Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα την ταπεινή σας γνώμη για το ακόλουθο πρόβλημα.
Την Παρασκευή έχω το πρώτο μου επίσημο gig... Σκέφτομαι σοβαρότατα την αγορά του virtual dj pro. Για να σας κατατοπίσω το πόσο σοβαρά όμως θα σας πω πως έχω είδη βάλει τα λεφτά στην PayPal κάρτα μου. Το θέμα μου δεν είναι αν θα την αγοράσω αλλά αν θα το κάνω τώρα ή λίγο αργότερα καθώς χρειάζομαι οπωσδήποτε καινούργια ακουστικά και επίσης μιας και το Beatmatcing είναι ένα από τα απαραίτητα το οποίο δεν κατέχω σκεφτόμουν να συνεχίζω να μαζεύω λεφτά να πάρω 2 cdj200 και μετά να πάρω και το Virtual Dj ώστε να έχω την δυνατότητα του timecode.
Προσοχή η αγορά του virtualDJ δεν είναι κάτι μακρινό όπου ΘΑ γίνει κάποτε. Είμαι αποφασισμένος να την αγοράσω σε φάση όπου το 90% (κυριολεκτικά) των χρημάτων από την δουλεία μου (σερβιτόρος) πάει κατευθείαν για αγορά εξοπλισμού.
Εσείς τι μου προτείνεται να κάνω.
Ps: Μία ερώτηση για τους κατόχους των cdj400. Έχουν ενσωματωμένη κάρτα ήχου ώστε να μην χρειάζεται εξωτερική για την σύνδεση των timecode; Δηλαδή με μία gigaportHD και τα cdj400 είμαι καλυμμένος από την μεριά της επικοινωνίας του timecode με τον υπολογιστή και τον μεικτή
Την Παρασκευή έχω το πρώτο μου επίσημο gig... Σκέφτομαι σοβαρότατα την αγορά του virtual dj pro. Για να σας κατατοπίσω το πόσο σοβαρά όμως θα σας πω πως έχω είδη βάλει τα λεφτά στην PayPal κάρτα μου. Το θέμα μου δεν είναι αν θα την αγοράσω αλλά αν θα το κάνω τώρα ή λίγο αργότερα καθώς χρειάζομαι οπωσδήποτε καινούργια ακουστικά και επίσης μιας και το Beatmatcing είναι ένα από τα απαραίτητα το οποίο δεν κατέχω σκεφτόμουν να συνεχίζω να μαζεύω λεφτά να πάρω 2 cdj200 και μετά να πάρω και το Virtual Dj ώστε να έχω την δυνατότητα του timecode.
Προσοχή η αγορά του virtualDJ δεν είναι κάτι μακρινό όπου ΘΑ γίνει κάποτε. Είμαι αποφασισμένος να την αγοράσω σε φάση όπου το 90% (κυριολεκτικά) των χρημάτων από την δουλεία μου (σερβιτόρος) πάει κατευθείαν για αγορά εξοπλισμού.
Εσείς τι μου προτείνεται να κάνω.
Ps: Μία ερώτηση για τους κατόχους των cdj400. Έχουν ενσωματωμένη κάρτα ήχου ώστε να μην χρειάζεται εξωτερική για την σύνδεση των timecode; Δηλαδή με μία gigaportHD και τα cdj400 είμαι καλυμμένος από την μεριά της επικοινωνίας του timecode με τον υπολογιστή και τον μεικτή
Posté Fri 09 Mar 12 @ 10:29 am
Achileas7 wrote :
...
...
αν σκέφτεσαι να πάρεις τα 400 δεν χρειάζεσαι ούτε κάρτα (έχουν ενσωματωμένη) άλλα είναι και midi όποτε δεν χρειάζεσαι ούτε timecode.
οπότε αυτά που χρειάζεσαι εκτός από τα 400 ενα mixer και βέβαια το vdj pro.
Υ.Γ.
ξαναδιαβάζοντας το post σου με παραξένεψε ο ειρμός των σκέψεων σου
από την αγορά του vdj σε αγορά cdj 200 και μετά απορία για τα 400!!!
Posté Fri 09 Mar 12 @ 11:08 am
Ean prokeitai na agoraseis CD players gia na matheis beatmatching, protimotero einai na pareis ta CDJ400, ta opoia exoun enswmatwmeni karta ixou, einai midi players kai epomenws den tha xreiasteis tipota allo ektos tis Pro Full.
Episis tha prepei na ksereis oti beatmatching mporeis na matheis kai me to Virtualdj, kai ta CDK400 se midi mode, an allakseis to skin kai valeis kapoio pou den exei kymatomorfes, kai fysika DEN xrisimopoieis to SYNC.
Me alla logia ksexna ta 200aria kai dwse kati parapanw na pareis ta 400aria, ta opoia euxomai na ta vries afou den paragontai pia.
