Connexion rapide:  

Forum: Greek Forum

Sujet Powered USB Hub 2.0 ?? - Page: 1

Cette partie de ce topic est ancien et peut contenir des informations obselètes ou incorrectes

GetisLE userMember since 2013
καλησπερα στην παρεα, εχω ενα προβλημα τροφοδοσιας με την κονσολα μου, μπορειται να μου προτεινεται καποια "καλα" usb hub με αυτονομη τροφοδοσια και ικανα για να τροφοδοτησουν την pioneer WeGo χωρις προβληματα;

ΥΓ: ειδα αυτο:
DUB-H4
4-Port USB 2.0 Hub
της D-link και λεει

Supplied Charging Current

Bus Power:
-
All four USB ports: 0.5A per port
3

Self Power:
-
3 Standard USB ports: 0.5A per port
3
-
1 USB Fast charging port: 2A per port

ειναι αρκετα αυτα τα Αmber?
 

Posté Wed 21 Aug 13 @ 6:36 am
Ας μας απαντησει καποιος ή να μας προτεινει καποιο αλλο γιατι δεν εχει μεινει κατι αλλο να δοκιμασουμε
(Χαλια τα νευρα μου, χαχαχαχα)
 

Posté Fri 23 Aug 13 @ 2:21 am
GetisLE userMember since 2013
φιλε μου, εκανα ενα clean install to virtual και εβαλα και την τελευταια εκδοση. επισης δοκιμαζω την 3η και τελευταια θυρα usb του λαπτοπ.

εαν ξανακολλησει μονο αυτο μοιαζει σαν λυση ή να σπασω το wego και μαζι και το laptop.

προς το παρον 1 μερα που το δοκιμασα δεν εβγαλε προβλημα, αλλα δεν ενθουσιαζομαι γιατι καθε 3-4 το εβγαζε. οποτε σημερα αυριο και την κυριακη θα δειξει λογικα.
 

Posté Fri 23 Aug 13 @ 3:29 am
Φιλε μου εγω τα εχω δοκιμασει ολα αυτα. Επαιξα σχεδον ολο το καλοκαιρι απροβληματιστα και δουλευε ρολοι. Και ξαφνικα προχθες το βραδυ στα καλα του καθουμενου και μπροστα σε παρα πολυ κοσμο σταματαει το κομματι και ο ηχος σαν καποιος να πατησε pause. Πατησα το play αλλα δεν σαλευε. Πατησα το play απο το αλλο deck, ξεκινησε κανονικα αλλα ηχος δεν εβγαινε. Πηγα να κλεισω το προγραμμα και κολλησε το συμπαν. Οταν με ctl-alt-del το εκλεισα και το ξανανοιξα μου εβγαλε μηνυμα οτι δεν εβλεπε την καρτα ηχου και χρειαστηκε να κλεισω και να ξανανοιξω το κονσολακι. Αυτο λοιπον φιλε μου ειναι 1000% θεμα της wego και οχι του laptop και το λεω με σιγουρια γιατι ξερω τουλαχιστον τρια ατομα προσωπικα με wego που εχουν ακριβως το ιδιο θεμα. Η τελευταια μας ελπιδα ειναι να ειναι το θεμα ανεπαρκεια ρευματος και να κανουμε δουλεια με το hub αλλιως η pioneer εχει κανει μια τεραστια πατατα και αν δεν βρει τροπο να την διορθωσει αμεσα θα χαλασει κατα πολυ το ονομα της. Στο λεω παντως με σιγουρια να μην σκαλιζεις αλλο το λαπτοπ σου. Το προβλημα ειναι στην κονσολα και το εχουμε ολοι αλλοι πιο συχνα και αλλοι πιο αραια.
 

