Connexion rapide:  

Forum: Greek Forum

Sujet Drops. Ryzen 7 16gb Ram
Ξανα ποστάρω το ίδιο γιατί απο το κινητό ήμουν συνδεδεμένος απο παλιότερο account που δεν έχει το pro.

Καλησπέρα μόλις πήρα το παρακάτω λάπτοπ. Καθε 1 ώρα περίπου γίνεται 1 παραμόρφωση στον ήχο για 1 δευτερόλεπτο και συνεχίζει κανονικά. Χρησιμοποιώ αγορασμένο virtual dj με την ddjrr της pioneer. Το παλιό λάπτοπ με πολυ χαμηλότερα χαρακτηριστικά δεν μου κάνει τίποτα τέτοιο. κάποιοι συνάδελφοι είπαν οτι το virtual δεν τα πάει καλά με τους Ryzen επεξεργαστές. Εχω κάνει τις απαραίτητες βελτιστοποιησεις και εχω βάλει να μην απενεργοποιούνται οι θύρες usb. Υπάρχει κάποιος που μπορεί να ξέρει τι φταίει και πως λύνεται; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

Posté Sun 08 May 22 @ 2:15 pm
Κατ' αρχήν το VirtualDJ σαν πρόγραμμα ΔΕΝ έχει κανένα πρόβλημα με AMD επεξεργαστές.
Πρόβλημα έχουν οι drivers κάποιων controllers (αν διαβάσεις τι προτείνουν οι κατασκευαστές για τις κονσόλες τους)

Αυτό σαν απάντηση σε αυτό που έγραψες στο άλλο νήμα.

Τώρα, στο πρόβλημα σου:
Από την στιγμή που συμβαίνει σε συγκεκριμένα τακτικά διαστήματα (π.χ. κάθε ώρα για ένα δευτερόλεπτο όπως λες) τότε αυτό σημαίνει οτι κάποιο πρόγραμμα ή υπηρεσία του laptop σου τραβάει απίστευτα πολλά resources για νά κάνει κάποιο task (π.χ. έλεγχος για ενημερώσεις).
Οπότε το πρόβλημα σου δεν είναι το ίδιο το VirtualDJ ούτε το ίδιο το laptop ούτε καν το docking station ή το γεγονός οτι τρέχεις τον εξοπλισμό σου από USB C.

Άρα αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ψάξεις να βρεις τι είναι αυτό που τρέχει και κάθε ώρα στρεσάρει (έστω και για λίγο) το σύστημα σου.
Ξεκίνα με τα οφθαλμοφανή, δηλαδή βοηθητικά προγράμματα του υπολογιστή, προγράμματα ενημέρωσης drivers κτλ.
Αν εκεί δεν δεις/βρεις κάτι, τότε κατέβασε το LatencyMon και κάνε ένα δοκιμαστικό σετ ενώ το LatencyMon τρέχει. Κάνε δοκιμαστικό set μέχρι τουλάχιστον να έχεις την διακοπή που αναφέρεις.
Τότε κοίτα στο LatencyMon ποια είναι τα processes με τα χειρότερα DPC και τα χειρότερα Hardpage.
Ίσως εκεί να βρεις κάτι.
Αν δεν βρεις μόνος σου κάτι "προαφανές" γράψε και σε μας εδώ τι λέει το LatencyMon μήπως και δούμε και εμείς κάτι που εσύ δεν βλέπεις.

Υ.Γ.:
Παρόμοιο πρόβλημα είχαν (και κάποια έχουν ακόμα) πολλά μοντέλα της Dell.
Το πρόβλημα ξεκινούσε από μία εφαρμογή "Dell Support Assist" η οποία παρόλο που δεν έτρεχε συνέχεια (δεν την έβλεπες να τρέχει στον task manager) εκκινούσε ανά τακτά διαστήματα προκειμένου να ελέγξει για driver updates. Και όταν το έκανε αυτό δημιουργούσε τρελό DPC stress στο σύστημα (drop outs). Οπότε αυτό που σου λέω πιο πάνω δεν είναι "απίθανο"
 

Posté Sun 08 May 22 @ 5:53 pm
Καλησπέρα!. Αρχικά Ευχαριστώ για την απάντηση. Έκανα αυτό που μου είπες. Στην παρακάτω φώτο θα δεις ρι μου έβγαλε όταν έκανε το drop στον ήχο.
 