Ennalaktika mporeis na deis kai tin Numark Mixdeck, pou ta syndyazei ola. To kalo me tin Mixdeck einai episis oti erxetai me VirtualDJ LE version, pragma to opoio tha sou dwsei kai megali ekptwsi stin agora tou Pro Full version.
Episis tha prepei na ksereis oti beatmatching mporeis na matheis kai me to Virtualdj, kai ta CDK400 se midi mode, an allakseis to skin kai valeis kapoio pou den exei kymatomorfes, kai fysika DEN xrisimopoieis to SYNC.
Me alla logia ksexna ta 200aria kai dwse kati parapanw na pareis ta 400aria, ta opoia euxomai na ta vries afou den paragontai pia.
Ennalaktika mporeis na deis kai tin Numark Mixdeck, pou ta syndyazei ola. To kalo me tin Mixdeck einai episis oti erxetai me VirtualDJ LE version, pragma to opoio tha sou dwsei kai megali ekptwsi stin agora tou Pro Full version.
Posté Fri 09 Mar 12 @ 11:44 am
Αχιλεα...
ΞΕΧΝΑ, τα 200αρια, ξεχνα και τα timecodes. Aυτα ειναι πραγματα απο το παρελθον.
Ξεχνα και τα cd players γενικα. Ειναι επεισης παρελθον, απλα μερικοι δεν θέλουν να το παραδεχτουν ακομα, και οι μεγάλες εταιρίες (Pioneer) δεν τα παρατάνε ευκολα γιατι εκαναν όναμα με αυτά και φοβούνται την νέα εποχη και το ξαναμιρασμα της τραπουλας.
Μην ξεχνας τον μικτη, αξιζει να εχεις audio μικτη, midi δεν ειναι το ιδιο...
Αν το αγχος σου είναι να μαθεις 'beatmatching', πάρε ενα μεγαλο στανταρτ πληκτρολογιο των 10 ευρο και θα σου δωσω ενα 'καθαρο' keyboard mapper που βασιζεται στο πολυ καλο μαπαρισμα που ειχε το pcdj red (για οσους ξερουν) me pitch bend klp.
Μπορεις να το κανεις αυτο τωρα χωρις κοστος ακομα και με την home free.
Δεν θελεισ τιποτα αλλο για να μαθεις. !! trust me...
Μετα σκεψου και δες καινουργιους κοντρολλερς... (υπαρχουν ενναλακτικοι και φτηνοτεροι απο τα cdj 350, 450 οπου πληρωνεις και μαρκα, και την εμμονη της Pioneer στα cd players... Ειμαι σιγουρος πως ολες οι εταιριες θα βγαλουν table top controllers χωρις cd players στο μελλον και σε καλυτερες τιμες... περιμενω να δω.
Και φυσικα η αγορα του virtualdj ειναι κατι για το οποιο δεν θα μετανιωσεις..
ΞΕΧΝΑ, τα 200αρια, ξεχνα και τα timecodes. Aυτα ειναι πραγματα απο το παρελθον.
Ξεχνα και τα cd players γενικα. Ειναι επεισης παρελθον, απλα μερικοι δεν θέλουν να το παραδεχτουν ακομα, και οι μεγάλες εταιρίες (Pioneer) δεν τα παρατάνε ευκολα γιατι εκαναν όναμα με αυτά και φοβούνται την νέα εποχη και το ξαναμιρασμα της τραπουλας.
Μην ξεχνας τον μικτη, αξιζει να εχεις audio μικτη, midi δεν ειναι το ιδιο...
Αν το αγχος σου είναι να μαθεις 'beatmatching', πάρε ενα μεγαλο στανταρτ πληκτρολογιο των 10 ευρο και θα σου δωσω ενα 'καθαρο' keyboard mapper που βασιζεται στο πολυ καλο μαπαρισμα που ειχε το pcdj red (για οσους ξερουν) me pitch bend klp.
Μπορεις να το κανεις αυτο τωρα χωρις κοστος ακομα και με την home free.
Δεν θελεισ τιποτα αλλο για να μαθεις. !! trust me...
Μετα σκεψου και δες καινουργιους κοντρολλερς... (υπαρχουν ενναλακτικοι και φτηνοτεροι απο τα cdj 350, 450 οπου πληρωνεις και μαρκα, και την εμμονη της Pioneer στα cd players... Ειμαι σιγουρος πως ολες οι εταιριες θα βγαλουν table top controllers χωρις cd players στο μελλον και σε καλυτερες τιμες... περιμενω να δω.
Και φυσικα η αγορα του virtualdj ειναι κατι για το οποιο δεν θα μετανιωσεις..
Posté Fri 09 Mar 12 @ 3:18 pm
λιγο offtopic, εχει διαφορα στο feeling το να χειριζεσαι το vdj με cdplayers (cdj400, 2000, και αλλες μαρκες) με το να το χειριζεσαι με ενα controler...
