Se Connecter:     

Forum: Greek Forum

Sujet: ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΩ ΤΟ ΜΙΞΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΩΝ ΣΤΟ VIRTUAL DJ

Ce topic est ancien et peut contenir des informations obselètes ou incorrectes.

Ρε παιδες θελω να ρωτησω πως μπορω παιζοντας με virtual dj να κανω τα κομματια να ακουνται συνεχως με την ιδια ενταση,επειδη ξερουμε πως καποια κομματια μπορει να ειναι πιο δυνατα γραμμενα απο καποια αλλα η' αλλα πιο μπασατα,γενικα εχουν διαφορα στο ηχο...Κυριως παιζω λαικα,τα κομματια που εχω ειναι σε μορφη mp3,καποια σε καλη ποιοτητα καποια αλλα οχι και τοσο..οταν κανω αλλαγες μπορει να μπει ενα κομματι δυνατα η' πιο χαμηλα και αυτο ειναι ενοχλητικο...ας πουμε παιζοντας με cd εχεις την επιλογη γραφωντας τα κομματια σου στο nero να κανεις την επιλογη που σου δενει ολα τα κομματια στην ιδια ενταση,υπαρχει κατι αντιστοιχο που μπορω να κανω μεσω του virtual dj??οποιος ξερει να μου απαντησει,θα με βοηθουσε πολυ...

Posté Mon 05 Apr 10 @ 11:20 pm
auto to problima exoume oloi mas
yparxoun 2 tropoi
1) bazeis sto virtualdj autogain: auto
2) grafeis opos eipes ta tragoudia sto nero kai meta ta kaneis pali mp3 apo to cd

Και κάτι ακόμα:
Το normalizing του Nero (και γενικά κάθε normalizing) δεν σου εγγυάται την ίδια ένταση τραγουδιών. Σου εγγυάται μόνο οτι το δυνατότερο σε ένταση σημείο στο τραγούδι θα έχει ένταση 0 db.

Η σωστή διαδικασία για να ακούγονται όλα τα τραγούδια στην ίδια ένταση είναι αρκετά επίπονη και χρονοβόρα και εφαρμόζεται συνήθως μόνο απο ραδιοφωνικούς σταθμούς. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει την επεξεργασία του κομματιού με κάποιο πρόγραμμα όπως το Adobe Audition, όπου γίνεται η μέτρηση της μέσης τιμής έντασης (R.M.S. - Route Mean Square - Τετραγωνικός Μέσος Όρος) και στη συνέχεια η προσαρμογή της γενικής έντασης σε μια συγκεκριμένη τιμή η οποία συνήθως είναι σχετικά ΧΑΜΗΛΗ ώστε να υπάρχει περιθώριο να ενισχυθούν και αδύναμα ηχητικά τραγούδια. Μία επιπλέον διαδικασία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν και ΔΕΝ συνίσταται είναι η συμπίεση (Compression). Μία ενναλακτική λύση που δίνει καλύτερα αποτελέσματα και στις μέρες μας κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς είναι το multi-band compression όπου κάθε περιοχή του ήχητικού φάσματος (συνήθως 4) δέχεται διαφορετική συμπίεση - επεξεργασία.

Σημείωση: Η συμπίεση (compression - multiband compression) είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο που μπορεί πραγματικά να εκτοξεύσει ή να θάψει τα δυναμικά (dynamics) ενός τραγουδιού. Όποιος έχει όρεξη να πειραματιστεί με compression θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός για να μην καταστρέψει αντί να βελτιώσει ένα κομμάτι.

Σημείωση 2: Με εκνευρίζει απίστευτα όταν βρίσκω ένα τέλειο (σε εικόνα) video clip και διαπιστώνω οτι ο ήχος του είναι heavy compressed με αποτέλεσμα να είναι ακατάλληλο για να παιχτεί live... Όταν κάνετε rip video clips ΜΗΝ ενεργοποιείτε την συμπίεση που παρέχουν τα περισσότερα προγράμματα ripping/converting γιατί αυτή η συμπίεση είναι σχεδιασμένη για ΤΑΙΝΙΕΣ, και όχι για μουσική!

