Connexion rapide:  

Forum: Greek Forum

Sujet ο σκληρος κοιμαται

Ce topic est ancien et peut contenir des informations obselètes ou incorrectes.

αλλαξα εξωτερικο σκληρο απο τα 3τβ στα 5.οκ win 7 με τον παλιο κανενα θεμα με τον νεο μετα απο 10 περιπου λεπτα την πεφτει για υπνο..παω ρυθμισεις ενεργειας τον ειχα ηδη υψηλες επιδοσεις να μην απενεργοποιηται τιποτα ποτε παω για προχωρημενους απενεργοποιω αναστολη usb αναστολες σκληρων και γενικα οτι νομιζα οτι ειναι σχετικο αλλα τιποτα μετα απο 10 περιπου λεπτα ο σκληρος κανει σιεστα..δεν ειναι και θεμα του θανατα περιπου 2 δευτερολεπτα ειναι η αναμονη αλλα καλα ειναι να μην υπαρχουν τετοια θεματα..μια μπακαληστικη λυση ειναι να αλλαξω κουτια μιας και η διαφορα τους ειναι οτι ο καινουριος εχει διακοπτη ον οφ και ισως να υπαρχει καποιο κυκλωμα που το κανει αυτο..καμια ιδεα πριν τον σφαξω?
 

Posté Tue 02 May 17 @ 7:49 pm
Εφόσον είσαι απόλυτα σίγουρος ότι έκανες όλες τις "σωστές" ρυθμίσεις και ο νέος εξακολουθεί να πηγαίνει για ύπνο, τότε ναι, το έχει στο DNA του (the power saving mode is hard-coded in the external hard drive).

Σε αυτή την περίπτωση, έχεις 2 επιλογές:

1. Εγκαθιστάς κάποιο extra software (π.χ. NoSleepHD, xSleep), για την αποτροπή sleep mode (κάτι το οποίο προσωπικά δεν θα πρότεινα!)
2. Τον σφάζεις και αλλάζεις case...

Διαλέγεις και παίρνεις... ;-)
 

Posté Tue 02 May 17 @ 8:23 pm
Και η προτεινόμενη λύση είναι σαφώς... το 1 ! (δεν είσαι ο πρώτος που έχει τέτοιο πρόβλημα)

Σημείωση:
Αν ο δίσκος είναι WD (My Book κτλ) τότε κάνε εγκατάσταση τα tools που έχει. (WD Smartware αν θυμάμαι καλά)
Με αυτά τα tools σε αφήνει να επέμβεις στο firmware και να αλλάξεις τον χρόνο που χρειάζεται για να κάνει sleep. Δεν σε αφήνει να απενεργοποιήσεις το sleep τελείως αλλά μπορείς π.χ. να ανεβάσεις τον χρόνο στα 60 λεπτά π.χ.
Στο τέλος μπορείς να σβήσεις αν θες το smartware καθώς η ρύθμιση αποθηκεύεται στο firmware του δίσκου και παραμένει η ίδια με ή χωρίς το πρόγραμμα σε όλους τους υπολογιστές που τον συνδέεις.
 

Posté Wed 03 May 17 @ 6:25 am
ειναι intenso οποτε να εγκαταστησω καποιο προγραμμα ε? ποιο λετε? και αν θες γιωργο πες μου γιατι ειναι καλυτερο το σοφτ απο το μαχαιρι?
 

Posté Wed 03 May 17 @ 7:17 am
PhantomDeejay wrote :
Και η προτεινόμενη λύση είναι σαφώς... το 1 !

Kokkinoskoufitsos, προσωπικά διατηρώ τις επιφυλάξεις μου…
Εάν ο νέος HDD συνοδεύεται από δικό του original tool software, τότε συμφωνώ! Εάν όχι, τότε δεν συμφωνώ στην εγκατάσταση ενός “noname” freeware software, το οποίο πιθανώς (όχι απαραίτητα) θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα. Αλλά άμα αρχίσουμε να παίζουμε με τις πιθανότητες…
 

Posté Wed 03 May 17 @ 7:23 am
και εμενα δεν μου αρεσει να εχω προγραμματα χωρις λογο στο λαπτοπ αλλα να δουμε και την αποψη του γιωργου
 

Posté Wed 03 May 17 @ 7:41 am
Πρώτον:
Σε τέτοιους δίσκους τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα από "κουτί και δίσκος" δηλαδή από ένα εξωτερικό που τον φτιάχνεις εσύ αγοράζοντας κουτί και δίσκο.
Σε άλλους δίσκους το firmware βρίσκεται πάνω στον ίδιο τον δίσκο (οπότε και να του αλλάξεις κουτί δεν θα δεις διαφορά) και σε άλλους πάνω στο USB Interface.
Στην δεύτερη περίπτωση υπάρχει πιθανότητα το USB Interface του πρώτου κουτιού να μην σου διαβάζει τον δεύτερο. Είτε λόγω χωρητικότητας, είτε λόγω "κλειδώματος" είτε λόγω περίεργου firmware που φοράει το USB Interface για να διαχειρίζεται τον "παλιό" δίσκο.
Οπότε σε γενικές γραμμές παίζεις με τις πιθανότητες για το αν θα δουλέψει ή όχι, και ΧΑΝΕΙΣ και την ΕΓΓΥΗΣΗ του δίσκου!

Δεύτερον:
Το NoSleepHD είναι μια δοκιμασμένη λύση από αρκετούς Dj και δεν τους εμφανίζει κάποιο πρόβλημα. Το μόνο που κάνει αυτό το πρόγραμμα είναι σε τακτά χρονικά διαστήματα (π.χ. κάθε 5 λέπτα) να γράφει ένα μηδενικό αρχείο στο δίσκο (το οποίο μετά το σβήνει)
Επίσης είναι OpenSource και όποιος θέλει μπορεί να κατεβάσει το source code να το τροποποιήσει ή να ελέγξει το πως δουλεύει και το οτι δεν στέλνει πουθενά πολύτιμα δεδομένα (ή οτι δεν συλλέγει δεδομένα κτλ)
Το γεγονός οτι γράφει ένα αρχείο δεν επιφέρει καμία φθορά στο δίσκο καθώς το NoSleepHD χρειάζεται μόνο για μηχανικούς δίσκους.

Μεταξύ των δύο λύσεων εγώ προτείνω την δεύτερη. Η πρώτη έχει αρκετά περισσότερα ρίσκα.

Υ.Γ.:
Έχω ένα κουτί από δίσκο Seagate εδώ πέρα που δεν δέχεται τίποτα άλλο εκτός από δίσκο Seagate 500GB. Δοκίμασα να του βάλω μεγαλύτερο Seagate και δεν τον διάβαζε. Δοκίμασα μικρότερο, και πάλι δεν τον διάβαζε. Δοκίμασα διάφορους WD που έχω (συμπεριλαμβανομένου και ενός 500GB) και πάλι δεν τους διάβαζε.
Συμπέρασμα: Το firmware του συγκεκριμένου κουτιού είτε είναι "κλειδωμένο" είτε είναι ρυθμισμένο να διαβάζει μόνο δίσκους Seagate χωρητικότητας 500GB
 

Posté Wed 03 May 17 @ 1:09 pm
κατανοητον ευχαριστω για τα φωτα σου
 

Posté Wed 03 May 17 @ 7:17 pm


(Les anciens sujets et forums sont automatiquement fermés)