Posté Fri 23 Aug 13 @ 3:45 am
Στο USB Fast Charging λέει οτι δίνει μέχρι 2Α ρεύμα που είναι το τετραπλάσιο από το θεωρητικό 0.5Α που πρέπει να χρησιμοποιούν οι συσκευές USB. Οπότε λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα με το ρεύμα αν χρησιμοποιήσεις αυτή την θύρα.
Όσον αφορά το WeGo μάλλον είναι η σειρά της Pioneer να κάνει κάτι (π.χ. μια αναβάθμιση στο firmware της συσκευής ώστε να κάνει καλύτερη διαχείριση του ρεύματος που καταναλώνει)

Σημείωση:
Από τις προδιαγραφές του USB2 κάθε ριζικός διανομέας (hub) USB μπορεί να δώσει μέχρι 0.5Α (500mA) ρεύμα ανά θύρα.
Για να δείτε τι κατανάλωση ρεύματος έχει κάθε συνδεδεμένη συσκευή μπορείτε να ανοίξετε την διαχείριση συσκευών και να ελέγξετε την καρτέλα "Ενέργεια" που εμφανίζεται για κάθε ριζικό διανομέα.
Στο παρακάτω παράδειγμα βλέπετε οτι ένα USB Flash Drive της Kingston καταναλώνει 200mA (0.2A) ρεύμα.
 

Posté Fri 23 Aug 13 @ 3:55 am
apopsisdjPRO InfinitySenior staffMember since 2003
Genika, to na baleis mia karta hxou h enan controller me karta hxou epano se HUB DEN einai kali idea kai apo oti ksero den to synistaei kai h Pioneer., to proteinoume mono san ti moni lysi otan exeis USB 3.0 portes mono kai yparxei asymbatotita.

Tora oson afora tin Wego, den exoume paratirisei sto support kati analogo oste na theorisoume oti einai kapoio gnosto problima..

Parola auta, afou ypopteomaste problima trofodosias, kai h wego otan einai fotismeni moiazei me 'xristougeniatiko dentro'... ego tha ekana to eksi.
Gia dokimi tha esvina apo ton mapper ola ta perita LED oste na elafrinei h katanalosi se mA se periptosi pou einai oriaka me ta 500mA pou dinei mia thyra usb 2.0.
Blepeo kai kapoia "DNC_Range" ston mapper pou den ksero ti kanoun alla an exoun na kanoun me pitch detection kai led tha ta esvina.
O Mpampis kai o Giorgos isos mporei na bohthisoun parapano edo.

Episeis an kpoios apo tous dyo sas syndeiei kai kapoion 2.5 skliro disko epano xoris diko tou trofodotiko... petakste to, kata pasa pithanotita ekei einai to problima, kaii genika prosoxi se oti allo usb fortonetai epano.
Ego tha ebazo ton controller mono tou se usb 2.0 apeutheias kai ta ypoloipa an einai aparetoita se powered hub.

Telos, anebaste ligo to buffer sto asio driver, kai to midi latency mesa apo to firmware, (odigies sto manual gia auto), kalou kakou.

Mia allagi ti fora... h kalytera oles mazi,oste an lythei to problima na pame me anapodi fora kai na boume ti apo ola eftaige.
 

Posté Fri 23 Aug 13 @ 4:18 am
Καταρχην παιδια σας ευχαριστουμε ιδιαιτερα για την βοηθεια σας σε ενα θεμα που δεν ειναι ευθυνη του vdj.
Τωρα θα ηθελα να πω οτι μπορει στο support να μην εχει αναφερθει ιδιαιτερα το θεμα αλλα εδω στο site βλεπω αρκετους
Wego owners να εχουν θεμα σχετικο. Επισης τρια ατομα του κυκλου μου με wego εχουν ακριβως το ιδιο θεμα.
Επισης δεν εχω βρει ακομα κανεναν που να εχει wego και να μην εχει προβλημα αποσυνδεσης. Αρα το προβλημα
Ειναι υπαρκτο και θα συμφωνησω κι εγω οτι ηρθε η ωρα να κανει κατι και η pioneer.
Οσον αφορα Γιωργο τις λυσεις που προτεινεις θα σου πω κατι. Εμενα μου το παρουσιαζει μια φορα το τριμηνο
(Παντα εκει που δεν πρεπει φυσικα) οποτε οτι και να δοκιμασω θα πρεπει να περιμενω αρκετα για να εφησυχαστω.
Δευτερον το θεμα με τα led δεν το συζηταω. Καλυτερα να την πεταξω αν πηρα ενα μηχανημα κ δεν μπορω να χρησιμοποιησω
Το 100% των δυνατοτητων του.
Για το θεμα του σκληρου ναι, χρησιμοποιω εναν 2,5 χωρις τροφοδοσια. Λες να την κανει αυτος τη δουλεια; Αν τον βαλω σε
Hub τροφοδοτουμενο ξεγνοιαζω απο αυτον ή παλι μπορει να επηρεαζει;
Τριτον το layency το εχω ανεβασει στα 11ms, νομιζω αρκετα ψηλα. Το midi
Latency αγνοω και την υπαρξη του, θα το ψαξω το απογευμα που θα γυρισω και θα σας πω. Αυτα.
 