sorry gia to off topic, alla den mporw na mh to sxoliasw

PhantomDeejay eisai theos, vriskw kathe sou post apsogo me apisteuta kalh diatyposh kai artia texnikh tekmiriosh xwris na platiazeis.

to forum einai poly tyxero pou grafeis edw .-

Κατατοπιστικες οι παρατηρησεις σας..το βασικο προβλημα μου ειμαι πως εχω καλομαθει σπιτι ακουγωντας με ηχεια μονιτορ και καρτα ηχου ενω στο μαγαζι που παιζω υπαρχουν μονο 4 ηχεια χωρις woofer με εναν μονο ενισχυτη,χρησιμοποιω μονο την audio 2 dj καρτα ηχου,η οποια αρχικα νομιζα πως θα βελτιωνε πιο πολυ τον ηχο..ακουω σε αλλα μαγαζια τα ιδια κομματια που παιζω και εγω αλλα καμια σχεση με αυτο το χαλι που εχω στο μαγαζι..ειναι το ελαχιστο που θα μπορουσα να βελτιωσω με το autogain που μου ειπατε,αλλα δυστυχως επειδη χρησιμοποιω την κονσολα Hercules dj control mp3 e2 εδινε μαζι την απλη μορφη του virtual dj ,η οποια δεν εχει options..Υπαρχει 4καναλος αναλογικος μεικτης στο μαγαζι..ξερει καποιος πως μπορω να συνδεσω το virtual dj με τον αναλογικο μεικτη κ καρτα ηχου audio 2 dj για να μου βγαλει τα δυο καναλια του αναλογικου μεικτη στα 2 deck του virtual dj?

PhantomDeejay wrote :
Και κάτι ακόμα:
Το normalizing του Nero (και γενικά κάθε normalizing) δεν σου εγγυάται την ίδια ένταση τραγουδιών. Σου εγγυάται μόνο οτι το δυνατότερο σε ένταση σημείο στο τραγούδι θα έχει ένταση 0 db.

Η σωστή διαδικασία για να ακούγονται όλα τα τραγούδια στην ίδια ένταση είναι αρκετά επίπονη και χρονοβόρα και εφαρμόζεται συνήθως μόνο απο ραδιοφωνικούς σταθμούς. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει την επεξεργασία του κομματιού με κάποιο πρόγραμμα όπως το Adobe Audition, όπου γίνεται η μέτρηση της μέσης τιμής έντασης (R.M.S. - Route Mean Square - Τετραγωνικός Μέσος Όρος) και στη συνέχεια η προσαρμογή της γενικής έντασης σε μια συγκεκριμένη τιμή η οποία συνήθως είναι σχετικά ΧΑΜΗΛΗ ώστε να υπάρχει περιθώριο να ενισχυθούν και αδύναμα ηχητικά τραγούδια. Μία επιπλέον διαδικασία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν και ΔΕΝ συνίσταται είναι η συμπίεση (Compression). Μία ενναλακτική λύση που δίνει καλύτερα αποτελέσματα και στις μέρες μας κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς είναι το multi-band compression όπου κάθε περιοχή του ήχητικού φάσματος (συνήθως 4) δέχεται διαφορετική συμπίεση - επεξεργασία.

Σημείωση: Η συμπίεση (compression - multiband compression) είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο που μπορεί πραγματικά να εκτοξεύσει ή να θάψει τα δυναμικά (dynamics) ενός τραγουδιού. Όποιος έχει όρεξη να πειραματιστεί με compression θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός για να μην καταστρέψει αντί να βελτιώσει ένα κομμάτι.

Σημείωση 2: Με εκνευρίζει απίστευτα όταν βρίσκω ένα τέλειο (σε εικόνα) video clip και διαπιστώνω οτι ο ήχος του είναι heavy compressed με αποτέλεσμα να είναι ακατάλληλο για να παιχτεί live... Όταν κάνετε rip video clips ΜΗΝ ενεργοποιείτε την συμπίεση που παρέχουν τα περισσότερα προγράμματα ripping/converting γιατί αυτή η συμπίεση είναι σχεδιασμένη για ΤΑΙΝΙΕΣ, και όχι για μουσική!

