα όσα έχει η database, το πρόβλημα που έγραψα πιο πάνω ... έκανα φορματ το στικακι, τι έβαλα το έβγαλα 3 4 φορές και δεν έκανε τίποτα... μέσα στο στικακι είχα... έναν φάκελο της βάσης δεδομένων του vdj... έναν φάκελο που έγραφε, back up vdj 2021 και είχα και εκεί μέσα έναν ακόμα φάκελο του vdj και τέλος... είχε και μια playlist που ειχα δημιουργήσει στον 17 και μετέφερα στον 12 και εκεί ξεκίνησε το πρόβλημα και στον 12....

Νομίζω ότι το πρόβλημα πρέπει να έγινε από τον φάκελο που ειχα vdj χύμα μέσα στο στικακι ... και το πρόβλημα πρέπει να δημιουργήθηκε.. ίσως δεν είμαι σίγουρος... αλλα σύμφωνα με αυτό που μου είχες γράψει πιο πάνω... με τον τρόπο που μετέφερα στον φάκελο μέσα στο στικακι... δε το ειχα κάνει αντιγραφή επικόλληση αλλα το είχα πετάξει μέσα στο στικακι... και ίσως... ίσως... κάτι να μην κατάλαβε καλά ο μακ και να διάβαζε ταυτόχρονα και της δυο βάσης δεδομένων.... παίζει αυτό?
 

Posté Mon 13 Sep 21 @ 11:18 pm