αλλα κουμπια, αλλα jogs, αλλο μεγεθος, αλλη αναλυση.....
αλλα κουμπια, αλλα jogs, αλλο μεγεθος, αλλη αναλυση.....
Posté Fri 09 Mar 12 @ 3:39 pm
*Γκουχ*Γκουχ* Denon Dn - Sc 2000 *Γκουχ*
Posté Fri 09 Mar 12 @ 6:32 pm
XarhKos wrote :
*Γκουχ*Γκουχ* Denon Dn - Sc 2000 *Γκουχ*
εννοω controler τυπου hercules rmx, denon 6000 ktl....
οσο για το denon sc 2000, αν η pioneer βγαλει κατι αντιστοιχο, θα ειμαι ο πρωτος που θα παραγγειλει φτανει να εχει τα ιδια κουμπια με τα cdplayers της!
το ultimate για μενα ειναι τα cdj400 σε σχημα denon sc2000 + display!
pioneer μ'ακους???????
Posté Fri 09 Mar 12 @ 6:50 pm
Παιδιά κακά τα ψέματα γνωρίζω ότι τα CD player ανήκουν στο παρελθόν, το κακό είναι πως δεν έχει πάντα την δυνατότητα να παίξεις με υπολογιστή ούτε τον χρόνο για να συνδέσεις τα timecode ούτε για να κάνεις ένα έλεγχο στο midi. Όσο τα CD player υπάρχουν εγκαταστημένα στα μαγαζιά τότε πάντα θα είναι ποιό βολικά αν δεν είσαι resident. Τώρα η γνώμη μου είναι πώς η pioneer με το link στα καινούργια CD player της, έβγαλε από την μέση των ανταγωνισμό των dj software καθώς μόνο με ένα CD μπορείς να καλύψεις ένα 4ωρο και χωρίς να έχεις συνδεσμολογία για timecode ή οποιοδήποτε άλλο controller, απλά με το setup των cdj2000 του μαγαζιού και το cd σου. Στην Ελλάδα δεν έχω δει κάτι τέτοιο αλλά αυτό είναι αλουνού παπά ευαγγέλιο. Τέσπα mixer αναλογικό έχω (DDM4000) και κάρτα ήχου 4κάναλι έχω (ESI GIGAPORT HD), τα αγόρασα πριν 3 μήνες περίπου. Η γνώμη σας δηλαδή είναι να πάω για το virtual DJ και μετά το set up θα εξελιχθεί ανάλογα με τις απαιτήσεις...
Τα Sc-2000 τα σκεφτόμουν σαν λύση αλλά με το vdj δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις 2 από αυτά ταυτόχρονα και για αυτό σταμάτησα να το σκέφτομαι.
Τα Sc-2000 τα σκεφτόμουν σαν λύση αλλά με το vdj δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις 2 από αυτά ταυτόχρονα και για αυτό σταμάτησα να το σκέφτομαι.
Posté Fri 09 Mar 12 @ 8:47 pm
Γιατι δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις 2 ταυτοχρονα; στο ιταλικο (νομιζω) φορουμ ειναι καποιος που χρησιμοποιει 2 μαζι.
Τα εχω δει απο κοντα αυτα τα units, ειναι μικρα σε μεγεθος αλλα δε δημιουργουν προβλημα οταν παιζεις. Τα λαστιχενια κουμπια, αν και δεν το περιμενα, ειναι πολυ καλα στην αφη, για εμενα ειναι πιο καλο σε αισθηση να πατας τετοια κουμπια. Το pitch slider επισης αρκετα καλο, ισως λιγο υπερευαισθητο. Σε γενικες γραμμες μου αρεσε πολυ.
Τα εχω δει απο κοντα αυτα τα units, ειναι μικρα σε μεγεθος αλλα δε δημιουργουν προβλημα οταν παιζεις. Τα λαστιχενια κουμπια, αν και δεν το περιμενα, ειναι πολυ καλα στην αφη, για εμενα ειναι πιο καλο σε αισθηση να πατας τετοια κουμπια. Το pitch slider επισης αρκετα καλο, ισως λιγο υπερευαισθητο. Σε γενικες γραμμες μου αρεσε πολυ.
