Connexion rapide:  

Forum: Greek Forum

Sujet USB Power Management
Ειδα ενα τυπο στο YouTube : https://www.youtube.com/watch?v=WXxW0N19MdA
Και ενα απο τα tips που αναφερει ειναι στο Device Manager -> Universal serial bus controllers -> Usb Root Hub (USB 3.0)
να ξε-μαρκαρουμε την επιλογη "Allow the computer to turn off this device to save power"
Καταλαβαινω την λογικη που εχει, και ρωταω :

1) Προτεινεται το παραπανω για το vdj ?

2) Στο Universal serial bus controllers, εκτος απο το "USB Root Hub (USB 3.0)" υπαρχει και το "Intel(R) USB 3.0 eXtensible Host Controller - 1.0 (Microsoft) στο οποιο μπορω να κανω το ιδιο, να το ξεμαρκαρω και αυτο ? (Ο τυπος αναφερει να ξεμαρκαρουμε σε ολα τα Root Hub , αλλα για τα Host Controllers δεν λεει τιποτα)

Το λαπτοπ μου εχει 1 USB type C....3 USB (3.0) και 1 USB (2) . Ειχα ρωτησει παλαιοτερα σε ποια USB θυρα μου προτεινεται να κουμπωσω την DDJ-RX και μου ειχατε πει στην USB (2)

3) Ισχυει ακομα η' να το αλλαξω σε μια USB (3) ?

4) Οι παραπανω ρυθμισεις του ρευματος των USB ισχυει για ΟΛΑ τα USB του λαπτοπ η' μονο για τα USB (3) ? Το λεω γιατι βλεπω MONO "USB Root Hub (USB 3.0) και οχι (USB 2)
 

Posté Tue 01 Jun 21 @ 12:43 am
1. Χονδρικά το να ξετσεκάρεις την επιλογή "Allow computer to turn off this device to save power" είναι το ίδιο με το να πας στις ρυθμίσεις ενέργειας του υπολογιστή και να κλείνεις την επιλεκτική αναστολή λειτουργίας για τις θύρες USB.
Στην πραγματικότητα ξετσεκάροντας την επιλογή από τον device manager είναι σαν να κλείνεις την επιλεκτική αναστολή λειτουργίας μόνιμα και για όλα τα προφιλ ενέργειας του υπολογιστή σου.

2. Συνήθως οι περισσότεροι controllers δεν έχουν πρόβλημα με τις θύρες USB 3.0 πλέον. Αρκετοί όμως έχουν με τους μετατροπείς από USB C σε USB A.
Δοκίμασε λοιπόν να δεις αν παίζει σωστά η όχι με μετρατροπέα πάνω στην USB C. Διαφορετικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς την USB 2
Και για να είμαστε ξεκάθαροι: ΔΕΝ θα κερδίσεις τίποτα με την αλλαγή από USB 2 σε USB 3.

3. To "Allow computer to turn off this device to save power" εμφανίζεται και σε άλλες συσκευές εκτός από τα USB Root Hubs. Το σε ποιες συσκευές εμφανίζεται εξαρτάται απο τις δυνατότητες κάθε συσκευής και από τους drivers της.
Για παράδειγμα πολλοί προσαρμογείς Wi-Fi επίσης έχουν αυτή την ρύθμιση, αλλά όχι όλοι. Όπως και πολλοί προσαρμογείς δικτύου (LAN με καλώδιο) αλλά όχι όλοι.
Η γενική απάντηση είναι οτι ναι τα USB 2 Root Hubs μπορούν να έχουν αυτή την επιλογή. Αν το δικό σου δεν έχει τότε είτε το root hub (το chipset με λίγα λόγια) δεν το υποστηρίζει, είτε δεν έχει τους σωστούς drivers περασμένους
 

Posté Tue 01 Jun 21 @ 7:59 am
Καταλαβαινω οτι μια συσκευη usb-2 αν την συνδεσω σε usb-3 δεν κερδιζω τιποτα, αλλα...
Επειδη εχω αντιμετωπισει κανα-δυο κολληματα με το vdj μεχρι στιγμης (μια με την αστοχια της καρτας ηχου της DDJ-RX *εχετε report γι αυτο....και μια με το να μην δουλευει ξαφνικα το cue (button) . Εννοειτε οτι με μια επανεκινηση εστρωσε, αλλα η μια φορα ηταν την ωρα της δουλειας :(
Ελεγα λοιπον μηπως εφταιξε κατι με το ρευμα της usb-2 ,

Και σκεφτηκα μηπως κατι δεν παει καλα με την θυρα usb-2 και σε συνδυασμο με οτι δεν εχω USB 2 Root Hubs .... μηπως αν συνδεσω την κονσολα σε usb-3 και ξεμαρκαρω το "Allow computer to turn off this device to save power" .... ισως .... εχω μια πιο σταθερη USB συνδεση.
Εχει λογικη αυτο η' ψαχνω ψυλλο στ' αχυρα ?

Υ.γ : Σε περιπτωση που η απαντηση στο παραπανω ειναι : ΝΑΙ βαλτο σε μια usb-3 ..... απλα την κουμπωνω σε μια usb-3 ??? Η' μηπως θελει απεγκατασταση - και ξανα εγκατασταση στην νεα usb ?
Φανταζομαι δεν εχει αναγκη κατι τετοιο, αλλα θυμαμαι απο παλια οτι σε WIN 98, XP δεν εκανε να παιζεις-ανακατευεις τις συσκευες με τις θεσεις-θυρες usb.
 

Posté Wed 02 Jun 21 @ 2:15 am
Τα Root hubs δεν έχουν καμία σχέση με όλα αυτά. Είναι τα σημεία "αγκύρωσης" των κυκλωμάτων USB στο chipset. Οπότε αυτό δεν χρειάζεται να σε απασχολεί.
Επίσης η DDJ-RX έχει δική της τροφοδοσία οπότε το πρόβλημα δεν είναι ούτε στην τροφοδοσία της θύρας USB
Τέλος, σου είπα οτι μπορείς να δοκιμάσεις να την βάλεις πάνω σε μία θύρα USB3 άφοβα.
Αν δεις οτι έχει προβλήματα, τότε την αλλάζεις ξανά.
Και όχι δεν χρειάζεται απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση κτλ. Και για όνομα του θεού... Από τα Windows 98 και τα XP έχουν περάσει χοντρικά 20 με 25 χρόνια... Που στον κόσμο των υπολογιστών είναι σαν να μου συγκρίνεις Ford Model T1 με Tesla Model 3... Το μόνο κοινό που έχουν είναι οτι και τα δύο έχουν 4 ρόδες!
 

Posté Wed 02 Jun 21 @ 8:24 am
Κατανοητος !!! Σ' ευχαριστω !!!

Υ.γ: Προσπαθω να εχω ενα "καθαρο" συστημα αποκλειστικα για το Vdj και αμα εισαι και λιγο ψυχαναγκαστικος ψαχνεις για ψυλλους στ' αχυρα...
 

Posté Wed 02 Jun 21 @ 12:02 pm
Καθημερνά για περισσότερο από ένα χρόνο δουλεύω τη DDJ-RX σε usb 3 -3.1-3.2 και δεν έχω παρατηρήσει κάποιο θέμα.
 

Posté Fri 04 Jun 21 @ 6:34 am