Posté Fri 23 Aug 13 @ 5:05 am
GetisLE userMember since 2013
εγω που δεν εχω τιποτα περα απο το WeGo συνδεδεμενο τι να πω; μεχρι και την usb ενσωματομενη καμερα του λαπτοπ κλεινω, και το HDMI. και παλι τα ιδια... ε δεν ειναι δουλεια αυτη ομως...

αρχισε να μου την δινει ολη αυτη η κατασταση... και προς θεου και εγω αναγνωριζω οτι δεν ειναι ευθυνη του VDJ αυτη απλα προσπαθω να βγαλω κι εγω μια ακρη για να κανω χωρις προβληματα την δουλεια μου...

επισης να πω πως μολις τωρα συνδεσα το WeGo για να δω για παροχη ενεργειας και δεν εβγαζε σε ολα τα hub κατι με παραπανω απο 200mA.

οπως και να εχει ειμαι σιγουρος κι εγω πως ειναι θεμα WeGo και τροφοδοσιας... και γιατι δεν βαλανε και μια θυρα να παιρνει ρευμα απο ανταπτορα δεν μπορω να καταλαβω.


επισης γνωστος που το εχει και το δουλευει σε mac + traktor μου εχει πει οτι ειναι απολυτα ικανοποιημενος χωρις κανενα προβλημα και το εχει κοντα 6 μηνες.

αλλον γνωστο που ρωτησα τις προαλλες με consola της denon usb powered μου ειπε οτι ειχε το ιδιο προβλημα, επαιζε η μουσικη και δεν αποκρινοταν η κονσολα και το traktor του (και αυτος με traktor το δουλευει) και μου ειπε πως μολις πηρε hub εξωτερικο με ρευμα λυθηκε το προβλημα του.

οποτε εχουμε 3 στοιχεια , πρωτον δεν φταιει το προγραμμα που παιζεις, δευτερον δεν φταιει το λαπτοπ και τριτο ειναι κατα 99,99% θεμα τροφοδοσιας.
στο σιτε της pioneer στα FAQ της WeGo λεει οτι θελει 500mA. οσο δινει μια θυρα USB 2.0 εγω που το κοιταξα μολις τωρα ειδα κατι πολυ μικροτερο, αλλα μπορει και να μην εκανα κατι σωστα, ας το δει και ο φιλος μπας και εγω κανω κατι λαθος.

και τελος, για πιο λογο δεν ειναι καλη η χρηση του hub με ρευμα; αφου τα δεδομενα απο μονα τους χωρις την παροχη ρευματος δεν θελουν κατι ιδιαιτερο για να δουλεψουν σωστα, το προβλημα ειναι στο ρευμα, και αφου θα το δινει το hub με ανταπτορα ποιο ειναι το κακο;


και δεν νομιζω να ειναι θεμα latency το εχω στο default και εχω το λαπτοπ αρκετα καλα ρυθμισμενο και με hardware που θα αντεχε και μικροτερο.

πφφφ αναρωτιεμαι ωρες ωρες γιατι δεν πηρα το ergo να ξεμπερδευω...


ΥΓ: βρηκα αυτο σε μια αναζητηση στο google.
"""it does work - update the firmware on the wego!

http://pioneerdj.com/support/product....

firmware needs to be at least 1.08 - which seemed to remove the power restriction.