Posté Sat 10 Mar 12 @ 3:23 am
Achileas7 wrote :
Παιδιά κακά τα ψέματα γνωρίζω ότι τα CD player ανήκουν στο παρελθόν, το κακό είναι πως δεν έχει πάντα την δυνατότητα να παίξεις με υπολογιστή ούτε τον χρόνο για να συνδέσεις τα timecode ούτε για να κάνεις ένα έλεγχο στο midi. Όσο τα CD player υπάρχουν εγκαταστημένα στα μαγαζιά τότε πάντα θα είναι ποιό βολικά αν δεν είσαι resident. Τώρα η γνώμη μου είναι πώς η pioneer με το link στα καινούργια CD player της, έβγαλε από την μέση των ανταγωνισμό των dj software καθώς μόνο με ένα CD μπορείς να καλύψεις ένα 4ωρο και χωρίς να έχεις συνδεσμολογία για timecode ή οποιοδήποτε άλλο controller, απλά με το setup των cdj2000 του μαγαζιού και το cd σου. Στην Ελλάδα δεν έχω δει κάτι τέτοιο αλλά αυτό είναι αλουνού παπά ευαγγέλιο. Τέσπα mixer αναλογικό έχω (DDM4000) και κάρτα ήχου 4κάναλι έχω (ESI GIGAPORT HD), τα αγόρασα πριν 3 μήνες περίπου. Η γνώμη σας δηλαδή είναι να πάω για το virtual DJ και μετά το set up θα εξελιχθεί ανάλογα με τις απαιτήσεις...
Γράφω απο το κινητό μου και δεν έχω πολύ χρόνο να το αναλύσω, αλλά διαφωνώ μαζί σου σε όλα τα σημεία... Καταρχήν ένα cd με 4 ώρες πρόγραμμα μπορεί να είναι καλό για τον Guetta και τον Tiesto που σχεδιάζουν απο πριν τα sets τους, αλλά για τον μέσο dj δεν είναι κάτι πρακτικό. Περισσότερο είναι gimmick παρά κάτι άλλο...
Επίσης θα σου πω οτι παίζω με υπολογιστή και hardware μίκτη απο το 1998...
Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ποτέ μέρος που να μην μπορώ να στήσω και να παίξω σε χρόνο μεγαλύτερο απο 15 λεπτά... και αυτό χωρίς laptop. Τώρα στη χειρότερη θέλω 10 λεπτά ενώ συνήθως μπορώ να στήσω και να παίξω σε λιγότερο απο 5 λεπτά.
Σκέψου έξυπνα και πρακτικά... Μην σκέφτεσαι σαν να είσαι ο Tiesto (αν δεν είσαι) ούτε σαν να παίζεις στο Ministry of sound (αν δεν παίζεις)
Σίγουρα μια Lamborghini είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο που όλοι ονειρευόμαστε να αποκτίσουμε, αλλά αν ζεις στο Πήλιο π.χ δεν θα είναι καθόλου έξυπνη ή πρακτική αγορά!
Θα επανέλθω στο θέμα όταν θα είμαι μπροστά σε υπολογιστή...
Posté Sat 10 Mar 12 @ 9:54 am
Achileas7 wrote :
Όπως υποσχέθηκα... Επανέρχομαι στο θέμα αναλυτικά.
1) Τα timecodes δημιουργήθηκαν για άλλες ανάγκες και όχι για να "βοηθήσουν" στον έλεγχο του software μέσα απο κλασσικά cd-players. Χρησιμοποιήθηκαν και γι αυτό το λόγο στο παρελθόν, αλλά πλέον (και ειδικά μετά την "γενναία" απόφαση της Pioneer να κάνει όλα τα μοντέλα της και controllers) το time-code πέθανε. Ζει πλέον μόνο για όσους dj θέλουν να κάνουν σοβαρό scratching με time-code βινύλια.
2) Έλεγχος στο MIDI ? Τι είναι αυτό; Συνδέεις την κονσόλα με κάποιο MIDI authoring software και ελέγχεις ένα-ένα τα πλήκτρα αν στέλνουν σωστά τις νότες; (Κάνω χιούμορ)
3) Για τον υπολογιστή αν και τα έγραψα και πιο πάνω, θα το ξαναπώ. Μόνο σε ένα booth δεν μπορούσα να βάλω "σωστά" κονσόλα και laptop και σ' αυτό το μαγαζί δούλευα για 3 μήνες. Την δεύτερη μέρα που δούλευα εκεί πήγα και αγόρασα ένα αναλόγιο για το laptop που μου έλυσε το πρόβλημα! Απο τότε το αναλόγιο είναι μαζί με κάποια άλλα πράγματα μόνιμα στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου μου... (Για την ιστορία μετά απο 2 εβδομάδες βιδώσαμε μία εξωτερική οθόνη στο booth και το πρόβλημα λύθηκε με πιο "ιδανικό" τρόπο)
