Connexion rapide:  

Forum: Greek Forum

Sujet ddj 1000 vdj

Ce topic est ancien et peut contenir des informations obselètes ou incorrectes.

djniotsPRO InfinityMember since 2013
Θα ήθελα να ρωτήσω την κοινότητα σχετικά με την λειτουργία του ddj-1000 με το vdj. Ενδιαφέρομαι να το αγοράσω αλλά με ενδιαφέρουν και τα hardware fx του μίκτη. Γνωρίζω ότι σε Midi mode τα effect δεν λειτουργούν hardware, αυτό γίνεται μόνο στο ddj-1000srt. Απλά δεν θέλω να πάω σε τόση μεγάλη αγορά καθώς δεν παίζω και με serato επομένως δεν με ενδιαφέρει καθόλου αυτό. Έχω ένα zomo mc1000 midi και θα ήθελα να το συνδέσω πάνω στο ddj-1000 και να χρησιμοποιήσω τον εξωτερικό μίκτη της κονσόλας ο οποίος θα υποστηρίζει και τα hardware fx ενώ παράλληλα θα μπορώ να ελέγχω και τα internal effect του vdj από τον controller. Σε αυτή την περίπτωση αντί να χρησιμοποιώ την κάρτα του ddj-1000 θα χρησιμοποιώ αυτήν του zomo, τουλάχιστον στα δύο κανάλια και στα άλλα δύο θα έχω αναλογικές εξόδους. Αυτή ήταν η εισαγωγή μου σχετικά με το setup που θα ήθελα και έχω τα παρακάτω ερωτήματα.

1) Θα μπορώ να χρησιμοποιώ το υπόλοιπο ddj-1000 σαν controller ενώ είμαι σε external mode? Δηλαδή τα pads, τα jogs(όλα εκτός του μίκτη που θα είναι συνδεδεμένος στο zomo.)
2) Εάν αληθεύει το πρώτο, τα internal fx του Vdj όπως θα τα ελέγχω από το zomo θα είναι post fader στο ddj-1000?
3) Γενική ερώτηση για το ddj-1000 . Μπορώ όταν λειτουργώ το πρόγραμμα είτε rekordbox dj είτε vdj να λειτουργώ παράλληλα και τα cd μου στις εξόδους 3 και 4?
4) Το equalizer του μίκτη σε external mode είναι total kill ή όχι?

Να σημειώσω ότι έχω μια ddj-sz και θέλω να την αλλάξω γιατί θέλω post fader fx και τα colour fx Που έχει επάνω, ειδικά το echo δεν λειτουργεί καθόλου on time με την μουσική. Δηλαδή δεν μπορώ να προσδιορίσω αν έχω 1/4 ή 3/4 κοκ.

Ευχαριστώ πολύ ,
Περιμένω κάποια απάντηση από κάποιον που το έχει ή από τους moderators.
 

Posté Sat 09 Nov 19 @ 3:38 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
πωπωπω μπλεξιμο.... γιατι αφου θες τα hw εφφε της ddj1000 δε παιρνεις την srt? θα δουλεψει οπως την θες χωρις rewire και διπλες κονσολες.
η sz για να μην λειτουργει το post fader πρεπει να την εχεις δηλωσει external mixing mode σωστα?
 

Posté Sun 10 Nov 19 @ 6:52 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
...τωρα που κοιταζω τις τιμες στο music store ...εχουν και 400€ διαφορα...ελεος δλδ!!
 

Posté Sun 10 Nov 19 @ 8:18 pm
Συνοπτικά:
1) Όχι.
2) Από τις ρυθμίσεις, ρύθμιση fxProcessing
3) Ναι
4) Δεν θυμάμαι, δεν νομίζω να το δοκίμασα καν....

Αναλυτικά:
Το έχουμε γράψει δεκάδες φορές οτι τα effects της DDJ-1000 είναι software για τις ψηφιακές πηγές.
Το firmware της συσκευής είναι τόσο ιδιότροπο/περίεργο που ακόμα και τα όποια hacks (σαν αυτό με την MC1000) θέλουν αρκετές μετατροπές στο mapping και πάντα "χάνεις" κάτι.
Έτσι:
1) Χωρίς εξωτερική κάρτα ήχου μπορείς να έχεις hardware effects αλλά χάνεις τις οθόνες των jogs
2) Με εξωτερική κάρτα ήχου μπορείς να έχεις hardware effects αλλά χάνεις τα post-fader effects (αυτό ισχύει για οποιαδήποτε κονσόλα)
Επίσης στην DDJ-1000 χάνεις και την υποστήριξη του διπλού USB.
Γενικά χωρίς να εισέλθουμε σε "βαθιές" τεχνικές λεπτομέρειες, είναι σχεδόν αδύνατο να έχεις hardware effects ενώ παίζεις με πρόγραμμα, και δεν αξίζει τον κόπο και τα "hacks" να κάνεις την κονσόλα να παίξει με hardware effects. Αν άξιζε και ήταν κάτι σχετικά εύκολο χωρίς να πρέπει να πας Αθήνα - Πάτρα μέσω Θεσσαλονίκης θα το είχαμε προτείνει ήδη σαν "λύση"
3) Ακόμα και αν επιλέξεις την DDJ-1000SRT δεν θα μπορέσεις να έχεις post fader software effects. Γιατί τα post fader effects ΔΕΝ δουλεύουν με ρύθμιση εξωτερικού μίκτη (που χρειάζεται η 1000SRT). Έτσι στην 1000SRT θα έχεις Hardware Effects (που είναι post fader) και software effects που θα είναι pre-fader
4) Στην μεσαία σειρά της Pioneer (DDJ-SX, SX2, SX3,RX,1000,1000SRT) τα κυκλώματα μίξης αναλογικού ήχου είναι κατά την γνώμη μου αρκετά υποδεέστερα από τα "κυκλώματα" ψηφιακής μίξης. Γενικά δεν θα πρότεινα τη χρήση του αναλογικού μίκτη κάποιας από τις παραπάνω κονσόλες σαν μίκτη, παρά μόνο για προσωρινές ανάγκες.