Posté Mon 09 May 22 @ 11:20 am
Αν κάνεις μια γρήγορη αναζήτηση στο Google για "wdf01000.sys latency" θα βρεις εκατοντάδες σελίδες που περιγράφουν προβλήματα σαν και το δικό σου και πιθανές λύσεις.
Το κακό με το wdf01000.sys είναι οτι είναι ένας πολύ γενικός drivers που ενσωματώνει στην λειτουργία του άλλους drivers.

Για να σου δώσω μια απλή κατευθυντήρια γραμμή: Ο πιο συχνός λόγος για αυτό το πρόβλημα είναι το ACPI Power Management.
Σε πρώτη φάση άλλξε το σχέδιο ενέργειας του υπολογιστή σου σε Highest Performance και εν ανάγκη τροποποίησε το χειροκίνητα ώστε όλα να είναι στο max power / no savings.
Δεν έχει σημασία αν έχεις τροποποιήσει το "βασικό" σχέδιο ενέργειας για μέγιστες επιδόσεις.
Επέλεξε το "μέγιστες επιδόσεις" και συνέχισε από εκεί.
Αν δεν αλλάξει κάτι τότε θα πρέπει να συνεχίσεις το ψάξιμο, και δυστυχώς δεν θα είναι εύκολο το να βρεις ακριβώς ποιος driver σου χαλάει το σύστημα
 

Posté Mon 09 May 22 @ 11:46 am
 

Posté Mon 09 May 22 @ 3:59 pm
 

Posté Mon 09 May 22 @ 7:02 pm
Σε περίπτωση που μεταβώ σε MacBook η μετάβαση σε database γίνεται απλα με μια αντιγραφή του φακέλου virtual dj απο τα windows στο MacBook? Υπάρχει περίπτωση να χαθεί κάτι λόγο διαφορετικό λογισμικού;
 

Posté Mon 09 May 22 @ 7:04 pm
Όχι, δεν γίνεται με ένα απλό copy/paste
Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τις εντολές backup/restore του VirtualDJ
 

Posté Mon 09 May 22 @ 7:09 pm
Αν γίνει σωστά όμως δεν χάνεται τίποτα απο το database. Ούτε χρωματισμοι, ούτε αξιολογήσεις και γενικά οτιδήποτε έχεις κάνει πάνω στο πρόγραμμα. Σωστά;
 

Posté Mon 09 May 22 @ 7:14 pm
Αν γίνει σωστά, ναι δεν χάνεις τίποτα.
 

Posté Tue 10 May 22 @ 7:57 am
Σχετικά με το πρόβλημα που έχω υπάρχει περίπτωση να έχει να κάνει κάτι με το ρεύμα; Το δοκιμάζω όλη μέρα σπίτι και δεν ακούω τίποτα και όταν έρχομαι και παίζω στο μαγαζί που είμαι κάνει σπασίματα. Μόλις έβγαλα την πρίζα να το βάλω αλλού συαματησε για 5 δευτερόλεπτα η μουσική και ξανά ξεκίνησε. Με το άλλο λάπτοπ όμως που είχα που είναι πολυ παλιότερο δεν έχω τέτοιο θέμα.
 

Posté Wed 11 May 22 @ 6:32 pm
Αντιμετωπίζω και εγώ παρόμοιο πρόβλημα σε καινούριο HP laptop (Ryzen 7 5825U / 16GB

Στο latencyMon αναφέρει το ίδιο μηνυμα με κοκκινα γράμματα και:

- Highest reported ISR routine execution time : (Wdf01000.sys - Χρόνος εκτέλεσης πλαισίου προγράμματος οδήγησης λειτουργίας πυρήνα, Microsoft corporation

- Highest reported DPC routine execution : (ACPI.sys - πρόγραμμα οδήγησης ACPI για ΝΤ, Microsoft corporation)
 

Posté Sat 03 Dec 22 @ 7:53 pm
Ανοίγω και πάλι το θέμα καθώς δεν έχω βρει καμιά λύση στο πρόβλημα. Εμφανίζεται το ίδιο μήνυμα στο latency mon και τα κοψίματα στον ήχο εμφανίζονται ακόμα,ακόμα και μετά από αλλαγή windows από τα 11 σε 10. Έκανα ότι έγραψε ο Phantom αλλά τίποτα. Σε επικοινωνία με την Hp δεν γνώριζαν κάτι.
 

Posté Thu 08 Dec 22 @ 2:23 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
μετα απο γρηγορο γκουγκλαρισμα δυστηχως δεν φαινεται να ναι κατι απλο... ειναι θεμα καποιου driver ... ξεκινα με χειροκινητα updates σε driver μπας και βγαλεις ακρη...
 

Posté Thu 08 Dec 22 @ 4:02 pm