4) Αν έχεις όρεξη για "ψάξιμο" τότε όχι μόνο μπορείς να χρησιμοποιήσεις 2 SC-2000 για να ελέγχεις τα 2 decks, αλλά μπορείς να τα κάνεις να ελέγχουν και τα 4 decks με εναλλαγή 1-3 και 2-4 (αντί για 1-2 και 3-4 που είναι προγραμματισμένα)
5) Η Pioneer με το "LINK" δεν έλυσε κανένα σοβαρό πρόβλημα. Ακόμα θα πρέπει να γράφεις CD (είτε audio είτε mp3) ή να ενημερώνεις φλασάκια. Σαφώς έχεις το πλεονέκτημα οτι δεν σε νοιάζει αν δύο τραγούδια που θέλεις να μιξάρεις βρίσκονται στο ίδιο CD καθώς με το link μπορείς να το φορτώσεις και στο άλλο deck, αλλά απο μόνο του αυτό δεν δίνει λύσεις. Επίσης αν και έχω δει CDJ-2000 σε μαγαζιά, δεν έχω δει να χρησιμοποιείται το Link. Τα έχω δει μόνο σαν stand-alone συσκευές. Οπότε πάλι δεν σου λύνει το πρόβλημα καθώς αν είσαι guest το τελευταίο πράγμα που θα θες να κάνεις θα είναι να συνδέσεις και να σετάρεις το link. Το ίδιο μειονέκτημα βλέπω και στο καινούργιο μοντέλο της DENON. Καλή η ιδέα (αν και όχι καινοτόμα) αλλά δεν νομίζω οτι θα βρεθούν πολλά booth που θα συνδέσουν τα decks με ένα router (το οποίο θα πρέπει να έχει και Wi-Fi αν θες να χρησιμοποιήσεις το iPad)
6) Αν θες την προσωπική μου συμβουλή σαν ένα "μάχιμο" dj που δουλεύει σε διαφορετικά μαγαζιά και σε διαφορετικά events τότε:
Ο συνδυασμός Laptop & VDJ μαζί με ένα καλό controller είναι το πιο πρακτικό και ευέλικτο σχήμα. Σήμερα το βράδυ θα πάω να παίξω σε ένα μαγαζί που έχει 2 Pioneer CDJ-400. Θα πάρω μαζί μου μόνο το laptop και 2 καλώδια USB. Την Πέμπτη θα είμαι guest για 2 ώρες σε ένα μαγαζί που έχει ένα XONE 4D. Πάλι θα πάρω μόνο το laptop. Την Παρασκευή παίζω σε ένα μαγαζί που έχει 2 CDJ-100. Θα πάρω μαζί μου το Laptop και την MC6000. To ίδιο και το Σάββατο. Την Κυριακή θα είμαι σε ένα μπαράκι που τους "έβαλα" και αγοράσανε την VMS4. Θα πάρω πάλι μόνο το Laptop (αν έχω κέφια) ή μόνο τον σκληρό μου δίσκο (αν βαριέμαι να στήσω το laptop) καθώς έχουν PC με την LE της VMS4...
Μέσα σε μία εβδομάδα θα παίξω σε 4 διαφορετικά μαγαζιά (5 εμφανίσεις) με διαφορετική θεματολογία (σήμερα έντεχνα ελληνικά, την Πέμπτη Karaoke/Video Clip Show, την Παρασκευή και το Σάββατο Mainstream, και την Κυριακή ροκάκια) και πρακτικά δεν υπάρχει λόγος να "προετοιμαστώ" για τίποτα... Θα παίζω απο τον σκληρό μου δίσκο, με ένα "γνώριμο περιβάλλον" (αυτό του VDJ). Το μόνο που πρέπει να κάνω απο πριν είναι να ρίξω μια ματιά στον mapper του Xone 4D καθώς δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο controller. Κατά τα άλλα είμαι ήδη έτοιμος!
Posté Mon 12 Mar 12 @ 3:08 am
Phantom περίμενα μέχρι να μου γράψεις. Αρχικά να ξεκινήσω με το εξής
Ίσως λόγω του ότι δεν ξέρω, επιμένω τόσο για το beat matching λόγο του ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να μιξάρεις άλλα μουσικά είδη εκτός της house (και γενικότερα της ηλεκτρονικής μουσικής) αν δεν ξέρεις beat matching και δεν μπορείς να το κάνεις χειροκίνητα.
Προσωπικά στο θέμα djing με ενδιαφέρει η μίξη. Ούτε η παραγωγή (βλέπε tiesto, guetta) και ούτε η μουσική επιλογή*.
