Se Connecter:     

Forum: Greek Forum

Sujet: σημασια για αγορα απο ελληνικα καταστηματα???

Ce topic est ancien et peut contenir des informations obselètes ou incorrectes.

καλημερα εχω μια αποροια και ενα ερωτηματικο...

θελω να μου πειτε καποιους λογους γιατι να αγοραζω πραγματα (κονσολες-ακουστικα κλπ) απο Ελλαδα και οχι απο Γερμανια που τα βρισκω 10-80+ ευρω φθηνοτερα.

παραδειγματος χαρη σε γνωστα καταστηματα της χωρας μας πουλουσαν την e2 100 ευρω ενω εγω την αγορασα απο γνωστο καταστημα απο Γερμανια 30 ευρω φθηνοτερα περιμενοντασ απλα 5 μερες?
και κατι αλλο που βρισκω τις κονσολες (συγκεκριμενα την e2 και την λιγο καλυτερη της )τισ εβρισκα σε αγγελιες 10 ευρω φθηνοτερα απο οτι στο καταστημα της Γερμανιας..

Μπορει να λετε οτι αμα το αγοραζα απο εδω θα ενισχουσα (το σκοτωσα) την οικονομια τησ χωρασ αλλα δεν ειναι για 4-5 ευρω να πω χαλαλι...οταν βρισκεις διαφορες τοσο μεγαλων ποσων που μπορεισ με αυτα που γλιτωνεισ να ενισχυσεις τον εξοπλισμο σου παραπανω γιατι να το παρεις απο τους <<κλεφτες>> γιατι ετσι τους θεωρω(υπαρχει και το κοστοσ μεταφορας αλλα οχι τοσο πανω ρε φιλε?
Θελω να μου πειτε την αποψη σας πανω στο θεμα...

ευχαριστω προκαταβολικα

Posté Thu 16 Jun 11 @ 4:34 am
Κοιτα αν μια κονσολα την βρεις 100ευρω απο δω και 30 απο την Γερμανια,τοτε οκ παρε απο Γερμανια.Αλλα αν θες να παρεις CDJ2000 και το βρεις 1600 απο εδω και 1530 απο Γερμανια,τοτε Ο Φ Ε Ι Λ Ε Ι Σ , να το παρεις απο τον Ελληνα.Δεν ειναι θεμα η διαφορα μονο,οτι γλιτωνεις δηλαδη 100 ευρω,αλλα ο λογος: (κοστος αγορας απο αλλη χωρα / κοστος αγορας απο Ελλαδα).Αν λογος>1 τοτε σημαινει οτι σε συμφερει να παρεις απο δω καθως θα πληρωσεις και πιο λιγα και ενισχυεις τα ελληνικα καταστηματα και γενικοτερα την οικονομια.Αν λογος=1 τοτε οι δυο τιμες ειναι ιδιες οποτε παλι αγοραζεις απο Ελλαδα.Αν λογος<1 (εννοωντας ΛΙΓΟ μικροτερος) τοτε παρε απο Ελλαδα κα8ως αυτο που πληρωνεις ειναι ενα μικρο ποσο και ενισχυεις την Ελλαδα.Αν λογος<<1 (εννοωντας ΠΟΛΥ μικροτερος) τοτε παρε απο Γερμανια καθως οι ελληνικη αγορα ειναι ασυμφορη για την τσεπη σου σε αυτη τη περιπτωση.!
Σε καθε περιπτωση ομως,πρεπει να αγοραζουμε απο Ελλαδα οχι μονο για να στηριζουμε την αγορα,αλλα να δινουμε το εδαφος στα μαγαζια να κανουν επενδυσεις,να μειωσουν στο μελλον τις τιμες,να εχουν εκθεσιακα προιοντα κ.λ.π..!

gia ton idio logo pou enas katanalotis tha paei sta katastimata germanos, kotsovolos kai de tha paei sto eshop pou to exei ftinotera!

to eshop mporei na einai 50 metra apo to germano alla polloi tha pane sto germano gia tous eksis logous.

1) to proion einai diathesimo na to dei kapoios zontana kai na rotisei plirofories gi'auto.
2) se periptosi provlimatos, yparxei kapoios ekei gia na ton brisei kai na to eksyperetisei amesa
3) mporei na to agorasei epitopou!

polloi anthropoi den exoun katalabei giati yparxei to eshop kai syxenonte na agorasoun apo kei
gia tous logoous pou anafero,.
mi ksexnas oti o ellinas einai tis teleutais stigmis kai oi perissoteroi katanalotes thelou na agorasoun
ekeini tin ora xoris na perimenoun!
autos einai o kyrios logos pou synexizoun kai leitourgoun kotsovolos, germanos kai ta ypoloipa...

sti periptosi sou, skepsou oti an exei kapoio problima, tha sou bgei i pisti mexri na breis akri.
eno an to agoraseis apo ellada, tha pareis tilefono, tha briseis kai tha brethei akri....