5) PANOSV Είναι 400€ πιο ακριβή γιατί πληρώνεις και το "δωρεάν" Serato. Μην το ξεχνάς αυτό... Η τιμή του Serato συμπεριλαμβάνεται στην τιμή της κονσόλας... Δεν ζητάει μόνο η Pioneer από μόνη της 400 ευρώ πειρσσότερα...

Υ.Γ.:
Στην SZ εκτός κι αν κάποιος έχει πειράξει άσχημα τον εργοστασιακό mapper, η κονσόλα διαβάζει τα BPM των ψηφιακών πηγών και συγχρονίζει τα color effects άψογα. Σε αναλογικές πηγές σαφώς και δεν ισχύει αυτό καθώς δεν υπάρχει BPM Analyzer.
 

Posté Mon 11 Nov 19 @ 7:25 am
djniotsPRO InfinityMember since 2013
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Στην sz με ενδιαφέρει από τα colour fx μόνο το echo, από την στιγμή που το echo του vdj δεν μπορεί να είναι Post fader σε αυτήν την κονσόλα. Αυτό που δεν μπορώ να βρω είναι όταν γυρνάω το κουμπί από την θέση (12 ρολογιού) προς τα αριστερά ας πουμε, ποια είναι η θέση που κάνει divide το echo 1/4 , 3/4, και 1/2. Με ενδιαφέρει πιο πολύ το 1/2 οπότε μπορώ να βάλω το slider ας πούμε στο μέσο του μέσου (ρολόι ώρα 9) και να πατήσω μετά το κουμπί ενεργοποίησης για να μου δώσει το echo.

Με λίγα λόγια για να γίνω κατανοητός, δεν μπορώ να καταλάβω σε πιο σημείου του κουμπιού είναι το 1/2 το 1/4 και τα 3/4.

Ευχαριστώ πολύ.
 

Posté Mon 11 Nov 19 @ 8:59 am
Δεν θυμάμαι απ' έξω τις θέσεις του colorslider και πάει αρκετός καιρός που έχω να παίξω με SZ.
Αλλά μπορείς να κάνεις μόνος σου ένα τέστ... φόρτωσε ένα τραγούδι δε ένα deck, βρες ένα "καθαρό" σημείο (μόνο μπότα και high hats σε ρυθμό 4/4) κάνε μια τεσσάρα loop και δοκίμασε τις διάφορες θέσεις... Όταν το echo είναι 1/1 θα ακούς την μπότα καθαρή. Όταν ακούς την μπότα διπλή είσαι σε 1/2. Ενδιάμεσα είσαι σε 3/4.
Διευκρίνηση: Το Color FX δεν δουλεύει σαν "κανονικό" FX. Οπότε μην περιμένεις κανένα μεγάλο και τρελό trail (που θα μπορούσες να έχεις με post fader effects)
 

Posté Mon 11 Nov 19 @ 12:08 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
PhantomDeejay wrote :
Συνοπτικά:

5) PANOSV Είναι 400€ πιο ακριβή γιατί πληρώνεις και το "δωρεάν" Serato. Μην το ξεχνάς αυτό... Η τιμή του Serato συμπεριλαμβάνεται στην τιμή της κονσόλας... Δεν ζητάει μόνο η Pioneer από μόνη της 400 ευρώ πειρσσότερα...

το ξερω ρε συ...εκει πηγε το "ελεος" που γραψα... θα μπορουσανε να βαλουν 100-150 ευρω πανω ξερωγω... αλλα αυτοι το γα@#$νε... ...και μετα σου λενε το vdj ειναι ακριβο...
 

Posté Mon 11 Nov 19 @ 12:32 pm
Χονδρικά: 200 ευρώ πιο πάνω χρεώνει η Pioneer (να καλύψει χασούρα από τις δικές της πωλήσεις DDJ-1000) και 200 ευρώ το Serato για την άδεια... :P
 

Posté Mon 11 Nov 19 @ 12:52 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
PhantomDeejay wrote :
Χονδρικά: 200 ευρώ πιο πάνω χρεώνει η Pioneer (να καλύψει χασούρα από τις δικές της πωλήσεις DDJ-1000) και 200 ευρώ το Serato για την άδεια... :P
οκεικ! οποτε ψιλομεσα επεσα για την τιμη προγραμματος... απλα δεν ηξερα οτι και η pioneer βαζει και αυτη το κατιτις της

 

Posté Mon 11 Nov 19 @ 2:19 pm


(Les anciens sujets et forums sont automatiquement fermés)