Για τα sc2000 γνωρίζω το ότι μπορώ να έχω 2 ταυτόχρονα αλλά στην θέση που είμαι δεν μπορώ να διαθέσω 400 euro και να ξέρω πως ίσως και να μην καταφέρω να το κάνω να δουλέψει όπως το θέλω. (Υποθέτω πως πρέπει να κάνεις definition file για κάθε controller)
Όταν εννοώ να ελέγξεις το midi δικό μου λάθος δεν το έγραψα σωστά. Θα σου δώσω ένα πραγματικό παράδειγμα για να καταλάβεις τι εννοώ. Στο πληκτρολόγιό μου έχω κάνει το εξής map. Σχεδόν όλα τα πλήκτρα κάνουν από κάτι. Όταν κρατάω πατημένο τα 'a' όλα τα υπόλοιπα πλήκτρα λειτουργούν για το deck 1, όταν κρατάω πατημένο το 'b' όλα τα υπόλοιπα εκτελούν εντολές για το deck 2.. και το ίδιο για τα άλλα 2 deck με τα πλήκτρα 'd' και 'f'. Αν δεν πατάω κάποια από τα παραπάνω κουμπιά οι εντολές εκτελούνται για το selected deck, χωρίς αυτό να αλλάζει κάθε φορά που πατάω τα 'a' 's' 'd' 'f'. Το σύστημα όμως σε κάποια σημεία κολλάει με αποτέλεσμα να μην με υπακούει και να πρέπει να μηδενίζω όλες τις μεταβλητές που έχω ορίσει (έχω mapάρι κουμπί και γι αυτό). Αν κολλήσει και δεν το πάρω χαμπάρι (έχω feedback στη οθόνη στο skin μου) τότε θα σταματήσει άλλο deck από αυτό που θέλω. Δηλαδή το midi δεν κάνει για μένα για περίπλοκο mapping (εκτός και αν πειράξεις πάλι definition file).
Τέλος , αρκετά μακρηγόρησα, δεν έχω ανησυχίες για το αν το vdj είναι καλή αγορά. Έχω αμφιβολίες για το αν είναι η σωστή αγορά για το επίπεδό μου και αυτό που θέλω να κάνω την προκειμένη στιγμή. Δεν γίνετε ας πούμε να αγοράσω 2 cdj2000 χωρίς να ξέρω τι κάνει το κάτω αριστερά μεγάλο κουμπί.
*Όταν λέω μουσική επιλογή, δεν εννοώ να βάλω άκυρα τραγούδια μεταξύ τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να παίξω έντεχνα, ροκ κ.λ.π. (ως επιτοπλίστον οι dj που παίζουν τα παραπάνω είδη αφοσιώνονται κυρίως στην επιλογή του επόμενου κομματιού και δεν τα μιξάρουν με το τρόπο που θα μίξαραν άλλα μουσικά είδη. Απλά κάνουν fade out το ένα και βάζουν το επόμενο, χωρίς να θεωρώ κάτι τέτοιο λάθος, ίσα ίσα πιστεύω ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος για τέτοια μουσική)
Ίσως λόγω του ότι δεν ξέρω, επιμένω τόσο για το beat matching λόγο του ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να μιξάρεις άλλα μουσικά είδη εκτός της house (και γενικότερα της ηλεκτρονικής μουσικής) αν δεν ξέρεις beat matching και δεν μπορείς να το κάνεις χειροκίνητα.
Προσωπικά στο θέμα djing με ενδιαφέρει η μίξη. Ούτε η παραγωγή (βλέπε tiesto, guetta) και ούτε η μουσική επιλογή*.
Για τα sc2000 γνωρίζω το ότι μπορώ να έχω 2 ταυτόχρονα αλλά στην θέση που είμαι δεν μπορώ να διαθέσω 400 euro και να ξέρω πως ίσως και να μην καταφέρω να το κάνω να δουλέψει όπως το θέλω. (Υποθέτω πως πρέπει να κάνεις definition file για κάθε controller)
Όταν εννοώ να ελέγξεις το midi δικό μου λάθος δεν το έγραψα σωστά. Θα σου δώσω ένα πραγματικό παράδειγμα για να καταλάβεις τι εννοώ. Στο πληκτρολόγιό μου έχω κάνει το εξής map. Σχεδόν όλα τα πλήκτρα κάνουν από κάτι. Όταν κρατάω πατημένο τα 'a' όλα τα υπόλοιπα πλήκτρα λειτουργούν για το deck 1, όταν κρατάω πατημένο το 'b' όλα τα υπόλοιπα εκτελούν εντολές για το deck 2.. και το ίδιο για τα άλλα 2 deck με τα πλήκτρα 'd' και 'f'. Αν δεν πατάω κάποια από τα παραπάνω κουμπιά οι εντολές εκτελούνται για το selected deck, χωρίς αυτό να αλλάζει κάθε φορά που πατάω τα 'a' 's' 'd' 'f'. Το σύστημα όμως σε κάποια σημεία κολλάει με αποτέλεσμα να μην με υπακούει και να πρέπει να μηδενίζω όλες τις μεταβλητές που έχω ορίσει (έχω mapάρι κουμπί και γι αυτό). Αν κολλήσει και δεν το πάρω χαμπάρι (έχω feedback στη οθόνη στο skin μου) τότε θα σταματήσει άλλο deck από αυτό που θέλω. Δηλαδή το midi δεν κάνει για μένα για περίπλοκο mapping (εκτός και αν πειράξεις πάλι definition file).