Κοιταχτε εχετε και οι 2 δικιο σε περιπτωση που χαλασει η στο οτι το παιρνεις επιτοπου...δεν λεω ειναι πολυ πιο ωραιο να το κουβαλας απο το μαγαζι εσυ παρα να στο φερνουν τα ελτα...αλλα ομως ακομα προσωπικα ειμαι μικρος (16 χρονων ) το πορτοφολι μου ειναι παρα πολυ περιορισμενο (μονο απο χαρτζιλικι καμια γιορτη αντε και σπανια καμια δουλεια..)οποτε για μενα αν ειναι να παρω 10 προιοντα που στην ελλαδα ειναι 10 ευρω πιο ακριβα απο ε3ω παει γυρω στα 80-100 ευρω διαφορα....για μενα αυτα ειναι παρα πολλα... εχω παραγκειλει 2 φορες απο εξω και ως τωρα δεΝ εχω βρει κανενα προβλημα...(για παντοτε ομως υπαρχει η 1 φορα)...

Δεν καταλαβες φιλε αυτο που σου ειπα.Το να δωσεις 100ευρω και να παρεις μια κονσολα απο αλλου και το να δωσεις 200ευρω και να παρεις την κονσολα απο δω,εχουν τεραστια διαφορα και συμφωνω οτι δεν τον αντεχεις.Αν θες ομως να παρεις κατι που εξω κοστιζει 2000ευρω και εδω 2100,η διαφορα ειναι παρα πολυ μικρη γιατι απο τη στιγμη που δινεις 2000ευρω,το οτι θα δωσεις αλλα 100 θεωρειτε μικρο και μαλιστα αμελητεο ποσο.Οποτε ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.

Να στο πω διαφορετικα.Πας απο ενα περιπτερο για να παρεις τσιχλες.Πληρωνεις 50λεπτα ας πουμε για ενα πακετακι.Την αλλη μερα πας απο ενα αλλο που ο περιπτερας ειναι φιλος σου και δινεις για τις ιδιες τσιχλες 5ευρω και 50λεπτα.Η διαφορα ειναι μολις 5ευρω,ομως ο ενας εχει τις τσιχλες στην 5πλασια τιμη απο τον αλλο.!Ειναι τελειως διαφορετικο λοιπον να δινεις 50λεπτα απο το να δινεις 5ευρω και 50λεπτα...

Ελπιζω τωρα να καταλαβες τι εννοω.Γι αυτο το λογο σου ειπα να χρησιμοποεις κλασματα για τις συγκρισεις σου.!

μμ οκ καταλαβα

και μερικές φορές το βρίσκεις φθηνότερα στην Ελλάδα και κάνεις και παζάρια
Π.Χ active subwoofer DB στην Γερμανία 888 ευρώ στην Ελλάδα 850.
Τον παίρνω τηλ. και του λέω 800 ευρώ γίνεται.Πως δεν γίνεται μου απαντάει.
Το πήρα από Ελλάδα και το ευχαριστήθηκα!!!!!

Γι αυτο ειπα να το πηγαινει με το λογο.Ετσι βλεπει αν τον συμφερει και ποσο παραπανω η παρακατω πληρωνει.Καλη αυτη η πατεντα σου.Γενικα στην Ελλαδα ανεκαθεν αλλα και ειδικα τωρα με αυτην την κατασταση τα παζαρια παιζουν αναμεσα σε καταναλωτη και εμπορα.!Αρκει να χεις προπονηθει σωστα ;)

nomizv moy alla 3ate γνωμη...απλα παζαρια μονο στα μικραμαγαζια και οχι σε αλισυδες ετσι?

an pas px sto plaisio pou exei kati 50 euro kai tous peis oti to eshop to exei 45 euro (kai to exei) tha sto dosoun 45!

to exo dokimasei

αν το χει γερμανια?

ankos wrote :
και μερικές φορές το βρίσκεις φθηνότερα στην Ελλάδα και κάνεις και παζάρια
Π.Χ active subwoofer DB στην Γερμανία 888 ευρώ στην Ελλάδα 850.
Τον παίρνω τηλ. και του λέω 800 ευρώ γίνεται.Πως δεν γίνεται μου απαντάει.
Το πήρα από Ελλάδα και το ευχαριστήθηκα!!!!!

Se proionta pou den exoun stock ta katastimata h se proionta pou einai kainourgia kai den exoun paralabei akoma, h se proionta pou einai akriba kai den stokaroun etsi kai allios kai einai diathesima mono katopin paraggelias, prokeimenou na mpei mia timi sto tampelaki bazoun tin endeiktiki timi antiprosopeias giati mono aytin tin timi exoun.
Etsi ka kata periptosi kai an tous pairnei mporei na petyxeis kalyteri timi otan to proin einai diathsimo, h otan pareis tilefono an einai gia kati pou einai mono 'katopin paraggelias'.

paidia geia sas .. thelw na agorasw to virtual dj pws kai apo pou mporw na to agorasw..??

(Les anciens sujets et forums sont automatiquement fermés)