Καλησπέρα σε όλους! Ξεκίνησα να χρησιμοποιώ το Virtual Dj ξανά μετά απο χρόνια. Ήμουν χρήστης traktor pro 3 και παίζω με το X1 (MK2). Αντιμετωπίζω το εξής θέμα. Όταν συνδέω το Χ1 στο πρόγραμμα δουλεύουν όλα, όμως το κουμπί Flux μέσα στο Virtual ενεργοποιεί τη λειτουργεία Slip mode. Εγώ αυτό που ψάχνω να κάνει (αν το κάνει μέσα στο mapping του) είναι όταν πατάω το Flux στο Virtual να μπαίνει στη δέυτερη ενότητα των cue points. Δηλαδή απο 1-4 να το κάνει 5-8. Αυτή γενικά είναι μια λειτουργία που και στο τρακτορ by default δεν την κάνει όμως αλλάζει μέσα απο τις ρυθμίσεις του προγράμματος. Ευχαριστώ ελπίζω να υπάρχει κάποια λύση γιατί εχω φάει το κόσμο και άκρη δε βρίσκω. Χρησιμοποιώ Μacbook και έχω συνδρομή στη τελευταία έκδοση του Virtual.
Posté yesterday @ 4:06 pm
Θα πρέπει να κάνεις αρκετό remapping για να το πετύχεις αυτό.
Αν ξέρεις πως να το κάνεις, τότε οι εντολές που θα χρειαστείς είναι αυτές:
FLUX:
LED_FLUX:
HOT_1:
LED_HOT1:
SHIFT_HOT_1:
SHIFT_LED_HOT1:
Αντίστοιχα αλλάζεις και τα ΗΟΤ_2, ΗΟΤ_3 και ΗΟΤ_4 αλλάζοντας τους αριθμούς..
Αν ξέρεις πως να το κάνεις, τότε οι εντολές που θα χρειαστείς είναι αυτές:
FLUX:
toggle 'Pads48'
LED_FLUX:
get_var 'Pads48'
HOT_1:
var_equal 'ktrlx1mk2padmode' 0 ? var_equal 'Pads48' 0 ? hot_cue 1 : hot_cue 5 : var_equal 'ktrlx1mk2padmode' 1 ? sampler_pad 1
LED_HOT1:
var_equal 'ktrlx1mk2padmode' 1 ? sampler_loaded 1 ? sampler_pad 1 ? blink 500ms ? get_sample_color 1 : off : get_sample_color 1 : off : var_equal 'Pads48' 0 ? hot_cue 1 ? cue_color 1 : constant '18,18,18' : hot_cue 5 ? cue_color 5 : constant '18,18,18'
SHIFT_HOT_1:
var_equal 'ktrlx1mk2padmode' 0 ? var_equal 'Pads48' 0 ? delete_cue 1 : delete_cue 5 : var_equal 'ktrlx1mk2padmode' 1 ? sampler_stop 1
SHIFT_LED_HOT1:
var_equal 'ktrlx1mk2padmode' 1 ? sampler_loaded 1 ? sampler_pad 1 ? blink 500ms ? get_sample_color 1 : off : get_sample_color 1 : off : var_equal 'Pads48' 0 ? hot_cue 1 ? cue_color 1 : constant '18,18,18' : hot_cue 5 ? cue_color 5 : constant '18,18,18'
Αντίστοιχα αλλάζεις και τα ΗΟΤ_2, ΗΟΤ_3 και ΗΟΤ_4 αλλάζοντας τους αριθμούς..
Posté yesterday @ 6:14 pm
Είχα ακούσει πολλά για το Virtual DJ σαν Πρόγραμμα , ότι έχει forum στο οποίο ο κόσμος απαντάει και συγκεκριμένα έναν George dj Phantom ο οποίος σε καθοδηγεί σε οτι πρόβλημα έχεις αλλά δεν περίμενα να είναι όλα τόσο καλά. Φίλε George πραγματικά σε ευχαριστώ. Ακολούθησα τις οδηγίες σου μέσω του mapping του virtual εφόσον σύνδεσα το X1 πήγα ακριβώς με τα βήματα που μου γραφεις παραπανω και αντίστοιχα για το 234 πείραξα όπου είχες μηδέν το άφησα ως έχει τα 1234 τα άλλαξα με το αντίστοιχο νούμερο και τωρα παίζουν Όλα όπως ήταν στο Προηγούμενο πρόγραμμα.
Τώρα θέλω να ρωτήσω κάτι καινούργιο δεν ξέρω αν πρέπει να αλλάξω τόπικ αν χρειάζεται μπορώ να αλλάξω και να την ρωτήσω αλλού.
Στο προηγούμενο πρόγραμμα που ανέφερα παραπάνω όταν πατούσες το shift και πειράζεις το knob της λουπας Σε προχωρούσε στο κομμάτι. Μπορείς να μου πεις αν Γίνεται η συγκεκριμένη διαδικασία και στο Virtual;
Τώρα θέλω να ρωτήσω κάτι καινούργιο δεν ξέρω αν πρέπει να αλλάξω τόπικ αν χρειάζεται μπορώ να αλλάξω και να την ρωτήσω αλλού.
Στο προηγούμενο πρόγραμμα που ανέφερα παραπάνω όταν πατούσες το shift και πειράζεις το knob της λουπας Σε προχωρούσε στο κομμάτι. Μπορείς να μου πεις αν Γίνεται η συγκεκριμένη διαδικασία και στο Virtual;
Posté 12 hours ago
SHIFT_PARAM:
Αν το κομμάτι ΔΕΝ είναι σε λούπα, τότε θα κάνει seek.
Αν το κομμάτι είναι σε λούπα τότε αλλάζει το μέγεθος της λούπας.
Αν δεν σε βολεύει η "ευαισθησία" (το πόσο γρήγορα κάνει seek) μπορείς να αλλάξεις το 8 με κάποιο άλλο αριθμό (1, 2, 4, 8, 16 κ.ο.κ)
loop ? param_bigger 0 ? loop_move +1 : loop_move -1 : param_bigger 0 ? goto +8 : goto -8
Αν το κομμάτι ΔΕΝ είναι σε λούπα, τότε θα κάνει seek.
Αν το κομμάτι είναι σε λούπα τότε αλλάζει το μέγεθος της λούπας.
Αν δεν σε βολεύει η "ευαισθησία" (το πόσο γρήγορα κάνει seek) μπορείς να αλλάξεις το 8 με κάποιο άλλο αριθμό (1, 2, 4, 8, 16 κ.ο.κ)
Posté 4 hours ago
lafasss wrote :
Είχα ακούσει πολλά για το Virtual DJ σαν Πρόγραμμα , ότι έχει forum στο οποίο ο κόσμος απαντάει και συγκεκριμένα έναν George dj Phantom ο οποίος σε καθοδηγεί σε οτι πρόβλημα έχεις αλλά δεν περίμενα να είναι όλα τόσο καλά.
Εγώ είμαι απλά ένα ΑΙ.. :P
Posté 4 hours ago