It can also work without this firmware update if u additionally connect a powered hub to the cck """

λεει κατι για power restriction remove sto update 1.08 λες να φταιει αυτο;εχω την 1,09 εκδοση παρεπιπτωντος, αλλα στο site της pioneer δεν λεει κατι για το ρευμα στα update της.
 

Posté Fri 23 Aug 13 @ 6:35 am
Getis wrote :
εγω που δεν εχω τιποτα περα απο το WeGo συνδεδεμενο τι να πω; μεχρι και την usb ενσωματομενη καμερα του λαπτοπ κλεινω, και το HDMI. και παλι τα ιδια...


Οποτε δεν φταει ουτε ο 2,5 σκληρος.... πρεπει να στειλουμε ολοι τα παραπονα μας στην pioneer να ετοιμασει νεο firmware πριν αρχιζουμε και βαζουμε αγγελιες πωλησης .......
 

Posté Fri 23 Aug 13 @ 9:36 am
apopsisdjPRO InfinitySenior staffMember since 2003
dimitris_g wrote :

Οποτε δεν φταει ουτε ο 2,5 σκληρος....


Den tha to apekleia me tipota, exo mia allergia genikos metous 2.5" giati exo dsei polla.
Theloun 500mA minimum, kai kapoioi parapano. Kai milame gia moter pou ksekinaei kai stamataei.

Endexomenos na einai kai diaforetili h periptosi sas parolo pou moiazei idia.
 

Posté Fri 23 Aug 13 @ 11:53 am
Ο καθένας με βάση τις εμπειρίες του... :P
Προσωπικά ποτέ δεν είχα πρόβλημα με δίσκους 2.5' εκτός κι αν ήταν Maxtor ή Verbatim.
Anyway, το θέμα μας δεν είναι αυτό...

Μάλλον θα χρειαστεί να αγοράσουμε ένα τέτοιο http://gizmodo.com/usb-power-meter-tells-you-which-devices-will-kill-your-514285397

και να κάνουμε test κάθε συσκευή USB που έχουμε στη διάθεση μας... LOL
 

Posté Fri 23 Aug 13 @ 12:58 pm
Για να καταλαβω τωρα υπαρχει περιπτωση το παραπανω ρευμα που τραβαει ενδεχομενως ο σκληρος να το "κλεβει" απο το κονσολακι;
 

Posté Fri 23 Aug 13 @ 2:34 pm
Θεωρητικά οχι. Στην πράξη κανείς δεν ξέρει...
 

Posté Fri 23 Aug 13 @ 2:45 pm
aledjoPRO InfinityMember since 2005
οπως το ειχα αναφερει και γω παλιοτερα, εχει τυχει και μενα να μην αναβει καν οταν την ανοιγα απο το κουμπι on-off
οπως επισης να κολλησει την ωρα που παιζει.

ολα δειχνουν οτι φταιει η τροφοδοσια, επειδη ομως στη τεχνολογια και ειδικοτερα στους υπολογιστες, τιποτα δεν ειναι σιγουρο, μπορει να φταιει και τιποτα αλλο οπως πχ να ειναι προβληματικη η κονσολα.

επειδη δε τυχαινει να δουλευω πουθενα αυτο το καιρο ως dj και γι'αυτο δε μπορω να τη δοκιμασω σε real καταστασεις, θα ελεγα να το δοκιμασετε με powered usb hub μονο και μονο για να βρουμε αν οντως φταιει η τροφοδοσια.
 

Posté Fri 23 Aug 13 @ 3:42 pm
GetisLE userMember since 2013
λοιπον σημερα στη δουλεια καθως κοιτουσα και ξανακοιτουσα την κονσολα (και καταριωμουν) σκεφτηκα το εξης.. λεω κατσε να δοκιμασω.....!!

και αλλαζω λοιπον χρωματα στα jog wheels παιζοντας...και τσουπ! τι να δω, εχει μια αποχρωση του κοκκινου, που οταν δεν εχεις φορτωμενο τραγουδι ειναι κοκκινο, οταν φορτωνεις τραγουδι μενει μονο το pulse κοκκινο. και τα αλλα σβηνουν.επισης οταν πατας effect δεν αλλαζει χρωμα ουτε αναβει κατι αλλο. οποτε μειωσα την καταναλωση του ρευματος κατακορυφα.

