Παιδιά καλησπέρες!
Έχω ένα Xone 1D controller απο Allen Heath.
Πλέον δεν υποστηρίζεται απο τα windows 11 ως Xone 1d. Ούτε windows 10.
Μπορεί βέβαια να κάνω εγκατάσταση τα windows 8 και να το εγκαταστήσω εκεί που το βλέπει, και μετά να κάνω τις απαραίτητες αναβαθμίσεις σε windows 11.
Έτσι αναγνωρίζει ακόμα τους drivers.
Αλλά μέχρι να φτάσω σε αυτή τη διαδικασία, υπάρχει περίπτωση με κάποιον τρόπο να τον δουν τα 11 ως ένα απλο midi controller έτσι ώστε να τον δει και το virtual και απλά να το χειρίζομαι ως ένα απλό midi;
Με ενδιαφέρει απλά να χειρίζομαι stems στα deck 3, 4
Με ένα απλό mapping που θα του κάνω.
Υπάρχουν κάποιοι γενικοί drivers απο Allen heath;
Η κάποιος τρόπος μέσω virtual;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Έχω ένα Xone 1D controller απο Allen Heath.
Πλέον δεν υποστηρίζεται απο τα windows 11 ως Xone 1d. Ούτε windows 10.
Μπορεί βέβαια να κάνω εγκατάσταση τα windows 8 και να το εγκαταστήσω εκεί που το βλέπει, και μετά να κάνω τις απαραίτητες αναβαθμίσεις σε windows 11.
Έτσι αναγνωρίζει ακόμα τους drivers.
Αλλά μέχρι να φτάσω σε αυτή τη διαδικασία, υπάρχει περίπτωση με κάποιον τρόπο να τον δουν τα 11 ως ένα απλο midi controller έτσι ώστε να τον δει και το virtual και απλά να το χειρίζομαι ως ένα απλό midi;
Με ενδιαφέρει απλά να χειρίζομαι stems στα deck 3, 4
Με ένα απλό mapping που θα του κάνω.
Υπάρχουν κάποιοι γενικοί drivers απο Allen heath;
Η κάποιος τρόπος μέσω virtual;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Posté yesterday @ 7:28 pm
με ενα γρηγορο ψαξιμο ειδα οτι και στο reddit που προσπαθουσαν το ιδιο πραγμα δυστηχως δεν βγαλαν ακρη... γενικα δεν ειναι καθολου θεμα του vdj αυτο αλλα της συσκευης... αν δε δει κατι να διαβασει το vdj δε μπορει να κανει τιποτα... Με win 11 δεν εχω καμμια εμπειρια αλλα με win10 που χρησιμοποιω γενικα θα δοκιμαζα ολες τις λυσεις πχ με φυτευτους driver η οτιδηποτε....
Posté 16 hours ago
Δεν την ξέρω την περίπτωση, aλλά θεωρητικά, αν υπάρχουν drivers για Windows 8 τότε μπορούν να εγκατασταθούν και σε Windows 10 και 11
Η αρχιτεκτονική των drivers είναι η ίδια.
Συνήθως ο installer "μουλαρώνει" από κάποια ρύθμιση που προσπαθεί να κρίνει αν είναι συμβατό το λειτουργικό ή όχι.
Για αρχή μπορείς να προσπαθήσεις να τρέξεις τον installer σε compatibility mode.
Από εκεί και πέρα, μπορείς να πάρεις ένα MIDI2USB cable (π.χ οποιοδήποτε από αυτά https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=midi+to+usb+cable ) και να εκμεταλλευτείς τις φυσικές εξόδους DIN MIDI που έχει ο controller.
Δεν είναι η καλύτερη λύση, αλλά είναι μια λύση και είναι και οικονομική.
Η αρχιτεκτονική των drivers είναι η ίδια.
Συνήθως ο installer "μουλαρώνει" από κάποια ρύθμιση που προσπαθεί να κρίνει αν είναι συμβατό το λειτουργικό ή όχι.
Για αρχή μπορείς να προσπαθήσεις να τρέξεις τον installer σε compatibility mode.
Από εκεί και πέρα, μπορείς να πάρεις ένα MIDI2USB cable (π.χ οποιοδήποτε από αυτά https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=midi+to+usb+cable ) και να εκμεταλλευτείς τις φυσικές εξόδους DIN MIDI που έχει ο controller.
Δεν είναι η καλύτερη λύση, αλλά είναι μια λύση και είναι και οικονομική.
Posté 13 hours ago