8a sumfwnisw me ton filo...phantom grafeis apisteyta!!
kai gia na pros8esw kai kati ousiastiko , to rms antistixei sto 0.707 tou peak ;)

PANOSV wrote :

kai gia na pros8esw kai kati ousiastiko , to rms antistixei sto 0.707 tou peak ;)

Θεωρητικά μόνο... ή για μηχανήματα όπως ενισχυτές, ηχεία, κτλπ. Σε μία κυματομορφή όμως δεν ισχύει. Για παράδειγμα αν ηχογραφήσεις ένα βινύλιο και σε κάποιο σημείο πάρεις ένα κλικ του βινυλίου κατά την ηχογράφηση το peak αυτό θα ξεγελάσει το normalization, αλλά όχι όμως και το RMS. Το πόσο μεγάλη θα είναι η διαφορά θα εξαρτηθεί αποκλειστικά απο την ένταση της κορυφής (peak).
Φυσικά αυτό ισχύει για όσους ηχογραφούν με μεγάλο headroom δηλαδή σε ΧΑΜΗΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΝΤΑΣΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ. Όσοι "τσιτώνουν" τις ηχογραφήσεις τους (μικρό headroom) δεν θα έχουν τόσο μεγαλα προβλήματα απο peaks αλλά μπορεί να καταλήξουν με αρκετές "καμμένες" κορυφές. (δηλαδή παραμόρφωση)
Το κακό είναι οτι πλέον υπάρχουν και CD παραγωγής μεγάλων εταιρειών που έχουν καμένες κορυφές παρά το υψηλό compression και αυτό (για όποιον ασχολείται με τον ήχο) είναι θλιβερό και δίχνει την "ποιότητα" παραγωγής τους...

Exo kai ego para polla na po gia ayto to thema, alla tha ...symfoniso-diafonontas (i tha diafoniso-symfonontas) me ton Phantom toulaxiston stin proti topothetisi tou, oti:
To multiband-compression/limiting kai opoiadipote tha tolmousa na po epeksergasia pou fernei monimi metaboli sto RMS level einai to teleytaio pragma pou prepei na kanei o telikos xristis / akroatis / dj opos theletai peite to...
Ektos tou oti einai kathara diadikasies mastering kai xreiazetai eidikous xorous akroasis kai poly akribopliromena aytia... (ta mastering houses/mastering engineers xreonoun pollaaa xrimata), h symerini mousiki biomixania ypoferei apo ena pragma pou epikratise na legetai "The loudness war" (psakse sto youtube) kai metafrazetai analoga sta ellinika.
Me apla logia enas hlithios antagonismos dekaetia me tin dekaetia - xrono me to xrono kataliksame simera se ena simeio pou DEN PAEI ALLO,
Einai toso dynata grameni simera i mousiki (epitynxanetai periorisontas tin dynamiki perioxi) gia ayto akougetai toso xalia ...an anarotieste px, giati ta vinylia i giati paliotera kommatia akougontai kalytera.
Den tha epektatho perissotero, tha ithela na kano ena afieromeno post gia ayto to thema me plirofories kai paradeigmata.
Apla opoiadipote epipleon syriknosi tis dynamikis perioxis apo mas i akoma kai sto radiofono/broadcast (pou ekei ginetai anagkastika gia allous logous) mono xeirotero mporei na kanei ti problima, kai ton ixo.

Gia ton filo mas pou rotise se ayto to post pou mallon den ton boithisame me tin theoria na po apla....
Apo to proto post... fanike na exei problima diaforetikis stathmis ton kommation (pou einai normal) i na tempeliazei na rythmisei ta gain ston mikti. To auto-gain sto virtual dj kata megalo pososto kanei mia xara aytin tin douleia, telos.

Sto deytero post mou fanike oti den einai ayto to problima alla exei mallon ena genikotero problima me ton ixo sto magazi, to opoio den exei kai sub. 4 hxeia se enan enisxiti epeisis... den douleyoun oloi oi enisxytes etsi, prepei na deis tin antistasi (empedisi) tis eksodou alla kai ton ixeion kai na prosarmoseis...