μεχρι τωρα χρησημοποιουσα το ασπρο led στα jogwheels. γενικα ειδα ολα τα χρωματα σημερα αναλυτικα. φαινεται να ειναι σα λαμπατερ με αυτα πλυν του κοκκινου που προ ειπα, ειναι σαν αυτο που εχουν τα 400αρια της pioneer.

στο θεμα μας τωρα, εβαλα αυτο το χρωμα στα jog wheel με προφανη διαφορα στον φωτισμο αλλα χωρις να αλλαξω τιποτα ουσιαστικο γιατι παλι την δουλεια του την κανει απλα δεν εχει εντονα χρωματα και φωτιζει μονο το pulser,εμενα μου αρκει.

για να δουμε λοιπον, 2 μερες ηδη χωρις κολλημα... ας ηταν αυτο το προβλημα...αν και θα επρεπε σε ολα τα χρωματα led να δουλευει σωστα, εαν δουλεψει ετσι θα ειμαι ευχαριστημενος.

θα ενημερωσω για νεοτερας... ας προσευχηθουμε ολοι μαζι! :D

δοκιμαστε το και εσεις και πειτε μου εαν αλλαξε κατι.

ΥΓ: ξαναελεγξα την καταναλωση και λεει unknown στο wego.

ΥΓ2:
aledjo wrote :
οπως το ειχα αναφερει και γω παλιοτερα, εχει τυχει και μενα να μην αναβει καν οταν την ανοιγα απο το κουμπι on-off
οπως επισης να κολλησει την ωρα που παιζει.
.

εχει βγει firmware update για το προβλημα που ειχες με τον να μην αναβει.
 

Posté Fri 23 Aug 13 @ 6:48 pm
Επανερχομαι και παλι καθως η wego μαλλον μου κανει πλακα. Μετα απο καμια 20αρια dj set πολυωρα σε γαμους και events, και αφου την ειχα πλεον σε powered hub και δουλευε απροβληματιστα, ειπα κι εγω οτι ελυσα τα προβληματα μου και ηρεμησε το κεφαλι μου...
Μπααααα....που τετοια τυχη. Χθες λοιπον στο carnival παρτυ των 1000 ατομων που παιζαμε 4 jockey για να εξοικονομησουμε χωρο στο booth
ειπαμε να στησουμε οι 2 dj και οι αλλοι δυο να παιζανε με τα δικα μας μηχανηματα.. Αφου παιζω λοιπον το δυωρακι μου και πανε ολα μια χαρα, μπαινει ο αλλος dj στα δικα μου μηχανηματα και βαζει τον σκληρο του πανω στο hub. Τον διαβαζει κανονικα και ξεκιναει να παιζει. Στο δευτερο κομματι που βαζει μου λεει οτι θελει και αλλη ενταση στα ακουστικα και με το που γυριζω το headphone volume απ την wego........
....... κοβεται η μουσικη μαχαιρι!!!!!!! ευτυχως υπηρχε ετοιμοτητα απ το αλλο λαπτοπ και γλυτωσαμε τα γιουχα. Παω να κλεισω το προγραμμα, ασπρη οθονη.....κλεινω το κονσολακι, το ξανανοιγω... ανοιγω και το προγραμμα και εδειχναν ολα οκ. Ξανασυνεχιζει, βαζει κομματι παιζει 30 δευτερολεπτα και ξανακοβεται στον αερα!!!!! συνεχισε με τον εξοπλισμο του αλλου dj και αφου δοκιμασα διπλα (εκτος αερα) εγω μου το εκανε 6-7 φορες ακριβως το ιδιο. Εβαζα κομματι, επαιζε 20-30 δευτερα και τελος το σημα ενω σαν κοντρολερ δεχοταν εντολες.οταν πηγαινα να κλεισω το προγραμμα επρεπε να κλεισω και την wego αλλιως ασπρη οθονη. Του εβγαλα τη usb και το αφησα κανα δεκαλεπτο κλειστο.. οταν το ξανανοιξα επαιξε κανονικα. Οταν ξαναηρθε η σειρα μου να παιξω δεν μου παρουσιασε κατι και εκανα και το δευτερο set χωρις να κανει το παραμικρο.
Ομως τα χερια μου ετρεμαν σε καθε επαφη με το κονσολακι και η υπομονη μου εχει εξαντληθει. Εχω πλεον αποφασισει να το δωσω και να παρω την ddj-sx αν και αυτη ειναι καινουρια νομιζω και δεν ξερω αν ειναι δοκιμασμενη. Αλλη μια σκεψη που κανω ειναι να παρω μια maya usb και να το χρησιμοποιω μονο σαν controller, τουλαχιστον να μην μου κλεινει ο ηχος.
 