Τέλος , αρκετά μακρηγόρησα, δεν έχω ανησυχίες για το αν το vdj είναι καλή αγορά. Έχω αμφιβολίες για το αν είναι η σωστή αγορά για το επίπεδό μου και αυτό που θέλω να κάνω την προκειμένη στιγμή. Δεν γίνετε ας πούμε να αγοράσω 2 cdj2000 χωρίς να ξέρω τι κάνει το κάτω αριστερά μεγάλο κουμπί.
*Όταν λέω μουσική επιλογή, δεν εννοώ να βάλω άκυρα τραγούδια μεταξύ τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να παίξω έντεχνα, ροκ κ.λ.π. (ως επιτοπλίστον οι dj που παίζουν τα παραπάνω είδη αφοσιώνονται κυρίως στην επιλογή του επόμενου κομματιού και δεν τα μιξάρουν με το τρόπο που θα μίξαραν άλλα μουσικά είδη. Απλά κάνουν fade out το ένα και βάζουν το επόμενο, χωρίς να θεωρώ κάτι τέτοιο λάθος, ίσα ίσα πιστεύω ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος για τέτοια μουσική)
Posté Mon 12 Mar 12 @ 2:27 pm
Kalispera paidia..!!
exw sindesi ta cdj-350-w me ton ipologisti mou kai pio sigkekrimena Me to virtual dj alla kathos paizw mousiki me ta cdj meso tou virtual dl stamataei na paizei i mousiki..! Mipos kserei kapoios giati simbainei ayto??
exw sindesi ta cdj-350-w me ton ipologisti mou kai pio sigkekrimena Me to virtual dj alla kathos paizw mousiki me ta cdj meso tou virtual dl stamataei na paizei i mousiki..! Mipos kserei kapoios giati simbainei ayto??
Posté Sun 10 Feb 13 @ 7:23 am
An xrisimopoieis tin Home Free version, tote auti ypostirizei MIDI controllers kai Cdieres mono gia ta 10 prwta lepta tis leitourgias tou. Meta tha prepei na ekkiniseis tin Home Free version gia alla 10 lepta klp.
Xreiazesai tin Pro Full version gia na leitourgiseis ta CDJs. An tin exeis agorasei, dilwse to serial sto profil sou http://www.virtualdj.com/users/edit.html
Diaforetika tha prepei na agoraseis mia adeia xrisis apo edw.. http://www.virtualdj.com/buy/index.html
Xreiazesai tin Pro Full version gia na leitourgiseis ta CDJs. An tin exeis agorasei, dilwse to serial sto profil sou http://www.virtualdj.com/users/edit.html
Diaforetika tha prepei na agoraseis mia adeia xrisis apo edw.. http://www.virtualdj.com/buy/index.html
Posté Sun 10 Feb 13 @ 9:38 am
geia sa eimai 14 χρονων και παιζω με pionner ergo v .σκεφτομαι σοβαρα να αναβαθμισω την εκδοση και να αγορασω την pro συμφερει και μπορω να εκμεταλευτω την pro με την pioneer???
Posté Tue 09 Apr 13 @ 10:49 am
Το αν συμφέρει ή όχι μόνο εσύ θα το κρίνεις! Αν αποφασίσεις να το κάνεις, τα προτερήματά σου είναι τα εξής:
α) Πρόσβαση σε χιλιάδες skins, effects, samples και tools
β) Άμεση υποστήριξη από επαγγελματίες σε ότι πρόβλημα προκύψει
γ) Δωρεάν αναβάθμιση σε μελλοντικές ενημερώσεις του προγράμματος
δ) Δυνατότητα προσωπικής ρύθμισης του τρόπου λειτουργίας του controller σου (mapping)
ε) Συνεισφορά στην περαιτέρω εξέλιξη και βελτίωση του VDJ
α) Πρόσβαση σε χιλιάδες skins, effects, samples και tools
β) Άμεση υποστήριξη από επαγγελματίες σε ότι πρόβλημα προκύψει
γ) Δωρεάν αναβάθμιση σε μελλοντικές ενημερώσεις του προγράμματος
δ) Δυνατότητα προσωπικής ρύθμισης του τρόπου λειτουργίας του controller σου (mapping)
ε) Συνεισφορά στην περαιτέρω εξέλιξη και βελτίωση του VDJ
Posté Tue 09 Apr 13 @ 3:42 pm
ευχαριστω φιλε μαλλον θα την παρω αργοτερα ...σε κανα χρονο.απλα η pionner αξιοποιει στο μεγιστο το προγραμμα;;
Posté Tue 09 Apr 13 @ 3:47 pm
Το σωστό ερώτημα είναι: Εσύ αξιοποιείς στο μέγιστο τη Pioneer και το πρόγραμμα; Όταν βρεθείς στη θέση να θέλεις να κάνεις πράγματα που δεν μπορείς, τότε εξετάζεις αν η λύση στο πρόβλημα αυτό είναι η αναβάθμιση controller ή/και λογισμικού!