Kati allo simantiko : an ayto pou akous einai paramorfosi - skliro cliparisma, yparxei piriptosi na exeis anebasei se kapoia kommatia ta gain sto virtualdj to opoio dystoixos default exei epilogi "auto+remember" gia to auto-gain, diladi kathe fora ena kommati pou peirakses tha sto fortonei me to peiragmeno, ekei pou to afises -software- gain... (gia ayto panta gain apo to mikti), bgale to "remember"...

Apopsis δεν νομίζω οτι διαφωνούμε κάπου... Για την ακρίβεια θα χαρώ να φτιάξεις το post που αναφέρεις και να συμπληρώσω κι εγώ με τις γνώσεις μου όπου μπορώ. Εκτός απο Dj έχω ασχοληθεί με ηχοληψία αλλά και PA για αρκετά χρόνια. Αυτό που ισχέι σε κάθε δουλειά ισχύει κι εδώ. Τα εργαλεία της κάθε δουλειάς αν χρησιμοποιηθούν σωστά (και συνετά) κάνουν καλύτερη (και ευκολότερη;;;) την δουλειά μας, αλλά αν χρησιμοποιηθούν λάθος ή καταχραστικά την χειροτερεύουν/θάβουν.
Είχα κάνει ένα post παλιότερα σ' αυτό το forum σχετικά με μηχανήματα (ενισχυτές, ηχεία, ωμικές αντιστάσεις watt, db, eq, compressors) κτλπ. Μάλλον θα πρέπει να το βρω να το ξεθάψω για να διαβάσει ο φίλος μας σχετικά με το κατα πόσο φταίει (ή οχι) οτι 4 ηχεία παίζουν με ένα ενισχυτή. 4 ηχεία σε ένα ενισχυτή είναι αρκετά συνηθησμένη πρακτική στον χώρο του επαγγελματικού ήχου εφ' όσων βέβαια αυτός που έκανε την εγκατάσταση/τοποθέτηση ήταν επαγγελματίας.

Den diafonoume katholou, aplos ithela na sympliroso oste na min dothei i entyposi pos mporei o kathenas na epembei stin rms kai na beltiosei ena arxeio.
kai ayto giati blepo pollous na prospathoun na peiraksoun tis entaseis se arxeia.
Kai mono pou anoigeis ena arxeio, kaneis apply dsp (px volume) kai to ksanasozeis malista xoris dithering kai akoma xeirotera, ksanakaneis encode se lossy formats opos mp3, exeis sigoura kanei xeirotero to arxeio. Kai na min milisoume gia compression kai dynamikes perioxes opos prin.

PANOSV wrote :

Ayto tora apo pou prokeiptei re Pano ?... diladi an exeis ena arxeio px. 10 lepta silence entelos mute/keno.. kai ksafnika exeis ena mono peak pou xtypaei 0db, px ena krousto.... apo pou kai os pou i rms tou arxeiou ta einai 0.707...
Mallon millas gia mia sygkekrimeni xroniki stigmi, eno emas mas endiaferei to synoliko akoiusma... katanoito.

apopsis wrote :

Ayto tora apo pou prokeiptei re Pano ?... diladi an exeis ena arxeio px. 10 lepta silence entelos mute/keno.. kai ksafnika exeis ena mono peak pou xtypaei 0db, px ena krousto.... apo pou kai os pou i rms tou arxeiou ta einai 0.707...
Mallon millas gia mia sygkekrimeni xroniki stigmi, eno emas mas endiaferei to synoliko akoiusma... katanoito.

prokuptei an peraseis to sima ston palmografo kai analiseis ton hmitonio ;)
analogika mesa!!! fuck digital!!

a nai xehasa na pws pws milaw gia tin stigmi panta..oxi to sinolo.
oso gia to compressing pou anoigete kouventa pragmatika einai terastio kefaleio pou paizei ton megalitero rolo...pleon.

γεια σας παιδια λοιπον... εχω το virtual dj 8 και εχω κανει ενα ρεμιξ 7:30 λεπτων το οποιο θελω να το αλλαξω το τροπο π παιζεται ωστε να το κανω ενα remake ωστε να φτιαξω βιντεακι για το youtube ... το προβλημα μου ειναι πως δεν ξερω πως να το κανω.. :/ καποιος help!!

(Les anciens sujets et forums sont automatiquement fermés)