Posté Mon 03 Mar 14 @ 3:12 pm
νομιζω οτι εχει υπωθει αρκετες φορες σε αλλα threads στο συγκεκριμενο φορουμ οτι οι κονσολες που εχουνε ενσωματωμενες καρτες ηχου εαν δενε χουν δικη τους τροφοδοσια εχουν αυξημενες πιθανοτητες για τετοιου ειδους κοληματα και φυσικα συμφωνω απολυτα με αυτο.
επισης προσωπικη μου αποψη οτι δεν ξεκινας να παιξεις καπου με ενα καινουργιο υλικο αν δεν δοκιμαστει προηγουμενος απο τον χρηστη σε πραγματικες συνθηκες στον παγκο για καποιες ημερες πριν την πραγματικη εκδηλωση για να μειωθουν τα ενδεχομενα ρεζιλικια κατα την διαρκεια του γλεντιου,αφου θα εχουμε ελενξει την συμπεριφορα του υλικου προηγουμενος με αρκετες ωρες παιξιματος πριν το γλεντι.

μετα απο σχεδον 15 χρονια εμπειρια στο djing κατεληξα οτι δεν νοητε επαγγελματικη κονσολα με ενσωματωμενη καρτα ηχου ΧΩΡΙΣ δικη της τροφοδοσια, για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο...
 

Posté Mon 03 Mar 14 @ 3:45 pm
Δημήτρη γιατί απορείς;;;
Με το που πρόσθεσες μια συσκευή που κατανάλωνε ρεύμα από το hub (σκληρός δίσκος) είχες πρόβλημα με το ρεύμα.
Μόλις έβγαλες τον σκληρό έπαιξε κανονικά όπως έκανε "πάντα" Πολύ απλά και λογικά!!! ;)

Όσο για την SX, 1) έχει περίπου 3 φορές μεγαλύτερο μέγεθός, 2) Έχει δική της τροφοδοσία και 3) Κυκλοφορεί και υποστηρίζεται από το VirtualDJ εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτή την στιγμή είναι μια απο τίς πιο δημοφιλείς κονσόλες για το VirtualDj!!!
 

Posté Mon 03 Mar 14 @ 5:32 pm
apopsisdjPRO InfinitySenior staffMember since 2003
Kati pou DEN tha elana pote einai na bazo kai na bgazo syskeues usb, eidika skliro disko xoris trofodosia otan to VirtualDJ einai se leitourgia.
Poso mallon me 1000 atoma kosmo.

Gia tin akribeia, den tolmao na akoumpiso h na plisiaso mia usb syndedi / kalodio / connector efoson stithoun mia fora.

To usb den einai san mia audio syndesi, einai amfidromi sxesi me to leitourgiko + oti pernei kai reuma.
Diladi h axilews pterna tou ypologisti sou.





 

Posté Mon 03 Mar 14 @ 5:55 pm
Φιλε μου alpha 156 μαλλον δεν μπηκες στο κοπο να διαβασεις ολο το νημα.
Μπαμπη και Γιωργο οκ... Μας την εκανε ο σκληρος αλλα
Μετα που τον εβγαλα γιατι συνεχισε να μην παιζει; Και στην τελικη ολα πανω στο hub ηταν και υποτιθεται οτι παιρνουν ρευμα απο εκει....
 

Posté Tue 04 Mar 14 @ 12:19 am
49%