Posté Tue 09 Apr 13 @ 3:52 pm
t-paint wrote :
geia sa eimai 14 χρονων και παιζω με pionner ergo v .σκεφτομαι σοβαρα να αναβαθμισω την εκδοση και να αγορασω την pro συμφερει και μπορω να εκμεταλευτω την pro με την pioneer???
t-paint wrote :
ευχαριστω φιλε μαλλον θα την παρω αργοτερα ...σε κανα χρονο.απλα η pionner αξιοποιει στο μεγιστο το προγραμμα;;
Dee P wrote :
Το σωστό ερώτημα είναι: Εσύ αξιοποιείς στο μέγιστο τη Pioneer και το πρόγραμμα; Όταν βρεθείς στη θέση να θέλεις να κάνεις πράγματα που δεν μπορείς, τότε εξετάζεις αν η λύση στο πρόβλημα αυτό είναι η αναβάθμιση controller ή/και λογισμικού!
Παρόλο που είσαι 14 θα σου μιλήσω ανοιχτά σαν να είσαι μεγαλύτερος σε ηλικία.
1. Πριν επενδύσεις χρήματα σε εξοπλισμό και προγράμματα, σκέψου αν αυτό που κάνεις σ' αρέσει πραγματικά, και κατά πόσο είσαι διατεθειμένος να το κυνηγήσεις.
2. Γενικά κάθε επένδυση σε εξοπλισμό, προγράμματα, τραγούδια, κτλ αποδίδει μόνο όταν ασχολείσαι συνεχώς μ' αυτά και τα αξιοποιείς συνεχώς μέχρι να φτάσεις να τα αξιοποιείς στο έπακρο.
3. Είσαι 14. Δηλαδή Γ Γυμνασίου. Θα έχεις το χρόνο (και την διάθεση) σε 2 χρόνια να ασχολείσαι με το dj-ing όταν θα είσαι Β Λυκείου και μπροστά σου θα έχεις Πανελλήνιες, σκέψεις για σπουδές (είτε σε Ελλάδα είτε στο Εξωτερικό) κτλ;;
4. Θα ήταν πολύ εύκολο να σου απαντήσω "στεγνά" οτι ναι αξίζει να κάνεις την αναβάθμιση στο PRO Full. Το θέμα είναι αν τη χρειάζεσαι όπως σωστά ανέφερε ο Dee P.
5. Το VirtualDJ ΝΑΙ μπορεί να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες του controller σου. Το ανάποδο όμως δεν ισχύει! ΚΑΝΕΝΑΣ controller και ΚΑΝΕΝΑ μηχάνημα δεν μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες του VirtualDJ (και άλλων προγραμμάτων, δεν είναι θέμα που αφορά αποκλειστικά το VirtualDJ)
6. Κάθε controller για το πρόγραμμα είναι απλά "κουμπιά και sliders" και 2 jogs. Το τι θα κάνουν αυτά τα κουμπιά ορίζεται μέσα από το πρόγραμμα, όχι από το μηχάνημα (controller). Για παράδειγμα έχω 2 DENON DN-S3700 (κοστολόγιο 1600 ευρώ σήμερα). Έχω πειράξει όσο δεν πάει άλλο το mapping τους (τον τρόπο που συνεργάζονται με το πρόγραμμα). Το VirtualDJ αξιοποιεί στο 250% τις δυνατότητες τους. Όμως τα μηχανήματα δεν αξιοποιούν ούτε το 40% των δυνατοτήτων του VirtualDJ. Σκέφτομαι π.χ. να αγοράσω και έξτρα "sub-controllers" για να μπορώ να δουλεύω πιο αποτελεσματικά και εύκολα με effects και samples. Δεν φταίνε τα μηχανήματα όμως που δεν μου φτάνουν και θέλω να αγοράσω και έξτρα εξοπλισμό. "Φταίω" εγώ που πλέον με την εμπειρία μου, την εξάσκηση μου και με την ενασχόληση μου με το dj-ing δεν μου αρκούν πλέον τα κουμπιά των DN-S3700 και θέλω ακόμα 10 κουμπιά και 10 sliders για κάθε deck ώστε να χρησιμοποιώ το VirtualDJ ακόμα πιο αποτελεσματικά και να φτάσω να αξιοποιώ π.χ. 50-55% των δυνατοτήτων του...
Posté Wed 10 Apr 13 @ 4:12 am
ευχαριστω πολυ παιδια θα κρατησω την le version ε και αα προχορησω πιο επαγγελματικα θα το σκεφτω ;)
Posté Wed 10 Apr 13 @ 7:12 am